Кога дојдоа Американциве на власт, имаше луѓе со теории на заговор дека ќе пробаат целосно да го контолираат клубот и да си (го) направат свој.
Нормално, повеќето ова го отфрлија како глупава теорија и не се замараа многу со истово.
Почна Америве со ептен ствари што и сам ги знаеш, ама освен тие конкретни работи што им се опис на работно место, почнаа и со форсирање на музики, форсирање на некои американизми на самите натпревари, тук и таму одбивност према веќе постоечки традиции на фановите и работи што генерално овие теоретичариве на заговори ги сметаа како "Eve, vi rekovme..."
Нормално, нормалните луѓе сметаа дека ова е глупаво, не се сложуваа со овие од погоре и покрај тоа што не ја земаа страната на Клирклејк/БлуКо
Потоа, се повеќе почна да се форсира фразата CFCLDN на маички, маркетинг кампањи и генерален merch.
За референца - Chelsea Football Club и Stamford Bridge се во сопственост на Chelsea Pitch Owners.
Форсирањето на CFCLDN наспроти Chelsea Football Club како бренд, овие теоретичариве на заговор го сметаа како "eve be...vi rekovme..."
Повторно, нормалните луѓе не ја земаа страната на оваа група на луѓе и сметаа дека преувеличуваат (но сепак, се на нивна страна дека е глупо ова што го праат 'мериве)
Веднаш по тоа, почна нова теорија на заговор од овие луѓе кои приметија дека се повеќе на дресовите на Челзи го снемува логото на кое што пишува "Chelsea" - лани третиот дрес беше ретро со CFC логото, годинава е само Лавчето...
Нормално, нормалните луѓе сметаа дека ова е преувеличување и е малце ретардирано.
Веднаш после ова - излезе оваа вест.
За нас од земјава, не е ништо ново промена на име, ама тука веќе јас и останатите фанови на Челзи приметуваат дека нешто не е во ред.
Па така, од Chelsea u18/Chelsea u21/Chelsea Academy...одеднаш го снемува зборчето Челзи - кое што моменталните сопственици НЕ го имаат во своја контрола и форсираат фраза со коja што тие може да прават што сакаат.
Сега за сега... ќе видиме.
Морам само да потенцирам дека јас сум на страната на нормалните и до сега ми беше надреално дека нешто вакво би се случило... Ќе видиме како ќе оди натаму.
Ако овие што веруваат во заговори се во право тогаш може да се очекува нешто вакво:
По младите - името да се смени и на дамите. Па така ќе има некоја "WE ARE OWN OUR (WO)MEN - INTRODUCING THE NEW IDENTITY! THEY ARE NOT YOUR USUAL CHELSEA.... THEY ARE BETTER....." маркетинг кампања каде што Chelsea Women ќе стане CFCW или нешто слично... Што пак, ќе биде дочекано со 'Добро, жени се, гајле ми е, шо има везе, различни се, добро е да има свој идентитет..."
Па таму негде 2030 за 125 годишнината од постоењето на тимот да се смени логото во Пензионерот сам или некој микс од Пензионерот и Лавчето... Па после тоа полека и смена на логото "Микс од модерното, традицијата и футуризмот! ИНТРОДЈУСИНГ CFCLDN2K35 MERCH ЗАЕДНО СО
ЏЕЈ ЗИ И ДИЏЕЈ КАЛИД!!! #GodDid"
И нели тука ќе биде "Е ако де, сто пати сме мењале лого, шо има везе..."
Па после тоа ќе се смени легалното име на Челзи во "CFCLDN LTD 2k30" или нешто слично, каде што муабетот ќе биде "Е ако де, ова е само името на фирмата, екипата си е иста.... Ете официјалното име на Вардар е ФК Вардар АД, па никој не вика "Ќе идам да ги гледам АД" сите си викаат Варадр..."
Па после тоа сопствениците на CFCLDN ќе направат нов стадион кои може да го прават без да ги прашаат Chelsea Pitch Owners бидејќи "А бе не е ова за Chelsea Football Club, немате легално право да се буните, ова е за CFCLDN, еве, видете ги документите, легано не можете ништо" - што е наоѓање дупка во закон, што е нешто што овие сопственици го прават секој ебан ден.
И после тоа...ќе видиме.
Пак да напоменам - ова е farfetched за мене, не велам дека ќе се случи или дека нема да се случи, светот се менува од ден за ден, воопшто да се прават предвидувања за во иднина е глупаво, ама некој до пред 2 години да ми кажеше дека Chelsea u21 ќе стане Cobham Next Gen ќе го нареков идиот што мисли дека вистинскиот свет работи како ПЕС, па ете ако немаш лиценца за Chelsea само ќе го смениш името малце и логото... Ама...