Што јадете во моментов? (фото)

• Креатор на темата Креатор на темата shutrak
  • Време на започнување Време на започнување
Pivo so odi :toe:
P.s go pomina testot za domakinka :love:
За да положи за домаќинка без колбасите требаше да биде. Денес почнуваат богородичните пости, а и да не се, петок е, така да и пивото што и го предложи отпаѓа.
(Освен ако не се произнесе како атеист невестата, тогаш има пролазна)

За да положи за домаќинка без колбасите требаше да биде. Денес почнуваат богородичните пости, а и да не се, петок е, така да и пивото што и го предложи отпаѓа.
Mene ic ne mi menva oti niti sum religiozen, niti postam, dovolno mi bese so znae grav da zgotvi i da lici na nesto. Nekoj ni toa ne znaat, postele ne postele :toe:

Шо не пиша ти порано, од после колбасите ги опнав.
Јас не знам дали е дење или ноќе тој шо ми збора :ROFLMAO:

Сакав со пастрма ама мажот ми чурук е не јади такви работи, а и којзнае дали ќе најдев.
Шо оди со ова сега за пиење @мкд владе ?
Прегледај го приврзокот 484904
Фали нане, кромид, уште малце црвен пипер и се разбира масло :)
А грав со распаднати зрна највеќе мразам...

Сакав со пастрма ама мажот ми чурук е не јади такви работи, а и којзнае дали ќе најдев.
Шо оди со ова сега за пиење @мкд владе ?
Прегледај го приврзокот 484904
За пастрма распрашај се кај турците. Е сега не знам таму колкава заедница имаш на турци.
Инаку мене со ваков грав ми иди светло пиво. Некој Кронбахер. Ама на крај откако ќе се најадам пивото на раат да си го пијуцкам.
Автоматски споено мислење:

Пивото нема ништо од животинско потекло. Хмељот и јачменот се берат на нива.Нешто си се збунил.

Може не чини граот. Инаку без нане и ја го јадам ама затоа со љут буковец.

Можно е, се има дешавано таков да се погоди.

Ептен ми заличе на онаков каков што мајками го правеше порано, со многу малку зачини. Затоа искоментирав :D

Ептен ми заличе на онаков каков што мајками го правеше порано, со многу малку зачини. Затоа искоментирав :D
Стоеше подолго време изгледа затоа се излупи, друго се си има од зачини :)

Нема гајле , знам на каков мислиш. Тоа е традиционалем рецепт на цела држава. И мајка ми го прави. Каде што одвај има запршка и сркаш грав, вода и црвен пипер надополнети со по некое парче кромид, морков.

За пастрма распрашај се кај турците. Е сега не знам таму колкава заедница имаш на турци.
Инаку мене со ваков грав ми иди светло пиво. Некој Кронбахер. Ама на крај откако ќе се најадам пивото на раат да си го пијуцкам.

Пивото нема ништо од животинско потекло. Хмељот и јачменот се берат на нива.Нешто си се збунил.

Од кај турците го зедов ама не приметив пастрма, на брзање купував додуша, нареден пат.

Стоеше подолго време изгледа затоа се излупи, друго се си има од зачини :)
Да не го преври па ти распука ?

Од кај турците го зедов ама не приметив пастрма, на брзање купував додуша, нареден пат.
Најубо прашај за да не луташ. Инаку исто се вика и на турски да не измислуваш описи на германски па да добиеп нешто трето. :icon_mrgr:

Јас многу мразам кога во гравот има како ситни никулци. Тоа ми е знак на недомаќински грав не знам зошто.

Јас многу мразам кога во гравот има како ситни никулци. Тоа ми е знак на недомаќински грав не знам зошто.
Стар грав, од таков испаѓаат, или ако премногу кисне во вода, не е за недомакински...

А јас, немам проблем било каков да јадам, најубав ми е ако друг го готви :D

Макар да и за готвење е најлесен, клај го на слабо да си крчка (да набабрат зрната) и бркај си други работи.

Е ако го клаиш да се вари на јако, за многу побрзо време ќе биде готов, ама ќе има и распаднати зрна.

Нема гајле , знам на каков мислиш. Тоа е традиционалем рецепт на цела држава. И мајка ми го прави. Каде што одвај има запршка и сркаш грав, вода и црвен пипер надополнети со по некое парче кромид, морков.
Takozvani posen :D
Inaku so jadam tradicionalen balkanski dorucek :toe:
1000008188.jpg

Последно уредено:
Back
На врв Bottom