Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Ако остане Ензо мислам дека ќе бидеме многу добри сезонава.

Очигледно е дека и он и Кукуреља се амбициозни и мислам да игравме во ЛШ најверојатно ќе останеа.

Особено лошо ако отиде во Сити од сите екипи...

До душа, мислам дека ќе оди во Сити и 90% очекувам да играме без него, ама ќе биде како уште едно засилување да сме донеле ако случајно остане.
Дури ќе се осмелам да кажам и ако не излезе денеска инфо дека пак до крај на трансфер роков ќе има драми...

Тешка преврталка па што и правеше на Бенфика за да исфорсира трснсфер кај нас, пс сеа пр-ов го штити (пред нејкој ден пуштија инфо демек проблемите доаѓале од Пасторе агентот а не од него) ќе видеме што ќе пуштат кога ќе го продадат clmerlo јавува демек Сити понудил 120м па ќе видеме.
Jас како го имам проценето е дека братот е победник и не му се чека 3 години да игра ЛШ.

2 години по ред имаме 4 преодни рокови каде што имаме 1 погоден и 15 промашени трансфери. И кај мене на работа вака да ми прават ќе си барам чаре. Плус на тоа преговараат 1 година за нов договор и никако да се погодат (мислам дека не бара нешто неочекувано во денешниот пазар).

120м фунти барале челзи до денес до 4. Сити пратиле 120 ама евра, заебанти.

Јас да сум сега за сите ќе е 120м фунти, за Сити ќе е 150м фунти, па пак нека се заебаваат.

Роден победник е братот, се надевам дека ќе остане и се слагам дека ќе изгледа како ново засилување, исто како и Палмер, изгледа дека ќе вријат со Роџерс оваа година.

Многу борбен играч, ама нема ни грам мозок. Со жолт влегува во клинч, да се тепа, да се расправа ко тетка на цветен пазар. Мареска ја загуби средината, прво Силва, а сега и Родри. Не е ист профил на играч ко Родри, но дефинитивно ќе им даде квалитет. Плус Челси може ќе профитира од овој трансфер.

Куку требаше да биде продаден после светското, можеа да земат 5-10 мил плус за него. Хато досега не импресионирање со играта, ќе видиме како ќе се снајдат новите бекови.

Има и други интересни играчи, за замена на Енцо, на пазарот, како Морган Гибс Вајт, од Форест, лани даде 15 гола. Скот им е прв избор, Вортон резервен. Ниту еден од овие нема да биде под 70 милиони, мислам дека оставаат простор за голман откако ќе расчистат со Енцо и со уште неколкумина играчи кои се на висока плата и на излезна врата.

Се поврзуваат и со Зубименди, што е подобар избор од Скот.

Челзи сезонава со Алонзо гради поинаков прокет, никогаш ништо не се знае во фудбалот но за разлика од претходно како работеа порано ова е далеку подобар проект.

Енцо во кризата со Росениор беше од играчите што поднаа во форма, намерно или не ама како лидер во екипата требаше да истапи.
Да не збориме дека јавно се понуди на шпанските екипи.
Третманот од клубот и цената што ја бараат е тотално фер, не ни треба нов случај како што имавме со Куртоа за да на крај ние да преплатиме некој.

Вака ако навистина го сака Сити ќе плати, кога можеа за Андрсон да кешираат можат и за него.

Дека е добар играч е, тука нема сомнеж, ама на моменти знае и те како да изгуби контрола што тимот го чини после резултат.
Нов договор сега за сега не заслужи, поготово не од како ги подгреја шпекулациите и она поздравување на крајот на сезона со фановите, кое повеќе личеше на поздравување, збогување од што на извинување за катастрофалната сезона.

Секако ако остане наредната сезона сигурен сум дека он ќе биде првиот што ќе добие побогат договор, ама нека прво треба да го заслужи.

Инаку замени Фабиан Руиз, Зубименди, па што и не Џака.
Искрено некако Скот и Вортон ги гледам со резерва, пре би го земал Џака па тек наредна сезона доколку овие продолжат со добри партии би преговарал и така и така сезонава доколку го продадеме Ензо овие испод 80 мил нема да ги продадат ни едниот ни другиот а доколку пак изиграат уште една добра сезона догодина 100.

Добар играч е Енцо, но не е незаменлив. Ми се свиѓа што управата им даде рок на сити, ако планирате да го купите Енцо рокот е до денеска 18:00, цената е 120м фунти. После тоа не преговараме, Енцо останува во клубот.

Back
На врв Bottom