Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Мурињо нема ни да издржи цела сезона во Реал, слушајте ми го зборот.
Невозможно е таков лик со толку уфилмани црнчуги да опстои повеќе од неколку месеци.

Сезонава ќе ја истера шо сака нека биде,
за наредната може ќе се подзамисли.
Ќе бидат многу поконкурентни во Ла Лига , многу ќе зависи од исходот таму. А како што освојуваат куп еднаш на 10 години и тоа ќе биде успех.

Ја па мислам дека Реал ќе заврши дури зад Атлетико сезонава, нема шанси толку нови играчи како првотимци да имаат кохезија. Плус црнчуги. Его до плафон ќе биде.

Па кога ќе видам твитови, нов галактикос, дали е ова најдобриот трансфер период за еден тим во фудбалот, кој ќе го победи овој тим...
Кој? Елче ќе не здроби и тоа на Сантијаго.

Нека не паѓаат у несвест, минимален апгрејд направија.

Играчите на индивидуално ниво се одлични, ама да се потсетиме пример на Милан со Роналдињо, Пато, Робињо, Кака, Ибрахимович, Сидорф, Пирло, Гатузо, Тиаго Силва, Неста, Бекам, Малдини. Некои од нив играа во различни периоди но ова е во периодот 2008-2014 и освоија само една Серија А титула. Така да, на хартија и на терен има безброј примери слични на овие.

Па баш затоа е топ трансфер. Бидејќи е во пикот на кариерата и бидејќи е токму тоа што му треба на Артета. Не е човек што допрва треба да докажува нешто. Баш тоа што сака и што му одговара на Артета му донесоа.
Е сега дали некој го смета за добар или не е ваљда субјективна работа, ама со трансфери каде што "правиме проект, за некоја година ќе биде" Арсенал беа или 4то место или не играа ЛШ...
Фактот што одат на готов производ и не жалат пари за да искористат ваква прилика за мене го прави одличен трансфер.... а + што е и баш таков тип на играч што е потребен за да се продолжи успехот што го имаат.

Или у кратки црти ова:

Подобро скап играч што ќе игра 3-4-5 години на високо ниво и ќе им ги максимизира шансите за титула отколку некој евтин, па дур да се вклопи... па "не го биваше у оваа екипа, ама у оваа ќе го бидне"; па "Млад е, да му дадеме време.."

За мене добар трансфер.

А на пример и Цолис ми делува ко солиден играч, ама ете за него... Ќе треба да видиме што ќе испадне. За Бруно се знае што се очекува
Автоматски споено мислење:

Воедно... Како бе Салах во Трабзон???

Отсекогаш имало рандом трансфери... И отсекогаш имало рандом шанси за трансфер што никогаш не станале реалност ама...

Дај бе не ме јебете. Во СЕКОЈА екипа во светот Салах би бил првотимец (ок, моожеби во Реал би било малце кнап, ама сепак)
Нит ќе се бори за титула, нит дека други екипи не би му дале повеќе пари, нит ништо

Не ми е јасен светов на трансфериве некогаш, ама ова е една од тие ситуации што ептен ми е нонсенс и живо ме интересира колку екипи биле заинтересирани...... и пред се ме интересира да ми објаснат сите до една од овие екипи што постојат во светот а не биле заинтересирани.

Еве зошто Салах потпиша за Трабзон.

Заради 5000 евра месечно за тоалетна хартија ? :ROFLMAO:

Заебанција е ова, официјално 10 милиони плата 7 милиона бонус за потпишување и % од продажба на мерч

Перез тивкиот МВП на Барса.

Го "крадеш" Силва од Барса и Атлетико и му даваш 17 мил плата и отвараш пат за Родри во Барса а батето измислен за Реал дури криво ми беше што е горе долу перфектна замена за Крос и Модрич.

Правиш фејк понуда за Алварез да ги дупиш Барса на крај Лајпциг гледа дека имаш пари за трошење и го преплаќаш Диоманде за 140 мил.

Го зимаш Конате од Ливерпул за истите да го земат Араухо.

Го имаш Чаби Алонсо еден од тренерите со мозок и предиспозиции за ненормален успех и го бркаш за Арбелоа чунот ради Винисиус кој ги уценува за поголема плата и прави што сака. Еден Кристијано беше избркан за истите уцени.

4ти ремонт во рок од 3 години, Перез мајсторе пољубим ти курац.
Да даде господ уште 15 години да си на чело на Реал.

Таман со Мурињо можат стихозборки за Негреира да склопуваат. Во исчекување сме во една од најинтересните сезони во Ла Лига.:cuc:
На полусезона ќе се откажеш и ќе плукаш по Лапорта.

Играчите на индивидуално ниво се одлични, ама да се потсетиме пример на Милан со Роналдињо, Пато, Робињо, Кака, Ибрахимович, Сидорф, Пирло, Гатузо, Тиаго Силва, Неста, Бекам, Малдини. Некои од нив играа во различни периоди но ова е во периодот 2008-2014 и освоија само една Серија А титула. Така да, на хартија и на терен има безброј примери слични на овие.
Скоро сите беа 30ки а пола беа и 35 + . Доста релевантен факт кога еден Интер кога зема ЛШ имаше 3-5 играчи 30 + и само Занети 35+. Јуве имаше генерација што 9 титули освои по ред и 2 пати стигна финале лш да игра против најјаките прајмови на Барса и Реал.
Со испуканиве и пропаднативе играчи добро и една титула што земаа.
Особено Бекам и Роналдињо беа донесени чисто за финансии и фан база. Од фудбалски аспект 0 логика.
Автоматски споено мислење:

А ако мие гз со вода каде ќе идат тие 5000 долари за тоалетна ?

Муслиман, жена му со фереџе шета, таман му е Турција, иако имаше уште многу фудбал во него, ама и го достигна врвот во кариерата, што повеќе да освои ?
Нека клања сега таму, арен е

Што ќе помислиш ако уште на првата утакмица го приметиш дека станал смирен играч и политички коректен што не се конфронтира со никого ?
Така и јас како неексперт ќе знам :D

На полусезона ќе се откажеш и ќе плукаш по Лапорта.
Ретки се тие фанови што му го памтат првиот мандат, 2004/2005 поголеми гомна беа него 2021. По вторпат он го вади од гомна клубот.

Типот е изгорен Каталонец и одамна сакав да се врати само лоши кампањи имаше.

Како за Реал што Перез е господ ама годините го стигаат за жал и му се мути паметот за мене лично Лапорта е господ.

Првиот мандат најскап му беше Ибрахимович. Он најубаво знае како треба да функционира Барса ама за жал не е таков да го смени правилото сам како Перез да биде цел живот претседател.

Ова се може да падне во вода ако дојде некој како Росел и Бартомеу ама тоа е.
Никогаш не сум го плукал ниту ќе го плукам. Типот гине за Каталонија и точно знае како треба да работи клубот и дека нивниот идентитет е Ла Масија.
Моментот кога почнаа брда пари да лупаат и да носат играчи што врска немаат со филозофијата ете видоа сите кое дно пробушија.

Муслиман, жена му со фереџе шета, таман му е Турција, иако имаше уште многу фудбал во него, ама и го достигна врвот во кариерата, што повеќе да освои ?
Нека клања сега таму, арен е
Битно ќе накити елка за католички божиќ.

Back
На врв Bottom