Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 50: @Darling - Неверството да биде криминално дело)

Edno da vi e jasno, so prodaeni dusi drzava ne se praj :toe:
Едно време си мислев дека луѓево се летаргични кон судбината на Македонија, поради начинот на кој формиравме држава, при растурањето на СФРЈ. Речиси без испален куршум, без капка крв.
Ааама, гледам по комшилук, овие кои се направија пуздер, исти к*рац се како и ние, значи не ми држи теоријата.
Како врви времето, мислам дека оваа генетска деформација не е од скоро. И наместо да се прашуваме каква власт ни треба, треба да се прашаме: а заслужуваме ли воопшто ние држава?

Едно време си мислев дека луѓево се летаргични кон судбината на Македонија, поради начинот на кој формиравме држава, при растурањето на СФРЈ. Речиси без испален куршум, без капка крв.
Ааама, гледам по комшилук, овие кои се направија пуздер, исти к*рац се како и ние, значи не ми држи теоријата.
Како врви времето, мислам дека оваа генетска деформација не е од скоро. И наместо да се прашуваме каква власт ни треба, треба да се прашаме: а заслужуваме ли воопшто ние држава?
Ne si tuka vo pravo. Da bea isto ko nas. Ke go priznaeja Kosovo dosega oficijalno.

Ne si tuka vo pravo. Da bea isto ko nas. Ke go priznaeja Kosovo dosega oficijalno.
Прво мислев за Босна и Хрватска, ама кога веќе алудираш на Србија, тие бар пробуваат нешто. По се изгледа ништо нема да направат, ама мрдаат. Косово е изгубено за нив и со нивни амин, нека не тресат зелени. Само финтата им е како на Гвујо за името.

Прво мислев за Босна и Хрватска, ама кога веќе алудираш на Србија, тие бар пробуваат нешто. По се изгледа ништо нема да направат, ама мрдаат. Косово е изгубено за нив и со нивни амин, нека не тресат зелени. Само финтата им е како на Гвујо за името.
Taa vrata ne ja zatvorile ko nie sto napravivme.
Ako e zagubeno sega, ne e zasekogas, ko imeto i istorijata na nasata drzava.

Taa vrata ne ja zatvorile ko nie sto napravivme.
Ako e zagubeno sega, ne e zasekogas, ko imeto i istorijata na nasata drzava.
По таа логика и нивното и нашето не е загубено засекогаш. Ко што они ќе го вратат косово, така и ние името.

По таа логика и нивното и нашето не е загубено засекогаш. Ко што они ќе го вратат косово, така и ние името.
Dali I koga Srbija so megunaroden dokument go prizna Kosovo?

Спремни сме. За 24 часа имаш диверзанти на цела граница. Прва ударна бригада е на север кај шипиве, пепел до Приштина. Ако Албанците квичат ќе влеземе до Тирана.

Реално воена моќ имаме да им ебеме матер до капитулација. Само да рикнат, па да бричиме на суво. Албанија е Македонска Земја.

Odi pod senka, te ima manato zeskoto.
I mnogu tecnosti ;)
Лидерот поинаку кажува :)

А што игра улога тоа? Утре доаѓа нова влада, вика дека договорот е ништожен, и тоа е.
Toa kako go zamisluvas ne znam.
Ko da mi prodades kuka, odime na notar potpisuvame ti davam jas pari, I po 10 godini da se predomislis I da mi tropes na vrata Izvini se predomisliv jas ziveam tuka :cautious:

Лидерот поинаку кажува

A ima nekoja posebna pricina so mene mi kazvas so kazal Mickoski ili samo kolku da si se najdis vo muabet ?

Само финтата им е како на Гвујо за името.
Koja bese fintata na Gruevski za imeto ?
Автоматски споено мислење:

А ти прочита што имаш напишано погоре? Ај врати се назад и види, па врати се да дискутираш
Ne, aj te molam objasni mi sto toa jas imam napisano.

Ne, aj te molam objasni mi sto toa jas imam napisano.
А што игра улога тоа? Утре доаѓа нова влада, вика дека договорот е ништожен, и тоа е.
Odi pod senka, te ima manato zeskoto.
I mnogu tecnosti ;)
Лидерот поинаку кажува :)

A ima nekoja posebna pricina so mene mi kazvas so kazal Mickoski ili samo kolku da si se najdis vo muabet ?
Ваљда полесно ти е сега

Back
На врв Bottom