Брука во КАМ маркетите

• Креатор на темата Креатор на темата pozdrav eden topol
  • Време на започнување Време на започнување
Да, ептен е лесно. Особено за празници немаш време ни до тоалет да отидеш. Уште не е отворен маркетот, а редот веќе чека пред врата.

На каса редот стигнал до месара. Еден бара штеки цигари, друг се кара зошто една цена стои на рафт, а друга излегла на каса, иако некој друг не ја сменил. Ама ти си крив, нормално.

Па има и такви муштерии што ќе ти ги бројат парите по една монета пред тебе, ќе ја читаат сметката ставка по ставка, а редот зад нив нервозно чека.

Во меѓувреме мислиш да не снема фискална ролна, слипови за картички, цигари, ќеси...

Има и такви што очекуваат се да им спакуваш, па и во количка да им наредиш, додека тие стојат и гледаат.

Гратис собираш корпи и колички од паркинг, го чистиш паркингот, магацинот, целиот маркет, канцеларијата, кујната, тоалетите... Пауза за кафе? Тоа само на слика.

Јас сама на прва каса имам направено речиси 600.000 промет за Нова година. За еден човек не е малку, особено кога во исто време треба да работиш на каса, а другите редат роба. И сето тоа без ниеден денар мањак.

Ама да... многу е лесно. Толку лета времето што од нервоза само гледаш во саат и чекаш конечно да киднеш дома.

Dali e stvarno tolku tesko tie prodavacki da bidat ljubezni?
Vprocem, koga rabotat so luge, toa im e del od rabota.
Vsusnost da se bide ljubezen e domasno vospituvanje sho se uchi od 3 godini, tesko I bilo na prodavackata da ne opcue, za greovi...
Еве ти дарлинг читај го постот над мене. Работи ти така и биди љубезна 8 саати. Ама или гзето ти седи во климатизирана канцеларија или работиш од дома, се гледа дека немаш допир со многу луѓе во работно време освен колеги/колешки. Ако воопшто работиш нешто.

Еве ти дарлинг читај го постот над мене. Работи ти така и биди љубезна 8 саати. Ама или гзето ти седи во климатизирана канцеларија или работиш од дома, се гледа дека немаш допир со многу луѓе во работно време освен колеги/колешки. Ако воопшто работиш нешто.
Знаеме со што се замараат луѓето на каса, впрочем е најтешко да работиш со луѓе, плус да имаш уште сто работи на глава, плус да не си и бог знае колку платен, но има едно големо НО, ти си се нафатил да работиш таква работа, и треба да има барем една (макар и лажна) насмевка кон клиентот и едно добро утро и пријатно. Тоа впрочем е основна култура, откако ме научиле од дете на тоа, тоа ми е дефолт со секој, не гледам ја она ја сум постар, мојата работа е подобра, погоре сум на хиерархија и ќе чекам да ми каже прв. Прв контакт, бум, здраво/добар ден, крај на интеракција, чао/пријатно/убав ден. Kindness is free. А и така гледано тогаш треба да е според случај, ако веќе љубезноста е лимитиран ресурс, биди дрзок или нељубезен со такви клиенти, не гледам причина јас да кажам здраво со насмевка и на другата страна човекот на каса да изгледа ко да сум го пребил.
Прегледај го приврзокот 483749
мислам дека на оваа тема некој сподели сметка Лидл од грчка..
Еве од Србија (таман за фрлање ми дојде на рака)
Ајде и оваа подобрена со Чат:
fd087e3e-a4d8-431c-846b-0d8bcc44b103.png

Не за џабе очи вади за Дрпаме...
седи у некоја канцеларија со некој бош факултет, и продава муда за бубрези тука..
Автоматски споено мислење:

Исто и @Ron Burgundy
од авион се познаваат...

Не за џабе очи вади за Дрпаме...
седи у некоја канцеларија со некој бош факултет, и продава муда за бубрези тука..
Автоматски споено мислење:

Исто и @Ron Burgundy
од авион се познаваат...
А ако се државна администрација, тие се одлепени од реалноста ко што би кажал владе за ИТ секторот. Треба да направиме една тема за административци, имаат посебно место во моето срце, многу имам да кажам :D
Едит: Тема направена :D

Последно уредено:
А ако се државна администрација, тие се одлепени од реалноста ко што би кажал владе за ИТ секторот. Треба да направиме една тема за административци, имаат посебно место во моето срце, многу имам да кажам :D
Едит: Тема направена :D
Штета што бабето го избркаа :D
легендарната отварачка на оваа тема, и на Биџонс другачка и...

Аууу која екипица :pos:

Ne razbiram zosto rabotenje na bilo koja pozicija bi gi oslobodila lugeto od ljubeznost.
Nema vrska ni 8-12 saata, rabota so luge ili ne.
Osnovno covekovo ponasanje.
Toa e karakteristika na jaka civilizacija.

Ama trac rubrikava nad mene kazuva do kaj sme so civiliziranjeto.

Ne razbiram zosto rabotenje na bilo koja pozicija bi gi oslobodila lugeto od ljubeznost.

Работата е тензична, нема време човек за кафе муабет со секој купец. Обично муабетчии се купци што сакаат да те заебат.

Кога ќе созрееш како личност и ќе собереш доволно животно искуство, ќе разбереш. Јас не можам да ти опишам нешто што не си искусила па ни никој друг на темава.

Igraat nekoja igra...

Многу си наивна, колку заебанти има само кои сакаат да ти го потпикаат не знаеш. Ќе те тинкаат со глупости да ти го свртат умот. Настрана глупи колеги, ако не знаеш да се изброеш на влез и излез има да те заглават добро.

Кога ќе созрееш како личност и ќе собереш доволно животно искуство, ќе разбереш. Јас не можам да ти опишам нешто што не си искусила па ни никој друг на темава.
Ok (y)

Тоа Коко Да пилешкото во КАМ нели е подобар избор земено во предвид цена-квалитет наспрема Птуј или треба да се избегава?
Логика по која земам од ова месо ми е тоа што е заклано макс 1 недела пред конзумација, има домашно потекло(бар така мислам) и е со поповолна цена од Птуј.

Back
На врв Bottom