Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Кажав порано, Маковеј ко му се падна составот 2 ца без 3 ца исто то време се сеќавам појќето "кренаа раце" пред време шо и нормално, во споредба со ростерите на останатите, кои многу не сменаја и ќе се појќе уиграни на стартот.

АЛИ едно големо али! Маковеј тогаш како стар лисец, а се надевам сега и Червар, ќе успеј да воспостави мотивација и од овие 7-8 души вервам ќе изникнат (барем пола) добри играчи шо ќе ни бидат идниот костур и со добра надградба од 2-3 на зима, оти да не гризиме и кон титулата .

Второ ако рачунавме дека бевме "посилни" (појќе ќе речам можеби повоиграни)...
Секоја чест за тие шо заминаја, но појќето беа троми некако немотивирани освен Чичата и донегде Манасков и топло ладно Тајник по кој "сите плукавме".

Ако се стегниме добро јас сум оптимист и најмногу ќе ми се напрај ќефо и за во Лигата на Европа да стигниме шо подалеку...Таја еуфорија нема(ше) цена порано..

Исто да не заборавиме дека модерниот ракомет шо прв на око го воведе кај нас Лазаров со Алкалоид, ракомет брз со многу подавања и гризење во напад и одбрана без многу "ѕвезди", е она шо потајно сите го бараме (вме), па сега имаме шанса за таков систем па да видиме разлика...

Мислам дека тука ќе мора да биди клучен плејмеќерот и ако до на зима не се снајдат одма земање нов и батали 2ца ..Слично и со голманите. Иранецот со Никучот да се менват почесто секако на кој појќе му е денот...

Уште еднаш нека е АИРЛИЈА! да тргни со нова верба и конечно да се вратат сите всала ко оломнани.

Само Пелистер, само Битола!

П.С. Нешто во овој стил во односот играчи - Червар (y)

Последно уредено:
Ме бендиса многу изјавата на стариот „лисец“! Вика ќе наметнам игра со која Пелистер ќе биде препознатлив, баш овај дел најмногу ми се бендиса! Ајде нека е аирлија сезоната, и многу успеси да се слават заедно! САМО ПЕЛИСТЕР, САМО БИТОЛА!

Не очекувајте и не летајте со некој модерен брз ракомет. Не е препознатлив Лино по таква динамична игра.
Очекувајте бавен напад со многу проигрувања меѓу трите бекови до пасивен напад.
Лино милува бек шутери но од изградени позиции без мн индивидуални потези.
Одбраната ќе биде додаток кој мора да го искористат за брз напад. Се останато ќе оди "нате нане".

Не очекувајте и не летајте со некој модерен брз ракомет. Не е препознатлив Лино по таква динамична игра.
Одбраната ќе биде додаток кој мора да го искористат за брз напад. Се останато ќе оди "нате нане".
Многу ме интересира каква одбрана ќе играме. Дали на некои утакмици ќе се проба со онаа стара 3-2-1 одбрана. Мислам дека ако успее да постави таква одбрана во денешно време многу екипи нема да знаат шо ги снашло. Мислам дека со стариот лисец многу утакмици ќе ги добиеме на добро поставена одбрана и психолошки подготвена екипа

Многу ме интересира каква одбрана ќе играме. Дали на некои утакмици ќе се проба со онаа стара 3-2-1 одбрана. Мислам дека ако успее да постави таква одбрана во денешно време многу екипи нема да знаат шо ги снашло. Мислам дека со стариот лисец многу утакмици ќе ги добиеме на добро поставена одбрана и психолошки подготвена екипа
Иззумрена е 3-2-1 и бара премногу трчање. Во доба кога имаме брзи бекови каде "ненамерно" им дозволуваат 5 па и 6 чекори не е ефикасна одбрана.
Агресивна 6-0 со 2ка и 5ка да одат агресивно на лев/десен бек или зона 5-1 со Петар напред или со Алексa ќе бидат опциите за одбрана. Ова е мое мислење, има кој да кажуваат и наметнуваат тактики и темпо.

Иззумрена е 3-2-1 и бара премногу трчање. Во доба кога имаме брзи бекови каде "ненамерно" им дозволуваат 5 па и 6 чекори не е ефикасна одбрана.
Агресивна 6-0 со 2ка и 5ка да одат агресивно на лев/десен бек или зона 5-1 со Петар напред или со Алексa ќе бидат опциите за одбрана. Ова е мое мислење, има кој да кажуваат и наметнуваат тактики и темпо.
Точно дека многу ретко се игра денес и дека бара голем ангажман од играчите, ама ако имаме интелегентен тренер и млади и интелегентни играчи може да направат чудо. Ќе видиме што ќе смисли стариот и како ќе ја постави играта. Се надевам и мислам дека ќе имаме добра игра. Со среќа нека е и аирлија сезоната.

Фокусот на сите стандардно е на нападот, ама ако има поголеми промени и иновации, кај Лино, скоро сигурно тоа ќе биде кај одбраната.

Во напад не очекувам големи промени во однос на минатото, многу веројатно е дека ќе бидат релативно бавни напади и минимизирање на ризик за губење на топка.

Браво за потегот... Пред се за главна алка во носењето на играчи од источен блок а во последно време ите како има играчи кој можат да изненадат од Грузија, Украина, Летонија и слично.
Во CV-то мислам му фали предводник на младинска селекција или сум јанглаш?

ОФФ ТОПИК

ФК Пелистер го доби својот фан шоп, ајде да се собериме сите Битолчани и да дадеме поддршка со купување на некое сувенирче или било што од фан шопот! Се надевам дека ваква иницијатива ќе покрене и РК Пелистер па конечно да ни ја заличи Битола со два фан шопа како оние од светските размери

Од колку му се тренинзите, ме фати ешта да ги погледам малце, да видам шо екипа напраја?

Back
На врв Bottom