Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
www.slobodenpecat.mk

И дрва. Глупа природа. Тоа е, пропаднавме ко народ.Кучиња, дрва, мечки тоа сака овој народ.
Апсолутно си во право, се додека не ги збркаат уличниве кучишта и да ги изгризат дека во моментот не им ја разбрале кучешката психологија ќе јадат гомна и просеруваат за хуман третман на кутрите животинкиповеќето од овие џулелаљубциве немаат излезено од дома пр. во периодот од 23-06 (бидејќи повеќето се легачи и безработници) да видат како нивните мирни и кротки миленици се пуштаат на се што се движи (кола, моторче, велосипед, пешаци...) на "нивна територија" а некој се враќа тој период од работа по завршување на втора смена, оди и се враќа за/од трета... почнува рано со прва пред 06...
сум рекол сто пати и пак ќе речам на куче местото не му е на улица под ниеден услов, ако е приватно се знае прибрано каде што му е место ако е улично се заловува се става на можност да се посвои од погоре наведениве и ако за разумен рок пр. месец дена не се најде посвоител метакот и тоа е.
Што ми кажуваш, јас секој ден одам на работа и секој ден ми е стрес и одење и враќање. Башка и рекреативно возам и секаде демне по некоја џукела или по неколку а реакцијата им е секогаш различна. Една од гнасите ако почне да лае сите се пуштаат. Ама до мене е, ги провоцирам изгледа со точакот, веројатно бојата ги иритирадоста често возам точак рано наутро некогаш и пред 5 во лето како спорт за кондиција и здравје,
просто не можам да ти објаснам колку пати сум морал да престанам со возење и да се симнам за да не бидам кутнат од џукеливе а со ништо не сум ги предизвикал за напад,
а сум видел и дека напаѓаат луѓе од чиста мира без да бидат провоцирани воопшто т.с луѓево само се движеле во "нивната зона" т.с на јавна површина

Никој нормален нема да ти каже дека ова е нормално, но ова е нуспродукт на дисфункционално општество кај што кучињата не се криви. Исто би кажал и за циганите, ок е и на нив метакот ако не почнат да работат? Т.е. кај е границата. До ова по принцип не треба да стига, но е стигнато поради твои сограѓани зимаа кучиња по ковидот па сеа ги ослободија, и толку си ни ги бива и институциите за да ги кастрираат и вакцинираат. И ако не се влеваа нови кучиња, т.е. ако луѓе не си ги исфрлаа милениците, немаше да се котат бездомните кучиња. Проблемот у земјава е од главата си патиме.ебати опшеството во кое кучињата се ставени на врвот на хиерархијата,
друго што кур бара куче од таа раса и големина (шарпланинец) на улица и како се фатија за тоа што го оваа го прегазила ова што преставува опасност на улица по сите а го занемаруваат фактот дека претходно истото го удавило нивното милениче исто куче (како едно куче вреди повеќе од друго)
п.с ова е слика од централно градско подрачје на велес ај некој од кучкариве нека ме убеди дека ова е нормално Прегледај го приврзокот 483507
Никој нормален нема да ти каже дека ова е нормално, но ова е нуспродукт на дисфункционално општество кај што кучињата не се криви. Исто би кажал и за циганите, ок е и на нив метакот ако не почнат да работат? Т.е. кај е границата. До ова по принцип не треба да стига, но е стигнато поради твои сограѓани зимаа кучиња по ковидот па сеа ги ослободија, и толку си ни ги бива и институциите за да ги кастрираат и вакцинираат. И ако не се влеваа нови кучиња, т.е. ако луѓе не си ги исфрлаа милениците, немаше да се котат бездомните кучиња. Проблемот у земјава е од главата си патиме.
А човекот си гледа од себе, поинванзивен вид од нашиот нема, но нели, ако ти убиеш мечка е самоодбрана или лов, но ако она те суреди, тогаш е трагедија. Затоа што ти си засегнат, не затоа што е правилно.
На тоа му се вика хумано.Батка, многу имаш навлезено сентиментално у работиве.
На тоа му се вика хумано.
На тоа му се вика хумано.
не поддржува човек штеточина (мада пре би рекол властите и неодговорните сопственици се главни штеточини), кучињата кои напаѓаат или што и да прават се нуспроизвод на глупиот сопственички менталитет, нефункционирање на ветеринарните амбуланти и општинските власти според законите.има разлика од хуманост до поддржување штеточини. А све е штeточина кога те загрозува.