Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прво зависи што подразбираш под тракинг. Ако те снима камера / ти го снима звукот, тоа ти е 100% red flag.Што мислите за оние компании кои користат софтвери за тракинг?
Колку е тоа океј со вас?
И дали имате лимит до кога е корисно за да се прати перформансот, а кога преминува во алатка за микроменаџирање?
I'll leave this here:Што мислите за оние компании кои користат софтвери за тракинг?
Колку е тоа океј со вас?
И дали имате лимит до кога е корисно за да се прати перформансот, а кога преминува во алатка за микроменаџирање?
Неговите архитектури се утопија, исто како комунизмот во СССР...![]()
Uncle Bob Martin (@unclebobmartin) on X
@ori_pomerantz I’m significantly older than you. I started coding in the late 60s. My current strategy is to not read any of the code written by my agents. That’s the only way I can take advantage of their productivity. What I do instead is to surround the agents with extreme constraints. Unitx.com
ја удри и последната шајка на диносаурисите

луѓе изградија цел идентитет на следење на овие принципи. Али ете ни он, нит куца, ни прегледува веќе. End of an eraНеговите архитектури се утопија, исто како комунизмот во СССР...
Имам работено на неколку проекти почнати со таква архитектура, а завршиле исто како СССР![]()
Ги имам прочитано сите книги што ги има издадено... А памтам и некои цитати од него:луѓе изградија цел идентитет на следење на овие принципи. Али ете ни он, нит куца, ни прегледува веќе. End of an era
Јас го делам мислењето со Адам.![]()
Uncle Bob Martin (@unclebobmartin) on X
@ori_pomerantz I’m significantly older than you. I started coding in the late 60s. My current strategy is to not read any of the code written by my agents. That’s the only way I can take advantage of their productivity. What I do instead is to surround the agents with extreme constraints. Unitx.com
ја удри и последната шајка на диносаурисите

Не беше такво мислењето пред 5 години, кога неговите мислења се земаа како оче нашЈас го делам мислењето со Адам.
Ако збориме само за теорија, тогаш да, uncle bob е во право. Ако збориме за работа во фирма, посебно ако збориме за фирма што брзо расте, тогаш е сосем друга ситуација.
Прегледај го приврзокот 483484
. И тогаш ли немаше skin in the game? Порано беше битно кодот да е разбирлив. Сега за агентите е сеедно.Ги имам прочитано сите книги што ги има издадено... А памтам и некои цитати од него:
"Even bad code can function. But if code isn't clean, it can bring a development organization to its knees."
"We rule the world. Other people think they rule the world, but they write rules on paper. Those rules are useless without the software that implements them... We are going to kill a lot of people if we aren't careful, and the world will react by passing laws."
Не можам да поверувам некој што го кажуваше ова да пишува вакви небулози...
За агентите е сеедно, ама мора да има human in the loop...Автоматски споено мислење:
Порано беше битно кодот да е разбирлив. Сега за агентите е сеедно.

Софтверот на кој што работам, ако падне повеќе од 5 секунди ми повлекува еден куп поплаки од тимот за корисничка поддршка и тимот за продажба. Имам бонуси врзани со тоа колку пари ке правиме на крај на Q1/Q2/Q3/Q4. Во мој интерес е да има повеќе функционалности, со што е можно помал број на грешки. Имаме AI, ама одиме чекор по чекор, пробавме сите и видовме дека vibecoding не функционира за нас.Инаку да, ако на работата шефот бара да пишуваш и прегледуваш код, ќе го праиш тоа. Иако е апсолутно непотребно веќе за да направиш софтвер.
Порано беше битно кодот да е разбирлив. Сега за агентите е сеедно.