СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација ќе биде нов светски првак?

• Вкупно гласачи
    104
Za Mesi nemam nikakov hejt, samo respekt, izvonreden fudbaler, tehnicar i magionicar na teren, sto ostana na ova visoko nivo da igra na ovie godini e samo testament deka ne e samo da si talentiran, drugarot pokaza istrajnost i profesionalnost da trenira, vezba i raboti na sebe. Definitivno eden od najdobrite fudbaleri na site vreminja, dali e najdobar e sossma drug muabet i e stvar na vkus.
Za mene najdobar igrac za gledanje bil i ke ostane debeliot Ronaldo iako statisticki ne mu e ni blisko na Mesi.

E sega, za kultot sprema Mesi, negovite fanovi i generalno fanovi na Barselona ne sakam ni da pochnuvam, edna od najloshi raboti nekad pojaveni vo fudbalski svet, takva samobendisanost, drskost da jadat gomna za se i sesto za da se odrzuva kultot kon Mesi i Barselona, zgadeno mi e. Klub prosleden so milion skandali pozadi nego, klub sto potplatuval sudii apla, klub sto milion pati se ima progurano so sudiski odluki sojuzi, ednostavno ja imaat taa srekja im se padna Mesi i da gi napravi relevantni, toa e, zasluzeno ili ne, ja imaa srekjata.
Ок, и други времиња се.
Можеш да го замислиш Рој Кин, Роналдо, Марадона или некој од тоа време да дига рака да го кодоши Кукуреља што ставил рака на уста?

Сериозен си?

Имиња како Венгер, Пеп, Фергусон и миљарда други експерти што прателе фудбал и во тоа време, а и сега, кажуваат дека е најдобар на сите времиња.
Статистиката на Меси не е само личната, он има и екипна и репрезентативна.
Мислам само Дани Алвеш има освоено повеќе титули од него...

Дефинитивно Бог на фудбалот и ГОАТ
ГОАТ е дефинитивно ,БОГ мало сутра.

Аурата на Марадона неможе да ја постигне никој.

Марадона беше човек од народот и играше за нив. Ги хејташе сите срања што ги правеа америкамциве и отворено збореше против империализмот. Си испеа сам себе песна. Отиде да игра во мизерниот за тогаш Наполи и освои титула(Серија А тоа време го има Јувентус најјак тим у свет,Милан со најјаката одбрана,Интер со Бергоми и едно чудо играчишта),се дружеше со Кастро,одби да оди на некои додрлувања на награди во САД.

Марадона беше повеќе од фудбалер. Марадона беше полубог.

ГОАТ е дефинитивно ,БОГ мало сутра.

Аурата на Марадона неможе да ја постигне никој.

Марадона беше човек од народот и играше за нив. Ги хејташе сите срања што ги правеа америкамциве и отворено збореше против империализмот. Си испеа сам себе песна. Отиде да игра во мизерниот за тогаш Наполи,се дружеше со Кастро,одби да оди на некои додрлувања на награди во САД.

Марадона беше повеќе од фудбалер. Марадона беше полубог.
Demigod

Ок, и други времиња се.
Можеш да го замислиш Рој Кин, Роналдо, Марадона или некој од тоа време да дига рака да го кодоши Кукуреља што ставил рака на уста?
Normalno deka ne ama i druga tema, da ne navleguvame vo toa, se znae Barca skola kakva e za placenje, glumenje, toa uste u mladi kategorii gi uchat. Eve Kukurelja pola svet go svirka i mrazi i so pravi, odvratno kopile e sto se prenamaga i glumi, pak Barca skola, dobro e sto bar iskeshiravme.

Можеа и Диого Кошта да го стават како број еден голман, ама и Возиња е супер избор.

Хејт кон Меси? Не би рекол, може кон неговите идолопоклоници.
Никогаш не ми бил интересен за гледање. Всушност со неговото појавување во Барса престанав да ги симпатизирам.
И како да те свати човек сериозно? :D
Страствени хејтери ги имаш на форумов ама апсолутно никој како Александар91.
Ја како сум влезен тука пред 12 години а може и више како ден ми текнуваат постовите на Динев91, чист хејт со 0 објективност.
Мислам дека е од таа генерација каде што во Роналдо стил спојувал фармерка и бела кошула со портокалова Меркуриал фејк копачка/патика за на паркет.
И секако 2 туби гел од 60 денари што е пола вода и боцките нагоре и не ебе жива сила. Никогаш нема глеано нит Меси нит Роналдо ама Роналдо е боље.

Те сваќам донекаде што дури и кога седам со помали фанови на Барса и не ми се интересни на муабет, суштината на фудбалот им бега начисто кога пробуваат тој курч да го извадат дека Барселона е најдобрата на сите времиња.
Се што гледаме од модерен фудбал денес е базирано на играта на Пеп и позициите со Меси што ги измислуваше па дури и овој фудбал на Енрике е базиран на Пеп кој истиот го базирал од Кројф. Апсолутно ништо од тоа немаат гледано и само на титулите им се имаат радувано.
И свињата што нема да ја именувам ми е блокнат од сите социјални мрежи од што незнае што лупа.

Меси нема никогаш да го има тој култен статус како Марадона. Баш гледав старо видео од Марадона кое го знаев на времето каде го руга Меси дека нема карактер и премногу тивок бил за разлика од него. Роналдо фанс го извадија тоа аутист дека е и реално Роналдо ми е поголем аутист ако ги гледаш сите видеа и интервјуа на двајцата. Колку си го гледал Меси незнам ама не е така тивок како што се збори туку онака класично латино куренце е што не го интересира ништо освен другари, фамилија и фудбалот. Марадона просто е друга генерација и друга хардкор школа, тие вредности кај фудбалер денешно време несмеат да постојат.
Со Зидан и Меси интервјуто го имам гледано неколку пати и го гледаш и мислиш дека е АИ. Еве го имам пуштено на неколку хејтери негови и го гледаат и општо му се чудат така да и тебе ти го препорачувам да го гледаш. Ако си фудбалски фанатик мислам дека ќе имаш сосема друга перспектива кон Меси,
мене пример ми се смени многу и кон двајцата.

Повеќе мислам дека е до Ла Масија бидејќи како фан на Барса ме интересира се окулу клубот и уште од мали деца ги учат на вредности и дека славата не е се во животот. Еве незнам кажи ми некој освен Меси што го знаеш Барса играч што се замара ексесивно за слава и таблоиди ја незнам ниту еден.

На таа техника и мозок неможе да си толку глуп колку што сака просечен хејтер да го направи, само ми делува на таков што ништо не го допира и не се замара. Незнам до толку што ви сметаше само ќутеше и играше, еве сега Јамал е обратното од него плус црн ене ги немаат раат тие "неутрални" хејтери.

Ама џабе е на таков фокус и такво достигнување мора некаде да има хејт само што не е базиран врз неговата игра туку тоа неговото ќути си дупи си.

И секако го имаш тој другиот ботоксираниот каде што не престанува од 2022 да се глупира и да земеш да копаш наназад ќе видиш сите тие дебати и ривалства он сам ги има потпалувано а јас незнам и немам нитуеднаш видено Меси каде што отворено го дискутира или недајбоже го руга.
2 пати само знам го има пофалено и толку, другиот ене го уште неможе да се помири со реалноста и мали деца се палат и глупаци фанови негови долгогодишни и фала богу дека никогаш нема да има раат од такви стоки.

Мислам дека она најубавото игнор му го има дадено што овој се глупираше на галата за златна топка да имале вечера некогаш заедно.
На тие гомна изедени друже многу јако беше како го игнорираше цела гала и на крај победи и се поздрави само со Ван Дајк овој во средина само правеше фаци. :D

Истиот третман колку и да пробаш на нивните фанови да го дадеш неможеш бидејќи си црпат инспирација од него да си бидат такви гласни и глупи со веќе завршени дебати што немаат никаква врска. За жал колку потивок си они уште погласни се и животот ќе си продолжи они нема никогаш уста да затворат.

Можеа и Диого Кошта да го стават како број еден голман, ама и Возиња е супер избор.
Диого Кошта ако не испадне иста превара ко Руи Патрисио еве на .
Од 19 години ги сметаа за најголеми таленти, двајцата скапаа во првите клубови Спортинг т.е. Порто.
Првиов прв клуб у странство му беше Вулверхемптон за врвот да го стигне у Рома на 7 место на табела. Вториов на добар пат е истово да го направи.

Шпанија освојува злато, со еден примен гол, ги доминира Франција, Аргентина, Португалија и Белгија, и они ставаат 3 играчи исто колку и Франција која у последните 2 натпревари прими 8 гола :)

Шпанија освојува злато, со еден примен гол, ги доминира Франција, Аргентина, Португалија и Белгија, и они ставаат 3 играчи исто колку и Франција која у последните 2 натпревари прими 8 гола :)
И Олисе, кој ја уништи Франција во двете последни и најважни утакмици.
Автоматски споено мислење:

И како да те свати човек сериозно? :D
Страствени хејтери ги имаш на форумов ама апсолутно никој како Александар91.
Ја како сум влезен тука пред 12 години а може и више како ден ми текнуваат постовите на Динев91, чист хејт со 0 објективност.
Мислам дека е од таа генерација каде што во Роналдо стил спојувал фармерка и бела кошула со портокалова Меркуриал фејк копачка/патика за на паркет.
И секако 2 туби гел од 60 денари што е пола вода и боцките нагоре и не ебе жива сила. Никогаш нема глеано нит Меси нит Роналдо ама Роналдо е боље.

Те сваќам донекаде што дури и кога седам со помали фанови на Барса и не ми се интересни на муабет, суштината на фудбалот им бега начисто кога пробуваат тој курч да го извадат дека Барселона е најдобрата на сите времиња.
Се што гледаме од модерен фудбал денес е базирано на играта на Пеп и позициите со Меси што ги измислуваше па дури и овој фудбал на Енрике е базиран на Пеп кој истиот го базирал од Кројф. Апсолутно ништо од тоа немаат гледано и само на титулите им се имаат радувано.
И свињата што нема да ја именувам ми е блокнат од сите социјални мрежи од што незнае што лупа.

Меси нема никогаш да го има тој култен статус како Марадона. Баш гледав старо видео од Марадона кое го знаев на времето каде го руга Меси дека нема карактер и премногу тивок бил за разлика од него. Роналдо фанс го извадија тоа аутист дека е и реално Роналдо ми е поголем аутист ако ги гледаш сите видеа и интервјуа на двајцата. Колку си го гледал Меси незнам ама не е така тивок како што се збори туку онака класично латино куренце е што не го интересира ништо освен другари, фамилија и фудбалот. Марадона просто е друга генерација и друга хардкор школа, тие вредности кај фудбалер денешно време несмеат да постојат.
Со Зидан и Меси интервјуто го имам гледано неколку пати и го гледаш и мислиш дека е АИ. Еве го имам пуштено на неколку хејтери негови и го гледаат и општо му се чудат така да и тебе ти го препорачувам да го гледаш. Ако си фудбалски фанатик мислам дека ќе имаш сосема друга перспектива кон Меси,
мене пример ми се смени многу и кон двајцата.

Повеќе мислам дека е до Ла Масија бидејќи како фан на Барса ме интересира се окулу клубот и уште од мали деца ги учат на вредности и дека славата не е се во животот. Еве незнам кажи ми некој освен Меси што го знаеш Барса играч што се замара ексесивно за слава и таблоиди ја незнам ниту еден.

На таа техника и мозок неможе да си толку глуп колку што сака просечен хејтер да го направи, само ми делува на таков што ништо не го допира и не се замара. Незнам до толку што ви сметаше само ќутеше и играше, еве сега Јамал е обратното од него плус црн ене ги немаат раат тие "неутрални" хејтери.

Ама џабе е на таков фокус и такво достигнување мора некаде да има хејт само што не е базиран врз неговата игра туку тоа неговото ќути си дупи си.

И секако го имаш тој другиот ботоксираниот каде што не престанува од 2022 да се глупира и да земеш да копаш наназад ќе видиш сите тие дебати и ривалства он сам ги има потпалувано а јас незнам и немам нитуеднаш видено Меси каде што отворено го дискутира или недајбоже го руга.
2 пати само знам го има пофалено и толку, другиот ене го уште неможе да се помири со реалноста и мали деца се палат и глупаци фанови негови долгогодишни и фала богу дека никогаш нема да има раат од такви стоки.

Мислам дека она најубавото игнор му го има дадено што овој се глупираше на галата за златна топка да имале вечера некогаш заедно.
На тие гомна изедени друже многу јако беше како го игнорираше цела гала и на крај победи и се поздрави само со Ван Дајк овој во средина само правеше фаци. :D

Истиот третман колку и да пробаш на нивните фанови да го дадеш неможеш бидејќи си црпат инспирација од него да си бидат такви гласни и глупи со веќе завршени дебати што немаат никаква врска. За жал колку потивок си они уште погласни се и животот ќе си продолжи они нема никогаш уста да затворат.
Не мора да ме сфаќаш, никако, ни озбилно, ни неозбилно.
Разбери дека има луѓе на кои панкот им беше омилен правец во музиката. За мене како генерација каде рок музиката беше закон, панкот беше неартикулирано дерење, толку. И после ти дојде Џастинчо, бљак.
Е тоа е, јас фудбал почнав да гледам кога на пола од англиските играчи им фалеа предните заби :toe:
Колку и да разбирам дека од тој период поминаа неколку етапи во фудбалот, сепак остана како репер тоа гладијаторското од првите утакмици кои си ги гледал. И колку и да пробувам да ја разберам Барса со таа Ла Масија чкола, не иде. Како бе дечко после Кројф, Марадона, Роналдо, Стоичков, Пујол, Фиго.... да свариш глумци? Може се погоди и тогаш да се појави дварфот и толку. Он па ми ја расипа сликата за аргентинец, скрос:D
Ете на кратко зошто не го можам, најверојатно не е до него само, ама не е и без него сигурно.
Да не лафам за златните топки за него и Киксон, некои не да не беа незаслужени, криминал беа.

Последно уредено:
Без Кубарси и Симон. :aplauz:
По која логика да го стават Симон, кога немаше ниту една одбрана што се вика, не му шутнаа ниеднаш. Имаше статистика имал 9 одбрани цело првенство, а Возиња и Мартинез у финалето имале по 10+ одбрани само на една утакмица.

Никој немаше против Меси, можеби само Ска :D.
Повеќето што имавме хејт спрема Аргентина беше заради другите играчи кој само играа прљаво, лупаа, маваа и се шлепаа на Меси. Тие фаули се допуштаа поради некоја причина, не навлегувам која била.

Меси ќе остане најдобар ама изгуби респект со некој потези, барем кај мене. Она со Кукуреља беше низок потег што не доликува на најголема ѕвезда.
Да земеш да тасташ што некој ставил рака на уста е ниско. Сигурно Кукуреља немаше ништо лошо кажано во тој момент.
Искрено Роналдо е егоист, самобендисан, плачко ама никогаш не бил прљав играч. Додека Меси кога е во друштво со Аргентинците поприма од нивното шипта-рско. И на претходното светско со Холандија имаше такви испади.

Она кога викате дека навивачиве на Меси/Барса се напаст, прва слика што ми иди е НејмарЏуниор од форумов. Од една страна го величи тоа што Шпанија ги поминала Португалија, Франција и Белгија, а од друга страна нема проблем што Меси постигна голови против Источен Тимор и Јужен Судан.

Back
На врв Bottom