- Член од
- 16 јули 2021
- Мислења
- 1.158
- Поени од реакции
- 2.200
За квалитетот пишав во истиот пост, апсолутно се согласуваме, а под покомотно сакам да кажам технолошки.Кое покомотно бе дете?
Имаш десет ставки сега кои ти прават стрес, за кои татко ти а посебно дедо ти не ни помислувал дека постојат.
Производи, не се мери, 90% од прехранбените производи беа од локално производство, посебно градинарски, млечни, месо, јајца. Па и зејтинот беше од локално произведен сончоглед. Сега јадеш албански патлиџани, турски лубеници, египетски компири, грав и кромид, кинески лук......и чија семе разбираш.
Види глеам имаш против југа, јас гледам да сум објективен, имало и пари и избор, само немало инстаграм да гледаш дека постои лукс ала Дубаи, според мене и подобро, затоа што човечко око ненаситно. Било поедноставно тогаш.Имало стрес и тогаш и сега. Тоа е еднакво непроменета работа и нема да се промени во ниедно време. Тоа дека од денешен аспект ги гледаш работите во тоа време и не ги приметуваш работите како стрес дали ќе има утре леб да купиш, дали ќе има гориво по бензинските, кафе, дали нема да налеташ на некој комуњарски апаратчик па да ти го загорчи животот.
За квалитет да не зборување, југото ако го споредиш како квалитет било срање, некој којзнае каков квалитет немало. Имало само ефтин сервис за поправка и достапни делови, што ти прави илузија на квалитет.
Тогаш и да сакаш да трошиш било позаебано, дека немало ни доволно пари, ниту избор.