Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Вистината боли, па требаше и профил да направиш за да го браниш тоа што не се брани. Кажи, што не е точно во постот? Што е лага? Сè е точно, за жал, 100%.Плус, за Мирко пишав — не ја искористи шансата, будалата се глупираше. Сега може да биде само менаџер во некој кафич или дискотека. Другите двајца спомнати не беа ништо, односно не играа тие долу на теренот како тебе, па сега да ја префрлаш вината на друг. Ај сега, Пашето е крив што отпаднавме од лигата оти не ги перел дресовите? Не се брукај, оди скриј се таму некаде!А кога сме кај управата, ме потсети на тогашниот претседател што велеше: „Ќе отпаднеме, ама тренерот Милан не го менуваме“. И сега сликарот е крив? Не дека нема вина што им ги криеше лајнариите што ги прават со тие најави и видеа. Но, се знае — прво се играчите долу на теренот, стручниот штаб и управата, па дури после сите други.Јас пак ќе речам: Пелистер го водат едни исти лица и фамилии со години и затоа немаме успеси. Таму е проблемот! А Туљапот е срамота да го споменуваш, тој никогаш не бил, ниту ќе биде управа. Плус, годинава цела управа беше волонтерска, така што тоа е само лага и манипулација во твојата нервоза.За таа твоја нервоза јас имам лек. Еве, кога сакаш и каде сакаш, пиши ми да ми ебеш сè, па да дојдам. А дотогаш, нека ви кисне! Оти со претходниот пост сите сте оцртани од прв до последен. Вие, баш вие сте рак-рана на клубот, а не другите. Затоа народот гледа и суди!
Наградно прашање:
1.Стефан,2.Фиката,3.Бобанчо
Сите треба да се избркаат од сектата и дисфункционалната фудбалска фамилија.
Само така знат, со профили на Кајгана, само така се силни и никако поинаку, гојдари, не му обрнувај внимание.

Само така знат, со профили на Кајгана, само така се силни и никако поинаку, гојдари, не му обрнувај внимание.
Sedi be peer go trgna lajkot od kaj motokar da ne te karase kordinatorot a sto dusi me prasaja ti da ne si motokar koj bil od kaj bil pd klubot nekoj bil pa igrac pomosnik a nikoj ne prasa dali e vistina toa pisanoto
So se odnesuva za botot od prethodno jas tipuvam na broj 1 kapitenot so nema pocnato so pripremi ili na to budaloto o drveniot advokat negov so e masazerka vo klubot nema drug nekoj so tolku onraza da pisi i vrekja soimenuva lica navivaci so nemaat vrska so muabetite tuka
Ja gledav izjavata na precednikot si velam ke naprajs po opsirno intervju da kazi plan I programa a vaka za tereno i infrastrukturaza me bendisa na prva i za skolata so spomena uste za ofs ocekuvam da se izborat i zemat mestoto so go zasluzuvame kako klub tie se glavni raboti so rabotata vo prv tim za fabshop8t i zenskata ekipa e sporedno vo momentot so znaci teren za godina dena zemanje mestoto vo ofs i uste cetiri pet deca pod 21 godina za vo 2liga so od skolata nekoj so od drugi ekipi tie so ostanaa oti pola zaminaa na probi vamu tamu no pak ke recam skapo ke ne kosta ova so natrupavme isti tip na igraci vo sredniot red namesto eden plus deca ama to e Hristov mu napraj arno na site za i toj da si ja zavrsi rabotata no kolku i da sme slabi se mislam ke bidi poarni od lani so site gluposti so se desija i da spic uste eden da ne gi lazi umot kako lani da odime samo so Sime a to ke sw vidi ako ne zemime sega plus igraci znaci kr cekaat do kraj na preoden rok da lovat a toa e mec so dve ostrici i lesno mozi da ostsnime caljo kako minatite sezoni !

Јас сум јак, јас сум битолски манијак,одиме јако и без пардон,само Битолски Бон-Тон!

Честито нов спортски директор, one and only @Deksi ај аирлија и со среќа нова функција сосема заслужено.

Јас сум јак, јас сум битолски манијак,одиме јако и без пардон,само Битолски Бон-Тон!

Честито нов спортски директор, one and only @Deksi ај аирлија и со среќа нова функција сосема заслужено.
Хахахаха кај се сè изнаслушав овие дена за мене, а јас незнам ништо или немам допирна точка, уште ова го немав хаха, фала ти на честитките вервам дека се искрени ама нема вистина, пред мене има во градот многу на кои побрзо би му припаднала таа функција.

Хахахаха кај се сè изнаслушав овие дена за мене, а јас незнам ништо или немам допирна точка, уште ова го немав хаха, фала ти на честитките вервам дека се искрени ама нема вистина, пред мене има во градот многу на кои побрзо би му припаднала таа функција.
Не се потценвај брат. Спортски директори не се раѓаат, тие се создаваат!

Zosto da ne be so ti fali tebe ne se poarni tie so se nudeja ako vistina da bidis ko mozeja omer so znam miki vo skupi i vardar oti da ne mozis ti kaj nas

So se desava so: Svajc,Petkovski,Milenkovsku,Zdravevski......ne gi gledam na trening a ne gi objavija deka zaminaja

@Goran Bt не го сили комарот, знајш и сам дека нема таква опција реално. На клубот мислам дека моментално не му треба спортски директор.

Нема шо да прајте во Недела ај ќе го дупите стариот, ќе му звониме да пукни од мака шо не е Битола ако, ако ќе фати и моето куче зајак ќе прајме тогаш муабет :D
Инаку да тие горе споменати не се повеќе во клубот ...
А да не пишам поќе и не коментирам посебно на фб оти се осоколија и кадро и не кадро се да пишат, поарно да ќутам само лошо прам ако се пиши се и сешто.
Четврток со Паниониос во Грција прва пријателска утакмица ако има стрим топ.
Мислам дека е време да објават кој се префрлени од децата од школата во прв тим да му се дај малку ветер во грб.
Од то шо видов на тренингот жустро вака да се бореа на баражот со Арачиново 3-0 ќе завршеше за нас а минчето топ, добар симе и голманчето со потенцијал од новите засилувања.

Само не ми јасно зошто во ложата се менуваат и седнуваат лица шо не се управа мора да се исчисти клубот од такви исти стручњаци.

P.S.ни фалат уште три, четири играчи и тоа под 21 година и тоа лев бек ,крила и плус шпиц да не се чека само на Симе како лани можи се повторувам но мора ото лани не слушаа а еве истото е и сега иако преодниот рок е до почетокот на Септември не смееме да си го дозволиме тој луксуз да чекаме последен момент оти Охрид не се за фрлање Камјане а и скопските екипи на крајот секогаш се собираат тие децата шо нема да поминат на проби странство

Нема шо да прајте во Недела ај ќе го дупите стариот, ќе му звониме да пукни од мака шо не е Битола ако, ако ќе фати и моето куче зајак ќе прајме тогаш муабет :D
se e to od ljubov:ljubove:
nemozev da krenam prege ke se slusnime denes :D
inace znam deka trening bese ova denes ama toj sivakov po strana strasen potencijal se nadevam ke go odnesime na prav pat i isto orizareco jas ne go postovam radi kako so kazav jadese lajna kontra pelister ama deli na teren i sime ako malce oslabi ke imame top trio vo napado
ke odime grcija cetvrtok ako idis zvoni :kezec:

Последно уредено:
Jas se izvinuvam za Dekso. Prvicnata informacija bese deka toj ke bide sportski direktor, no toj doblestno odbil. Toa e i pameten poteg. Na veke napraven timski sostav da odis na funkcija samo za da te plukaat – ne biva. Neka si prevzeme odgovornost toj sto gi donese igracite, odnosno trenerot, isto kako i minatata sezona za zal.
Interesno e sto od site igraci sto gi pustija, samo dva-trojca (Kerim i Andrej) najdoa klubovi, a drugite nikoj ne gi bara i ne gi saka vo Prva liga. Tolku treba da se znae za nasiot Pelister. Isto vazi i za segasnite "zvezdi" i bivsi golemi fudbaleri (Pepe, Kire, Stefan, Ocko, Kice i drugi) – treba da si go stavat prstot na glava deka ako ne se vo Pelister, nema kaj da odat i koj da gi zeme. Osven Mircevski drugite vo Novaci, nikoj nema da zeme takvi istroseni igraci.Pelister ke bide klub koga ke se napravi uste edna cistka. Dodeka se tamu Miljacot, Kire, Mane, Ljamce, pa i Bruno – "kuti si, dupi si" – nema nisto da se smeni. Iskreno Mane e rabotnik no se drzi kako pijan za stap, celi vreme gi stiti nerabotnicite vo skolata plus nadmenosta ne mu lici. Site drugi gledaat samo da zemat plata i nekoja funkcija, a nikoj ne saka da raboti. Site se povrzani kako svinski creva, pa uste i Pepe go stavaat vo prv tim.
Interesno e sto nov tehnicki direktor na mestoto na Kaseto e Cileto. Bas sakam da vidam kako ke se snajde deckoto sto godini nemase stapnato na stadion. Sepak, sportskiot del e najvazen. Jasno e deka precednikot Dimitar treba da ima svoi luge, no isto taka treba i nekoj da mu kaze razlicno mislenje za dobroto na klubot, a ne samo da go tapsaat po ramo.
Baskimi uste nema pocnato i nemaat igraci. Bregalnica e uste pobeter so prevarata od Germanija. Tikves zamina na podgotovki vo Turcija samo so 13 igraci. Vo Vtora liga situacijata e uste polosa – osven Ohrid i Kamjane, drugite ne znaat kaj teraat i site ke igraat so deca.Golema greska na FFM i Maser so Aracinovo, ne znaat kakva kardinalna greska si napravija. Tie sega nikogas nema da otpadnat od ligata, se od Cair ke se prefrli tamu i ke napravat mala rokada. Rekov, tie drugite uste nemaat pocnato so pripremi, opst haos se. Samo Vardar da go pravat sampion, a toj sirotiot gubi od Kups, oti tamu gi nema Maser i Barton da pomognat, no mu se zgolemuva dolgot.Za srekja, kaj nas dolgot se namaluva, pa so uste eden-dva pomosni tereni ke imame normalni uslovi za fudbal. Toa znaci deka sega, i da ne molat da se vratime vo Prva liga, ne treba да im prifatat – neka se davat vo izmetot sto sami si go napravija FFM i kompanija.
Najgolemoto zasiluvanje na Pelister ne e nosenjeto na Minceto, tuku toa sto se oslobodija od Mirko, Egri i drugite. Sega na zima treba da ima uste edno kratenje, pa potoa i na leto, za da se pocne od novo i kako sto treba. Vo megjuvreme, mora da se sredi odnosot so Novaci i Bair, за da se pravi vistinski klub, a ne zabava za istite lica so godini.

Последно уредено:
Мене најјаки ми се овие, шо кога дојде Димитар си мислеја драстично ќе се сменат работите :pos: Демек нема да ги слушал политичарите, немало да му се мешат, а тие како крлежи накотени таму :pos:
Така ќе му дадат позиција на Диме, и да не се слуша пример зборот на Борче ? :pos: Абе Битола живејте, не живејме Загреб па да си прајме филмој, овде политичарите во клубот корења имат пуштено колку чинаро дрвото и ништо не ги турка, Ако не е Диме ќе е Миле, ако не е Милето ќе е Цилето, ако не е кашкавало ќе е саламата итн.... Работата е се е исто само њега нема....
Најголемо засилување ќе биди клубот да се тргни од општинската капа, доста се трошат пари бадијала, ако се најди приватник бурда, работи.
Едни исти и од играчите вртат, Оцко, Симе, Пепе се класика второлигашки играчи, не знам оти Драгаро не го зедоја, за тука ќе беше солиден, тие се играчите, голема грешка пак ќе речам шо се дозволи да си замини екипата од лани, тие неколку наши играчи мораше да ги задржиме и под казна да играт на 50% од ланската сума, поради бламирањето со Арачиново, странци секако не смејат, едино требаше зелено светло за трансфер да добие само Андреј Јовчевски, детето рака на срце, има квалитети и не извадил многу од калта, па требаше и му се даде шанса за трансфер, ама па кај него од Маџарска скаутинг иделе, Хрватски клуб бил пред договор, па Словачка и на крај да завршиш Струга.....шта речи :facepalm::sramezliv:Па дури и без пари, уште еднаш се потврди тезата дека не знајме да работиме :toe:
Натаниел исто со квалитети и тој требаше да си бара чаре, џабе ќе дремат тука, имавме 2 голмани од кој можевме да извајме пари за мирни 2-3 зими. Ако не ги продајш на овие години, по неколку ќе ги дајш за ич......
Минчето е ок играч и ќе биди од корист, а Мрмачовски мислам оваа година ќе го прегорат по 90 мин, ќе биди фрлен во оган или џа или бу ќе биди со него....

Јас читам и се чудам искрено, едно дека сум имал понуда за спортски, сум ја немал, а друго како се испуштиле Андреј, Давид, салам сте? Клубот испаѓа од професионална во аматерска лига со самото то, му завршува договорот ако сака и на 100 години и е слободен играч, Клубот можи да земи само тренинг компензација само и само доколу играчот потпиши професионален договор до 23 години, не разбирам шо има тука нејасно и кај е работата на клубот? Секогаш ама секогаш било вака не е првпат, единствено чаре е ВМФЛ да биди професионална и то е то...

Back
На врв Bottom