Македонска ракометна суперлига

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Кои 4 екипи ќе влезат во завршната фаза од првенството?

• Вкупно гласачи
    22
  • Гласањето е завршено на .

Штета! Претпоставувам финансиската ситуација во која се наоѓа Тинекс е причината поради која се повлекуваат од клубот.

Ова е одраз на нивниот главен спонзор, кои како шо пиши не си ја знај иднината, илјада муабети излегоја, фамилијарни поделби во бизнисот (каде можи се најрелевантни тие извори), па промена на името, како и да е Тинекс во скоро време ќе ги нема или ќе продолжат со намален капацитет и друго име.
Околу РК, ова вистина е тежок удар за ракометот во државата пред се, според мене изминатиот цел период најконстантната екипа во лигата, секогаш со јасна цел, плеј оф загарантитан, развој на играчи и ако се пружи шанса излез Европа, тоа е шо треба да го има секоја екипа која нема шампионски амбиции. Секогаш сум велел дека после Пелистер и Вардар најдобро фунционирале тие (кога ги немаше Алкалоид и Охрид сега). За развој на играчи и отскочна даска беа супер екипа, тврд орев едино лани потфрлија ама мислам веќе знаеја дека иднината му виси....

Ова е одраз на нивниот главен спонзор, кои како шо пиши не си ја знај иднината, илјада муабети излегоја, фамилијарни поделби во бизнисот (каде можи се најрелевантни тие извори), па промена на името, како и да е Тинекс во скоро време ќе ги нема или ќе продолжат со намален капацитет и друго име.
Околу РК, ова вистина е тежок удар за ракометот во државата пред се, според мене изминатиот цел период најконстантната екипа во лигата, секогаш со јасна цел, плеј оф загарантитан, развој на играчи и ако се пружи шанса излез Европа, тоа е шо треба да го има секоја екипа која нема шампионски амбиции. Секогаш сум велел дека после Пелистер и Вардар најдобро фунционирале тие (кога ги немаше Алкалоид и Охрид сега). За развој на играчи и отскочна даска беа супер екипа, тврд орев едино лани потфрлија ама мислам веќе знаеја дека иднината му виси....
Плус беа шампиони во кадетска лига

Па мислам дека Тинекс одамна не е спонзор на Пролет. Колку години го имаат тргнато од името на клубот.
Добиваа нешто ситно пара од Општина Центар и од ваучерите, го водеше клубот една фамилија и веројатно наоѓаа и некои други ситни спонзорства.

Па мислам дека Тинекс одамна не е спонзор на Пролет. Колку години го имаат тргнато од името на клубот.
Добиваа нешто ситно пара од Општина Центар и од ваучерите, го водеше клубот една фамилија и веројатно наоѓаа и некои други ситни спонзорства.
Сеуште фигурира Тинекс на логото на клубот и на клупскиот веб сајт. Сигурен сум дека имаа некаков удел во финансиите на клубот и они.

Сеуште фигурира Тинекс на логото на клубот и на клупскиот веб сајт. Сигурен сум дека имаа некаков удел во финансиите на клубот и они.
Да, сега прочитав и некое соопштение дека се откажуваат дека ги напуштил генералниот долгогодишен спонзор, Тинекс.

Сега Лидл треба да покаже големина и да ги земе :)

Ама ставрно штета. Стар клуб е ова. Порано редовно ги гледав во Расадник. Онака, ко забавен факт, кон крајот на 2000ите, имаше некои играчи што ги знаев, студенти што беа тогаш. Мислам дека по 4,500 ден ги плаќаа, а беа 4ти во лига, што ти кажува на кое ниво беше спортот тогаш.

Штета! Претпоставувам финансиската ситуација во која се наоѓа Тинекс е причината поради која се повлекуваат од клубот.
Ова е голема голема штета. Се надевам брзо ќе можат да најдат нов главен спонзор и да се вратат на старите патеки. Пролет е еден од темелите на македонскиот ракомет, не смее да се дозволи згаснување. Впрочем и оваа одлука за враќање во прва лига и штедење, можеби е и исправна со оглед на ситуацијата - сега полесно ќе може да се фокусираат на младите играчи во тимот.

Истовремено, се надевам РФМ брзо ќе реагира и ќе најде замена за Пролет во Суперлигата - катастрофа би било да се игра со тим помалку и да има "празни" кола. Проблемите со Тинекс се од поодамна познати, неодговорно би било да се затекнати во оваа ситуација, мора да се има план Б со друга екипа.

П.С. Ова е опомена и за сите останати екипи, колку лесно може да се распадне нешто што е градено со децении...

Back
На врв Bottom