Arena Sport - спортски пакет тв канали

• Креатор на темата Креатор на темата nikola3103
  • Време на започнување Време на започнување
Мора да се поделат кој ќе се за тенис, кој за фудбал, кој за кошарка и така натаму.

Овој што коментира мислам е оној во ФФМ што беше потпарол Златко Андоновски, тој повеќе раскажува историјат на играчиве отколку да го коментира повеќе мечот. Ќути кога не би требало а зборува кога веќе и почнува да се игра. Како одминува мечот малку се подобрува но не е доволно до тој степен стручен за тенис да коментира.

Треба доста време да се подобро, сепак би требало да најдат уште по некој за тенис. Не може да се гураат сите да ги коментираат сите спортски преноси.

Последно уредено:
Мора да се поделат кој ќе се за тенис, кој за фудбал, кој за кошарка и така натаму.

Овој што коментира мислам е оној во ФФМ што беше потпарол Златко Андоновски, тој повеќе раскажува историјат на играчиве отколку да го коментира повеќе мечот. Ќути кога не би требало а зборува кога веќе и почнува да се игра. Како одминува мечот малку се подобрува но не е доволно до тој степен стручен за тенис да коментира.

Треба доста време да се подобро, сепак би требало да најдат уште по некој за тенис. Не може да се гураат сите да ги коментираат сите спортски преноси.
Sepak ne e on za tenis da komentira a posebno finale. Podobro neka se drzi do fudbalot. A od segasnite komentatori imaat iskusni za tenis, onie poranesnite od alfa komentiraja roland garros ako dobro pametam. I eve ne deka samo kritikuvam da ima konkurs bi se prijavil i dokolku uspeam bi rabotel prenosi bez nadomestok posebno za tenis. Da ne se razbereme pogresno ne sakam da go slusam glupaviot srbin na arena tenis, no ova momentalno ne e na nivo za finale. Izvini Zlatko ako citas ama druze drzi se do fudbalot tamu si dobar

@ni40z Имат 'отворен' оглас за коментатори, пиши му само на Тони.

Ако споредам со србинот што коментира моментално финале, a и тоа воопшто србите на арена тенис, Златко е измислен за него/нив, барем по милозвучност, е сеа по стручност дискутабилно е и од двете страни.

Ако споредам со србинот што коментира моментално финале, a и тоа воопшто србите на арена тенис, Златко е измислен за него/нив, барем по милозвучност, е сеа по стручност дискутабилно е и од двете страни.
Toni izgleda go deaktiviral fb akauntot xD

Златко има многу добар радиофоничен глас, и србинот исто е добар.
Стручен е повеќе србинов. Секако на македонциве им треба искуство затоа што кога коментирале спортови како тенис, кошарка и друго на приватниве мак телевизии тоа било еднаш во не знам колку години а претежно се задржувале на коментирање фудбал особено овие од МРТВ што се сега на Arena Sport.

Им треба организирање да се поделат кој што најмногу ќе коментира и за што ќе биде задолжен. Не може све да коментираат од спорт сите. Добро е да има коментатор што ќе коментира тенис и некогаш фудбал како пример на Sport klub што Вишковиќ знаеше да коментира некогаш така и Премиер Лига и тенис ама за тенис он е повеќе ангажиран. Стручен е за тенис и на тоа е највеќе присутен.

Им треба организирање да се поделат кој што најмногу ќе коментира и за што ќе биде задолжен. Не може све да коментираат од спорт сите. Добро е да има коментатор што ќе коментира тенис и некогаш фудбал како пример на Sport klub што Вишковиќ знаеше да коментира некогаш така и Премиер Лига и тенис ама за тенис он е повеќе ангажиран. Стручен е за тенис и на тоа е највеќе присутен.
Tocno. Primerot so Toni. Me iznenadi kolku dobro komentirase hokej NHL (1000 pati podobro od srbite i hrvatite). I mislam deka treba da si go raboti zaedno so odbojkata. Ne moze eden komentator da pokriva se. A i iskreno mislam deka dokolku se namalat javnite kritiki bi bile poopusteni i podobri vo rabotata. Kako i da e kje vidime od avgust koga ce pocnat so turbo rabota. Nikogas ne sum bil za varijanta da gledam sport so srpski komentar sekogas koga imalo moznost sum gledal na mtv kolku i da ne mi se dopagjale komentatorite. I eve ako navistina postoi takva sansa koj saka da se proba veruvam deka bi imale super ekipa za narednata godina

Tocno. Primerot so Toni. Me iznenadi kolku dobro komentirase hokej NHL (1000 pati podobro od srbite i hrvatite). I mislam deka treba da si go raboti zaedno so odbojkata. Ne moze eden komentator da pokriva se. A i iskreno mislam deka dokolku se namalat javnite kritiki bi bile poopusteni i podobri vo rabotata. Kako i da e kje vidime od avgust koga ce pocnat so turbo rabota. Nikogas ne sum bil za varijanta da gledam sport so srpski komentar sekogas koga imalo moznost sum gledal na mtv kolku i da ne mi se dopagjale komentatorite. I eve ako navistina postoi takva sansa koj saka da se proba veruvam deka bi imale super ekipa za narednata godina
И да има прилика да вработуваат било кој кандидати без да имаат искуство коментирање во живо на телевизија (иако некој мисли дека подобро би коментирал) веројатно прво би ги праќале на обука и не би ги пуштале одма во живо да коментираат.

Лесно е ние да критикуваме, они си ја знаат најдкбро каква им е ситуацијата. Верувам низ годините ќе има и други што ќе работат во Arena па ќе се подобруваат. Сепак ова е телевизија каде ќе имаат шанса секој ден да коментираат спортови и тоа атрактивни а така само се подобруваат.

Последно уредено:
Хаха кој кур му е на Тони , земал коментира Тајланд Турција одбојка у 8-9 сабајле, а ноќеска сигурно заспал у 3 пошо коментираше фудбал. Можно е и да не го примила жена му дома :pos:

Финале Вимблдон мажи ќе мора да се гледа на македонски зошто србите решиле да оди на Arena 1 Premium a не на Arena Tenis каналот.

Мене ме чудит Звезда не ја даваат со Зенит фудбал пријателска. Трајт Норвешка и Шведска лига пауза на СП е ама ни тоа не го давает. Битно им е да се фалет дека биле многу гледани...

Мене ме чудит Звезда не ја даваат со Зенит фудбал пријателска. Трајт Норвешка и Шведска лига пауза на СП е ама ни тоа не го давает. Битно им е да се фалет дека биле многу гледани...
Можеби има поврзаност со тоа да не даваат Руски екипи. Нерма логика да не ја даваат утакмица, кога веќе ги пренесувааа сите пријателски на Звезда и Партизан досега

Како давает тогаш руска лига во тек на сезоната? Сеа се информирав на Звезда ТВ ќе оди утакмицата, а во Русија на Матч ТВ.

Додека на нашава М1 има реприза натпревар СП на српската Premium 1 има студио за Вимблдон финале.

Требит да се најт гост адекватен. Фокусирани се на СП изгледа.

Требит да се најт гост адекватен. Фокусирани се на СП изгледа.
Па макар и кратко интервју да и направеа на Лина. Или да направеа некој прилог најава за мечов.

Back
На врв Bottom