Да бидам искрен, скептик сум за Чуамени и мислам дека има многу поголеми шанси да биде флоп отколку успешен трансфер.
Мене желба ми беше Тонали, едноставно заситен сум од црнци. Не дека од белците аир видовме последните 13 години

ама кога ќе ми текне на сите црнци што поминаа низ клубов од тогаш, и какво однесување имаа... Марсиал, Лукаку, Погба, Рашфорд и многу други. Катастрофа. Очекувањата сега ми се толку ниски што не би очекувал ништо подобро од Чуамени, посебно што на сила би бил истеран од Реал, не дека сам сака да си оди.
Така да од некоја страна ги разбирам Инеос, посебно со цените и платите, со години плачеме овде како преплаќаме, сега кога конечно почнува да се гради некоја структура, плачеме за обратното. До сега трансфер пазарот е разочарувачки, ќе видиме како ќе заврши ама ако денот по утрото се познава... сепак тоа не значи дека не ги оправдувам што не сакаат да преплатат за Чуамени, дури и Тонали и посебно Фернандес. Лудило е што плати Тотенхем за Фернандес во овој момент па и Иниеста да биде еден ден. Да беше Леви уште таму теорија немаше тој трансфер да пројде.