Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Во која смисла помала, и дај некој линк, да прочитам ако може. По трансферот на Фернадеш во Тотенхем баталив дневно да следам новости. Нереално ми е дека очекуваат да добие помала плата во Јунајтед од таа што ја има во Реал.

Има многу повеќе вакви вести.ме мрзеше да барам. Наводно барал 350 илјади фунти , иста плата како и Каземиро штомимал.

Да бидам искрен, скептик сум за Чуамени и мислам дека има многу поголеми шанси да биде флоп отколку успешен трансфер.

Мене желба ми беше Тонали, едноставно заситен сум од црнци. Не дека од белците аир видовме последните 13 години :icon_lol: ама кога ќе ми текне на сите црнци што поминаа низ клубов од тогаш, и какво однесување имаа... Марсиал, Лукаку, Погба, Рашфорд и многу други. Катастрофа. Очекувањата сега ми се толку ниски што не би очекувал ништо подобро од Чуамени, посебно што на сила би бил истеран од Реал, не дека сам сака да си оди.

Така да од некоја страна ги разбирам Инеос, посебно со цените и платите, со години плачеме овде како преплаќаме, сега кога конечно почнува да се гради некоја структура, плачеме за обратното. До сега трансфер пазарот е разочарувачки, ќе видиме како ќе заврши ама ако денот по утрото се познава... сепак тоа не значи дека не ги оправдувам што не сакаат да преплатат за Чуамени, дури и Тонали и посебно Фернандес. Лудило е што плати Тотенхем за Фернандес во овој момент па и Иниеста да биде еден ден. Да беше Леви уште таму теорија немаше тој трансфер да пројде.

Mислам дека Јунајтед без проблем ке му даде 250к, и дека ги имаат парите. Ако е на 200к неделно во Реал, тоа би било убава повишица. Ако бара 350-400, тоа би го направило најплатен играч во Јунајтед. Од тој аспект, разбирам зошто се преговара за понормална плата.

Погоре пишаново делува дека му даваме ултиматум да игра во Јунајтед за 150к, или нема да го потпишеме. На Фернадеш му понудиле скоро 170.
Фернандез не ни заслужува над 170, а Чуамини секако заслужува над 250, е сега може да најдат средина.
А да уценуваме било кој играч не сме у ситуација посебно везњак.
Автоматски споено мислење:

Да бидам искрен, скептик сум за Чуамени и мислам дека има многу поголеми шанси да биде флоп отколку успешен трансфер.

Мене желба ми беше Тонали, едноставно заситен сум од црнци. Не дека од белците аир видовме последните 13 години :icon_lol: ама кога ќе ми текне на сите црнци што поминаа низ клубов од тогаш, и какво однесување имаа... Марсиал, Лукаку, Погба, Рашфорд и многу други. Катастрофа. Очекувањата сега ми се толку ниски што не би очекувал ништо подобро од Чуамени, посебно што на сила би бил истеран од Реал, не дека сам сака да си оди.

Така да од некоја страна ги разбирам Инеос, посебно со цените и платите, со години плачеме овде како преплаќаме, сега кога конечно почнува да се гради некоја структура, плачеме за обратното. До сега трансфер пазарот е разочарувачки, ќе видиме како ќе заврши ама ако денот по утрото се познава... сепак тоа не значи дека не ги оправдувам што не сакаат да преплатат за Чуамени, дури и Тонали и посебно Фернандес. Лудило е што плати Тотенхем за Фернандес во овој момент па и Иниеста да биде еден ден. Да беше Леви уште таму теорија немаше тој трансфер да пројде.
И сега да бе купуваме зш нема добри белци везњаци... :D

Ова со Чуамени станува интересно. Да резимираме, играчот сака да остане во Реал, но би дошол во Јунајтед само ако му се дуплира платата. Ова ми смрди на Ди Марија.

Ако на братов не му "легне" дождливиот Манчестер, ке имаме нов Рашфорд кого ке треба да го сељакаме на позајмици до крај на договор.

Јас имам исто сумња за играчи од Реал што под присила си одат.

Можда и си ханта нов договор у Реал, нема да е ни прв ни последен да ја користи таа тактика.

Ок, кој остануа Стилер, Балеба, Берг.
Инаку ако одиме по Берг по би да одиме за Патрик мислам дека е подобар Сандер.

Реал се пуштаат по Родри, така да има некои шанси за Чуамени. Е сега што ќе испадне од него, ќе видиме.

Реал се пуштаат по Родри, така да има некои шанси за Чуамени. Е сега што ќе испадне од него, ќе видиме.

Ќе искочи ќумур. Од Реал само некој во залез на кариера што знае што сака. Ова другово све циганарија што ќе иде во клуб што бил некаков шампион задњи две години.

Пак истото прашање како лани, кога ни почнуваат подготовките и дали планираат да земат некој до тогаш да имаат и тие некаков вид на аклиматизација, или ќе почнеме со Маунт на средината, како што вежбаа при крај на сезоната

Нема потреба да се брзаат само пола лето помина, и онака не е итно не дека имаме критични позиции за покривање.

Последно уредено:
Боже какви суми даваме за просеци, Едерсон 40 фунти, грејач на клупа у Челзи 50 фунти. :pos:
Чекам да видам само колку плата ке му истресат.

Од Тонали,Андерсон,Чуамени, овој оној спаднавме на тоа да зависиме цела сезона од резерва на Челзи…

Back
На врв Bottom