СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

За кои репрезентации навивате на Светското првенство во САД, Мексико и Канада, 2026?

• Алжир

• Аргентина

• Австралија

• Австрија

• Белгија

• Босна и Херцеговина

• Бразил

• Канада

• Зелено'ртски острови (Cabo Verde)

• Колумбија

• Хрватска

• Курасао

• Чешка

• ДР Конго

• Еквадор

• Египет

• Англија

• Франција

• Германија

• Гана

• Хаити

• Иран

• Ирак

• Брег на слонова коска

• Јапонија

• Јордан

• Мексико

• Мароко

• Холандија

• Нов Зеланд

• Норвешка

• Панама

• Парагвај

• Португалија

• Катар

• Саудиска Арабија

• Шкотска

• Сенегал

• Јужна Африка

• Јужна Кореја

• Шпанија

• Шведска

• Швајцарија

• Тунис

• Турција

• САД

• Уругвај

• Узбекистан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Имале црнци, но тежиштето се промени порано од 2 3 во стартет состав сега се 9, ако вака ќутиме на трендот (не дека нешто менуваме ама важно се буниме) ќе бидат сите 11 црнци и тогаш што сме постигнале? Јас не ги мразам црнците да играа Мбапе, Олисе и слични за нивни држави ќе ми беа 10х по симпатични него како се лигават со Француски грб. Едноставно мене ми смета трендот на заменување на автохтоните играчи со претеризам, не ми сметат црнците.

Кои се тоа нивни држави не разбирам?..колку што знам сите овие играчи што играат за Франција, се родени , израснати, едуцирани во Франција и школувани по фудбалски младински категории во Француски клубови.....како тоа државата од каде што имаш потекло е твоја држава?..твоја држава е таму каде што си живеел цел живот и си плаќал данок и таму каде што ти е фамилијата ...токму тоа е Франција за овие играчи....

Сега знам дека да некогаш нивните родители баби дедовци дојдоа од Африка ама тоа не значи за нив.

И тоа што го напиша важи за фудбалската репрезентација за Мароко а не за Франција..каде 90% од играчите не се од Мароко туку се од дијаспората од Франција, Холандија, Германија, Шпанија итн...

Па 2 или 3 репрезентации се што можат да ја урнат Франција тактички или некој глупав црвен картон во рана фаза на натпревар а го имаат и Упамекано кој е склон на такви глупости.
Или некој со два брзи гола да ги скини во прво полувреме па да му биди тешко на овие да се вратат.

А такви не гледам искрено освен можеби Англија кои мислам само тие можат физички да му се носат 120 минути.

Или некој со два брзи гола да ги скини во прво полувреме па да му биди тешко на овие да се вратат.

А такви не гледам искрено освен можеби Англија кои мислам само тие можат физички да му се носат 120 минути.
Франција најмногу има шанса да се сопне со Мароко во 1/4.

Кои се тоа нивни држави не разбирам?..колку што знам сите овие играчи што играат за Франција, се родени , израснати, едуцирани во Франција и школувани по фудбалски младински категории во Француски клубови.....како тоа државата од каде што имаш потекло е твоја држава?..твоја држава е таму каде што си живеел цел живот и си плаќал данок и таму каде што ти е фамилијата ...токму тоа е Франција за овие играчи....

Сега знам дека да некогаш нивните родители баби дедовци дојдоа од Африка ама тоа не значи за нив.

И тоа што го напиша важи за фудбалската репрезентација за Мароко а не за Франција..каде 90% од играчите не се од Мароко туку се од дијаспората од Франција, Холандија, Германија, Шпанија итн...

Мароканци залсужуваат респект бидејќи играт за својата нација од каде потекнуваат, без разлика каде и да се родени. Патрис Евра убаво велеше, да можел да бира отпочеток би играл за негова држава од кај потекнува. Логично дека од каде му е етникум да настапува за таа нација, јас каде и да сум роден секогаш би настапувал за Македонија и би ја претставувал како Македонец.

Јас пре би го сменил тоа, односно да се лимитира бројот на дијаспорци во репрезентациите на максимум 4-5 играчи. Не може екипа ко Курасао со нула производ да направи репрезентација сите родени и израснати во Холандија и да игра светско. Светското треба да биде презентација на фудбалска работа во една држава а не збир на дијаспората.

Јас пре би го сменил тоа, односно да се лимитира бројот на дијаспорци во репрезентациите на максимум 4-5 играчи. Не може екипа ко Курасао со нула производ да направи репрезентација сите родени и израснати во Холандија и да игра светско. Светското треба да биде презентација на фудбалска работа во една држава а не збир на дијаспората.
Треба да биде лимитирано само за големите држави. Бразил пример има 230 милиони народ, од толку народ можат да избираат најдобри 25 играчи колку сакаат. Македонија има 1 милиони, на толку малку зошто да не можат 7-8 талентирани Македонци родени во Германија пример да играат за Македонската репрезентација?

Мароко мислам дека беше исто така со 11 стартери сите родени и пораснати во Европа.
Ама сите се Мароканци по потекло, и решиле да играат за земјата од каде што потекнуваат нивните родители, баби, дедовци. Додека пример пичкицата Кулушевски одби да игра за Македонија.

Ама сите се Мароканци по потекло, и решиле да играат за земјата од каде што потекнуваат нивните родители, баби, дедовци. Додека пример пичкицата Кулушевски одби да игра за Македонија.
Таков предавник не ти ни треба, кој го рецка нека му ја редат сестра му сечени.

Иначе инцестите јаки биле а? :kafence:

Мароканци залсужуваат респект бидејќи играт за својата нација од каде потекнуваат, без разлика каде и да се родени. Патрис Евра убаво велеше, да можел да бира отпочеток би играл за негова држава од кај потекнува. Логично дека од каде му е етникум да настапува за таа нација, јас каде и да сум роден секогаш би настапувал за Македонија и би ја претставувал како Македонец.

Не е точно ова што го зборуваш...да си роден и изразнат во друга средина и во друга држава нема вака да размислуваш бидејќи ќе си различна личност....и да Мароканците не заслужуваат фудбалски респект според мене бидејќи буквално направија тим од индивидуалци што се производ на друга држава...државата Мароко не ги произведе овие играчи, не направија систем каде што играчи токму кај нив ќе се развијат..ова со нив е чиста среќа и сплет на околности што се најблиску до Европа од другите континенти и имаат голема флукцијација на услуги и сервиси со нивните комшиски држави во Европа па голем дел од нивните граѓани успеаа да се инкорпорираат во Европските држави па нивните деца и внуци се развија во тие држави.

И не е логично од каде му е етникумот да настапува за таа нација...баш напротив треба фудбалерот да си настапува за таму каде што е роден, изразнат и едуциран фудбалски..нема логика државата да инвестира и вложува во тебе како фудбалер а ти да заминиш да играш за Тунгузија бидејќи ти си се чуствувал како Тунгузиец.

Back
На врв Bottom