Зинале да бегаат сите и после цвикаат. А ние што седиме на браникот на татковината не исмејуваат.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не цвикаат они, ние (ќе) цвикаме, тие што не работат на црно целосно ќе се вратат со каква таква пензиичка што нема да им стига за таму, но за тука ќе им биде топови пукаат. Имам примери на постари, си имаат купено имоти преспи, дојрани мојрани и цело време се по кафани. Не се вратени и тие од ќеиф но барем имаат паричка сите ќеифови да си ги испунат. Не ги мисли нив мисли за себе.Зинале да бегаат сите и после цвикаат. А ние што седиме на браникот на татковината не исмејуваат.
Кај ти е браникот тебе Ронче?Зинале да бегаат сите и после цвикаат. А ние што седиме на браникот на татковината не исмејуваат.
И сите да останат нема ништо да смени. Не знам што го терало да ви ја каже реалноста, и за вас и за него полесно е да ве лаже.
Зинале да бегаат сите и после цвикаат. А ние што седиме на браникот на татковината не исмејуваат.
иако директно не ме тангира затоа што и утре да донесат таков закон за мене и моите генерации нема да важи.Додека дојдеме ние пензионери ќе качат граница на 70+ колкави ќе бидат пензиите е пак сосема друга работа жив зијан џабе плаќаме. Ама и коњов од гувернер е крив, наместо да качат минимална они се ценкаат младите отидоа да полнат фондови во Германија
дури и да е вистина (а според податоците баш и не е), кој е виновен за состојбите со платите, економијата воопшто?И сите да останат нема ништо да смени. Не знам што го терало да ви ја каже реалноста, и за вас и за него полесно е да ве лаже.
frontline.mk
, заменик мин за финансии до министер за финансии и сега гувернер. И со прст таквите не мрдаат за развој на реалниот сектор, продуктивност а со тоа и ниски плати и корупција, реконструкција и департизација на јавниот сектор. И после тие истите даваат вакви изјави, ко да не знаеме какви се пензиите.Дури и да се сите овци на број, не се доволно за да имаш пензија зашто имаме колективно малце деца. Проста математика.Не е баш така, ако има младина ќе има кој да го полни буџетот и да ги крпи тие дупки во фондот вака без млади е гарантирано пропаст. Мене одамна ми е јасно дека ова е „иднина“ и реалност ама на гласачиве на дпмне и сдс изгледа не им е па затоа ги гласаат, затоа и си барам алтернативи пишав на почеток од темава. Една од тие е што помалку плаќања кон државата, осигурување на минималец па дури и дел од парите ако не сите да одат на црно - паралелно со ова инвестирање на тие пари во фондови, сп500 и сл оти пензија ем прашање е дали ќе дочекаме со зголемување на границата ем после тебе не останува ништо на децата плус си мобилен во поглед на живеење
Автоматски споено мислење:
Да бе вие партиските ботови паразити сте биле браник на државата, цицајки го буџетот на истата со нула продуктивност
Поголеми штетници сте вие и од бугарите..
Завршил Харвард и да е редок исклучок од оние што ги штампа УКИМ.иако директно не ме тангира затоа што и утре да донесат таков закон за мене и моите генерации нема да важи.
Но сепак ќе ми требаат услуги и приватно и државно. Тој од 70 ќе стане сабајле, ќе се чуди зашто станал, не па уште да врши услуги.
Посебно, ако ова се заговара (а е препис од некои еу земји), кај нив просек на животниот век е подолг (освен овие балканскиве кои ги примија наврат нанос). Еу жени 84, мажи 79. МК жени 78.8, мажи 74.4, 5 години разлика.
Кај нас сеуште се води по старо, мажите да работат повеќе (иако мажите имаат помал животен век при раѓање), а повеќето еу членки годините (освен некои као Полска, Романија, Бугарија) се изедначени без разлика на пол.
Во еу билтените пишува дека до 2040 Данска ќе ги прилагоди на 70 години ама данците живеат просек 82 години.
Прост препис од еу често е бесцелен
дури и да е вистина (а според податоците баш и не е), кој е виновен за состојбите со платите, економијата воопшто?
Али све се може кад се плати https://pari.com.mk/славески-никогаш-не-сум-кажал-дека-сум/![]()
Трајко Славевски повторно против раст на платите
Претседателот на Советот на Град Скопје, професор на Економскиот факултет и некогашен министер за финансии, Трајко Славески, во јавноста и�frontline.mk
Тој цел живот имал влијателни раководни улоги и во влада и во Скопје и сега нбрм. Од советник за развој, заменик мин за финансии до министер за финансии и сега гувернер. И со прст таквите не мрдаат за развој на реалниот сектор, продуктивност а со тоа и ниски плати и корупција, реконструкција и департизација на јавниот сектор. И после тие истите даваат вакви изјави, ко да не знаеме какви се пензиите.
Автоматски споено мислење:
Овие се штанцаат на штампариски калуп. Ко Стојменов што изјавува дека во транзицијата се украдени милијарди, а самиот тој има земено еден куп такви фирми (уште од крајот на сфрј).
иако директно не ме тангира затоа што и утре да донесат таков закон за мене и моите генерации нема да важи.
Но сепак ќе ми требаат услуги и приватно и државно. Тој од 70 ќе стане сабајле, ќе се чуди зашто станал, не па уште да врши услуги.
Посебно, ако ова се заговара (а е препис од некои еу земји), кај нив просек на животниот век е подолг (освен овие балканскиве кои ги примија наврат нанос). Еу жени 84, мажи 79. МК жени 78.8, мажи 74.4, 5 години разлика.
Кај нас сеуште се води по старо, мажите да работат повеќе (иако мажите имаат помал животен век при раѓање), а повеќето еу членки годините (освен некои као Полска, Романија, Бугарија) се изедначени без разлика на пол.
Во еу билтените пишува дека до 2040 Данска ќе ги прилагоди на 70 години ама данците живеат просек 82 години.
Прост препис од еу често е бесцелен
Дури и да се сите овци на број, не се доволно за да имаш пензија зашто имаме колективно малце деца. Проста математика.
Тоа другото ти е добра тактика, се дур огромен број од луѓето не го прават истото.
Нив не ги занима кој колку се вложувал самиот и колку лични пари (тој фонд се пари во лична сопственост) има. Ако целосно го укинат вториот, тие пари ќе се стопат и ќе одиш според коефициентите на државниот (не ти, општо зборам. На нас ни зедоа многу повеќе од 13000 (сега најверојатно со годините најмалку дуплирано), ги стопија во државниот и сега ќе тераме така.Нејасно ми е сега многу во целава глупа ситуација, ем што глупа држава сме а и немаат пари.
Јас сум со 18 години стаж и во втор столб сум доста долго, член сум на приватниот КБ Прво Пензиско Друштво. Целата сума собрана ми е вкупно 13.000 евра, последено што видов плико што ми стигна еднаш годишно извештај.
И сега што со тие пари? Каде ќе одат? Можам ли да ги земам некако?
Поарно е нека ми дадат, доволно ми се тие пари да ми помогнат да се преселам во Словенија или кај сестра ми во Белгија и да најдам неколку месеци кирија и јадење и некоја работа!