Zakazhi.mk - Платформа за закажување кај стилисти — за клиенти и за салони

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ваква услуга е потребна во Македонија?

• Да

Гласови: 4 33,3%
  • Не

Гласови: 8 66,7%

• Вкупно гласачи
    12
Член од
15 јули 2007
Мислења
17.873
Поени од реакции
9.639
1782552657626.jpeg
Случајно ми се појави овој веб сајт. На самиот сајт ќе може да се закажуваат термини во салони за убавина, фризер, бербер, шмикање, масажа, нокти, депилација, тетоважа и друго.
Уште се овие нови па засега нема на сајтот салони. Веројатно ќе нудат софтвер/апликација на салони да може да примаат резервации на термини а за клиентите ќе има веб/апликација на која ќе може да закажуваат термин.

1782552688422.png1782552759956.png
1782552775867.png
1782552787190.png
1782552800292.png
1782552814972.png

Наместо да се врти на број и да закажуваш тоа ќе може да се прави кога ќе посакаш па макар и ти текнало во 00 часот ноќе или недела кога не работи салонот да закажеш за работно време термин.
Повеќето газди и вработени наместо да пишуваат во тефтери ќе си имаат на телефон/компјутер увид колку денес имале клиенти, колку биле за одредена услуга и друго.

Attachments

• 1782552712444.png
    1782552712444.png
    779,6 KB · Прегледи: 16
...Јована од Битола со тел.бр видлив ,,нокти" 1500 ќе дојде таму и таму, ќе ја начекаме?
... каде тука Законот за заштита на лични податоци?

...Јована од Битола со тел.бр видлив ,,нокти" 1500 ќе дојде таму и таму, ќе ја начекаме?
Гледам сите испокрадени што оставаат лични податоци на куп други веб сајтови.

Па и не само за стилисти, жениве се подзабричуваат од време на време. Тоа, деплиации, епилации и останати манипулации...

Инаку ова е преглед календар за вработениот на салонот а не е јавен календар.. Мислам дај барем информирај се пред да пишиш вака хахахаха
Имаат дечките и колачиња и политика за користење така да јас колку што видов не се сложувам со тебе

Инаку ова е преглед календар за вработениот на салонот а не е јавен календар.. Мислам дај барем информирај се пред да пишиш вака хахахаха
Имаат дечките и колачиња и политика за користење така да јас колку што видов не се сложувам со тебе
...членот Марчело не работи во салон колку што знам, а има податок истакнат, да вртам телефонот да видам дали е таа особа? а и Салонот може само да има време на закажување и за каква услуга се работи, а не други лични податоци доколку нема дадено согласност клиентот, мора да има потпишано Договор за обработка на лични податоци со компанијата што го изработила или го поседува тој софтвер, да биде заштитена со лозинка, а пристап до базата на податоци со клиенти смеат да имаат само вработените кои се соодветно обучени и потпишале изјава за тајност кај работодавачот, ти мислиш така иде тоа пиши лични податоци во календарот на салонот, една контрола од Дирекција за заштита на личните податоци, за согласност ако нема документ ќе си плати казна 4% од годинашниот пријавен приход, па јас не мора да бидам информирана, оти немам салон, ниту пак ти, ама тие што имаат богами треба да бидат информирани!
... ти не мора да се сложиш со мене, мене ме интересира све што е законски и правично, па и затоа црпам такви податоци!

...членот Марчело не работи во салон колку што знам, а има податок истакнат, да вртам телефонот да видам дали е таа особа? а и Салонот може само да има време на закажување и за каква услуга се работи, а не други лични податоци доколку нема дадено согласност клиентот, мора да има потпишано Договор за обработка на лични податоци со компанијата што го изработила или го поседува тој софтвер, да биде заштитена со лозинка, а пристап до базата на податоци со клиенти смеат да имаат само вработените кои се соодветно обучени и потпишале изјава за тајност кај работодавачот, ти мислиш така иде тоа пиши лични податоци во календарот на салонот, една контрола од Дирекција за заштита на личните податоци, за согласност ако нема документ ќе си плати казна 4% од годинашниот пријавен приход, па јас не мора да бидам информирана, оти немам салон, ниту пак ти, ама тие што имаат богами треба да бидат информирани!
... ти не мора да се сложиш со мене, мене ме интересира све што е законски и правично, па и затоа црпам такви податоци!
тие се тест податоци оставени сигурно не се реални пошто гледам дека нема уште салони ова страната.. А за податоци сепак се согласуваш дали ги оставаш или не.. Твое мислење, крај краева кој мисли дека е ок нека ја користи кој не не.. јас се водам со фактот дека сегде можно оставаме лични податоци а за еден телефонски број мислам дека не е толку страшно земајќи го факто дека без наша дозвола нашите оператори ги издават нашите телефони на некој што врши маркетинг цели од типот на имаме правосмукалка кога ќе ми звони на телефон.. Јас ќе им дадам шанса затоа што од лично искуство сум се зезнал со берберите сто пати па така шо..

Не треси глупости, каков црн договор за обработка на лични податоци!? :pos:
Фиктивни податоци се тоа, чисто информативно колку да се има увид како изгледа интерфејсот на контролниот панел.

Back
На врв Bottom