Сообраќајка во кружен тек: МВР ме мести за избришани стрелки, а ме удрија во возачка врата! (Ми треба адвокат)

има европски кој е поништен откако жената иде на лекар и доаѓа полиција да прави свој немам копија од новиот стариот ми го земаа.

Немаат врска со Европски извештај од МВР и не знам дали воопшто имаат право да ти го земат, и првично да издале записник од МВР тој останува да постои, не може да прават пу-пу не важи затоа што се прекинува следственост на настани.
Причина плус дека некој ја подучува дотичната и е добро упатен и поврзан, ако направат ад акта записник од МВР автоматски према ова Европскиот извештај треба да стане неважечки но останува како доказен материјал ако има понатамошна постапка затоа што спогодбено сте утврдиле фактичка состојба таму и сте се потпишале, уште ако не постои службена белешка со констатација за немање телесни повреди и ниска материјална штета и тоа дека сте согласни спогодбено да ја решавате ситуацијата од првата увидна екипа, работата е токму местенка. Реагирај до Јавен правобранител, Внатрешна контрола на МВР по писмен пат, консултирај некој што побрзо и ескалирај ја ситуацијата. Сега нема доказ дека било што првично прифатила дотичната особа.

...и до некој јавен медиум, новинар да ја напише ситуацијата, кај Златев на пример, нека биде игранка до крај, што прљаво ,,играат"!

Vo kruzen tek nemas prestrojuvanje od desna vo leva nitu od leva vo desna strana pred izlez. Ako sakas da promenis pravec na dvizenje,pravis uste eden krug i tek posle smenvas izlez. To go ucevme koga polagavme pred 18 godini i istite testoj gi ima na net.
Fiatot te udira vo vrata,seci pravec na dvizenje koj mozi da mu napraj steta i na tie koj sto se zad nego (dokolku gi ima). Ako sakal da izlezi desno trebase da si vlezi desno i da si drzi pravec na dvizenje. Sekoe secenje na pravec na dvizenje se smeta za prekrsok.
Vozacot na fiatot e kriv no se vadi so lekarsko uverenie i e napraven zapisnik samo od nejzina strana. Na seto ova treba da se povika vestak i da se otvori predmetot nanovo.

Attachments

• FB_IMG_1760972707450.jpg
    FB_IMG_1760972707450.jpg
    75,6 KB · Прегледи: 12
Државава ни е какви сме си и ние, а ние како не дал господ, секој град има свои правила.
Случај еден град во Источна Македонија. Направија фонтана на плоштадот и сообраќајот почна да се одвива по кружен тек околу фонтаната.
20 години колку што бев таму, тие што влегуваа во кружниот тек се пропуштаа, поради правилото на десна страна т.е. он му иде од десно на тој што е внатре во кружниот. Не се сеќавам дека имало чукнувања, ептен споро се одеше. Ама ете парадокс, кој сега најверојатно е решен, не сум загледал.

На крај одговорноста треба да си ја сноси секторот за сообраќај при град Скопје, поради необележување на вертикална и хоризонтална сигнализација. Треба народ да се освести и да почне да тужи за се, дупната гума ради дупка, казна ради немање знаци, дупки, неисправни семафори. И така се креира одговорност кај државните институции, затоа што на Балканов едино функционира горење по џеб, и државата и граѓаните.

Сејф сити што ставија ставија, доведоа у ред сите да возат 50ка и 120-130 на автопат. Арно, ама ај сега улиците и автопатиштата средете зашто ќе изгинеме и со таа брзина.

Back
На врв Bottom