Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување

Братот пуни силиконски Британки :D

Палестра изгледа потпишан, Лакрокс пред потпис и Рамон од Комо најверојатно ќе ги заменат со Чалоба.

Добро се работи сега за сега, да се продадат Тосин, Бадијашил и Дисаси ќе биде топ.

Се надевам дека детево е избор само на Алонзо.

Дете, пратено на позајмица од Аталанта, треба да го менува Џејмс, секако стои тоа дека Густо беше за секоја критика сезонава, имаше натпревари каде што имаше мозочен удар, ама пак собра искуство во пл и сега го даваме кај татко му во Сити за смета на играч без никакво искуство.

Лакроа имаше некои киксови сезонава, океј станува збор за подобрите бекови во лигата, но сепак мислам дека е послаб од Сенеси.

Дека е подобар од Тосин, Бадијашил е но сепак можеше и подобро.

Енцо скоро сигурно иде, 115 за Андерсен се плати, мора од овој трансфер да се извади максимално.
Не треба да се има незадоволен играч во тимот, но мора и Реал да плати во случајов.

Л'екуп пишува дека готово за Лакроик. 55 милки. Што знам Бадиашиле, Фофана, Сар, Дисаси сите французи да земеш да ги споиш пак нема да добиеш класа стопер што ни фали. Ај од Палас иде со веќе искуство. И Фофана беше таков случај. Се надевам само дека нема да е стаклен како земљков негов.

Лакроа ако е стабилен и не се повредува, може да биде добро засилување.
Тосин, Бадијашил, Дисаси, тоа се' треба аут да оди за колку толку пари.
Многу е важно како ќе игра Алонсо, дали ќе проба да наметне тоа во Леверкузен што го играше, со офанзивни винг-бекови и тројца назад, или ќе игра нешто постандардно како 4-2-3-1.

Џејмс се повредил пак, така што...може е добро што се носи некој за десен винг бек иако ништо не знам за Палестра, се надевам нема да биде само уште еден Давиде Запакоста или така нешто.

Не го сакам ич. Но, има некои добри фудбалски квалитети и има искуство во ПЛ и искуство под системот на Алонсо. Стартер не би требало да е, но за очекување е да се бори да биде.
Освен ако Енцо си оди, тогаш се ослободува место таму, но некако пресличен тип играчи ми се Каиседо и Џака за да играат заедно. Можеби и грешам.

Ладиме ташаци прашај си, кај ќе си
Да не си, напнат си, земи си, олади
Ова не е клиника, тука се лечат со печат
Нема да ги спречам, нека, бе, нека
Eнзо Фернандез одјавувам, Џака вака продолжува

1782619598151.png

Џејмс пак се повредил, за жал тоа е тоа максимумот од него, ротација играч, неможе да се рачуна цела сезона на него константно.
Добро е што покрива повеќе позиции па може да се ротира инаку треба да се свесни од управата дека ни треба десен бек.
Не знам колку и како ќе се рачуна на Палестра.

За Џака сум скептик, во поглед на годините, но сепак очајно фали искуство во екипава, ако Алонзо го одбрал токму него за да ја држи соблекувалната тогаш во ред.
Но доколку си замине Енцо мора уште еден среден играч, Лавија е болница, Есуго долга повреда, ризик, остануваат Каиседо и Сантос.

...што кур е логиката со новото лого??

Направено за лесно да се штанца и копира во фабрики со робови во Бангладеш?

Без заебанција, кога го видов ова мислев фејк информација дека е или 'сменето е за charity reasons, ќе биде вака летово па ќе го вратат'
..уште не сум убеден дека нема да е така, ама кога го видов на она Official statement...ми се згрози..

1782792096405.png

Само една забелешка на тоа колку го поедноставиле, а многу веројатно со причина да се произведува во фабрики полесно и поевтино..

....до душа ќе кажам дека топката и цветчето подобро изгледаат во оваа верзија ама се друго е :sick::sick::sick:
1782792143471.png

Се шпекулира дека Чалоба ќе си оди, ако би требало да бирам помеѓу него и Фофана би кажал Чалоба да остане.

За Бадијашил, Тосин и Дисаси рачунам дека веќе се надвор од клубот.

Многу добар играч Кукуреља, ептен ми е криво што така некако ќе си замине без некоја помпа :( Заслужи испраќање и се тоа.. Барем за Ензо ете имаше муабети ама за Марк ми дојде рандом некако :(

Инаку Гарначо изгледа ќе го даваат негде.

-Купуваш играч поради тоа што е "огромен талент што треба да излезе на површина"
-Не му даваш шанса бидејќи "огормен талент е, ама не излегол на површина"
-Го продаваш

..па кој кур бе, колку вакви играчи се поминати кај нас у последниве декади?? Повеќето беа младинци, ама срамота е ова што го прават на луѓево..

Се надевам ќе отиде во екипа што ќе го поддржи, мислам Атлетико се завршени со трансфери од ваков тип за летово, ама... шо знам, нешто екипа од таков ков, Њукасл, ова-она би било топ за него

По мене грешка е ако се дадат Гарначо, Чалоба и Сантос за сметка на други играчи ама ако се шкртнати од страна на Алонзо тоа е, барем нека му се дадат одврзани раце и нека го гради тимот како мисли дека треба.

Енсисо ми остави впечаток гледам дека бил во Стрзбур така да исто како да е играч на Челзи, неуморен е пргав можно е он да биде прв тим на таа лева страна.

+1 за се што пиша и ја гуглав што испадна со Парагваецов, имаше муабети дека го потпишаа, па се прекина па.... Секад биле заебани Стразбур за преговори

Исто еве ти уште еден играч:
At least one other striker will be sold. A decision has not been made yet on which forwards out of Nicolas Jackson, Liam Delap and Emmanuel Emegha will have a role next season. (Simon Johnson)

Ќе биде јако ако:

-Џексон не покажа ништо во таа една сезона сакаме да го продадеме
-Ок, не го продадовме, ама ќе му дадеме позајмица у Баерн
-Еве го Делап на негово место, супер најдовме играч
-Делап не покажа ништо во таа една сезона, сакаме да го продадеме

... добро бе, до кога?!?!

Како очекуваат прогрес на играчи во една ебана сезона.

Дрогба да беше купен во 2020тите, кариерата после доаѓање во Челзи ќе му личеше:

Челзи - 20 (6)
Стразбур (позајмица) - 30 (12)
Брајтон (позајмица) - 22 (8)
Челзи (враќње од позајмица, пола сезона) - 1 (0)
Бешикташ (позајмица, пола сезона) - 10 (6)
Ковентри (позајмица) - 30 (14)
Ал Сад (позајмица со загарантирано купување) - 23 (13)
Ал Сад - 33 (20)
Сиетл Саундерс - 22 (11)
Пензија, Реклами за Калши и Полимаркет

Рагбистот Делап покажа и докажа дека знае да оди на играч, наместо на топка или на...гол.

Back
На врв Bottom