Политички случувања во Обединетото Кралство- Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата PloTwist
  • Време на започнување Време на започнување
Те сфатив. Овие сега буквално ги ебат без наводници затоа малце не ми штима работава ако се изземе еврејскиот фактор.
Батали тоа, тоа е најмалата работа..... но најмногу експонирана....
Полошо е што веќе и власта на локално ниво се повеќе им ја земаат и наметнуваат свои правила на игра.
... од друга страна и шкотланѓаните пак почнуваат да скокаат...после 300 години мислат дека сега им е моментот за повторно да се свои на своето.

Полошо е што веќе и власта на локално ниво се повеќе им ја земаат и наметнуваат свои правила на игра.
... од друга страна и шкотланѓаните пак почнуваат да скокаат...после 300 години мислат дека сега им е моментот за повторно да се свои на своето.
Шкотланѓаните се испровоцирани и од Англичаниве што им ги наметнуваат муџите со нивните правила а нив што се на домашно тло не им даваат сами да одлучуваат за себе.

Вечерва гледам патетики и плачки како Стармер бил еден од најдобрите премиери што ги имала Британија и се чудат оти луѓето не го сакаат.

Ova e ustvari najlosata posledica od kolonijalizmot.
Denes site indijci I pakistanci imaat dedovci sto bile ziteli na velika britanija I po poteklo mnogu brzo vadat documenti za OK.

Си замина во историјата, утрово поднесе оставка, затоа што многу ја сакал Британија :)

"Every decision I have taken has been about putting the country I love first. That is why I will resign as leader of the Labour Party."

1782121648380.png

Back
На врв Bottom