Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Заев и Шеќерчето на јахта, хорор.

Ех....„е ми „шаторчето„ се‘ уште е отворено над гла‘та и од Зоќета и од пар други ликови кои ја осакатија „нашата земјата„ во последниве 7-8г.

Ех....„е ми „шаторчето„ се‘ уште е отворено над гла‘та и од Зоќета и од пар други ликови кои ја осакатија „нашата земјата„ во последниве 7-8г.
Татарско/шкретска коалиција, но шеќерка има и српско потекло.
Турлитава, секогаш такви одлучуваат за нас.
И со францускиот и протоколите исти случај, таче српска баба, османи бог знае што е, димитров бугар.

Последно уредено:
Во Тетово главната улица треба да се вика Александар Ранкович!

Па дали Ранковиќ, дали некој друг од тие српски комунисти, ама нечија одлука била да се насочуваат во бранови надоле. накај нас за Србија да се растерети од нив, наместо да се поработи на поинакво решение.

Во Тетово главната улица треба да се вика Александар Ранкович!
...не треба,
улиците се викале одсекогаш така, се преимениле по лична желба!

... има разлика во толкување во историски континуитет и кога веќе се сменило името локално името редно беше да се постави име од македонска историја, па и од албански етникум во склоп на македонска историја, а не учкарски имиња или косовски албански личности или османлиски имиња од везири, паши и аги од пред 300 години да се врати пашалукот како име на улица од 21 век.

...плоштадот од ,,Маршал Тито" во симболичен континиуитет го преимениле во ,,Илирида", а околните згради и центарот воопшто со македонско население, слегле од планина и менуваат поточно уништуваат, од најубав плоштад со фонтана, зеленило, бисти на паднати борци, клупи, уништиле све и сега личи на отворена штала за одржување митинзи.

... градот не треба да има градоначалник дојден од планина, центарот требаше да има македонски градоначалник, а другите делови на градот како населби други градоначалници, грешка голема и пример како може да се уништи еден од поголемите градови во Македонија.

Еве ги денешните бисери. Инаку приметивте нешто? Само 100 луѓе се годинава. До пред 3-4 години беа ептен повеќе излезени на двоцефкашкиве паради

1000002227.jpg
1000002226.jpg

Не ги плаќа сорос доволно. У австрија читав само 12 евра на саат им давале да вејат знамиња.

Палестинцине да знаат кој ги застсапува, сами ќе го молат Нетанјаху да ги здрма
Ете и од другата страна на Вардар исто има борци за Палестина, зашто овие напатени душички не направат собир на Dzhon Kenedi на пример, или пред џамијата на Јаја Паша? Па од таму заедно нека тргнат накај центар. Секако Палестина ги обединува.

Зошто Бугарија треба да влезе со војници? Доволно е да се прекинат дипломатските односи - нема ЕУ, инвестициите запираат и земјата полека умира.
Јас сум за! Повлекујте амбасадорот Жељаскоски и дим да ве њама. Ако пропаѓаме барем да не ве гледаме, слушаме и читаме овде. Потоа обавезно и сво направите, додека го заземате Голак ние у Софија кафе ќе пиеме. Знамето у сред кафиќ, „Трета револуционерна Кајгана чета“.

Филмаџии чукнати сте, без Македонија и Македонците не постоите на историската мапа. Жива среќа е што Жељаско реагираше навреме дипломатски во насока на смирување на страсти (го боли кур за колите, Македонија ќе му купи поубави) а истото го направи и вашата министерка за вншните работи Чамова-Петрова. Свесни се дека секаква понатамошна ескалација не им оди во прилог. Гледаш дека и Виктор Стојанов со неговиот повик за блокада на граничните премини кон Македонија го одјебаа.

Однесувајте се човечки кон нас или еве братски како што велите и ќе имате цврст сојузник за што и да треба, но да постапувате арогантно и од позиција на моќ која што неиспровоцирано ја злоупотребувате, нема да добите ништо помалку од плукање, презир и потсмев со „две червени“.

Треба укинување на договорот за добрососедство со тоа паѓаат и протоколите.
Со тоа се дава до знаеење на еу дека ние немаме ништо заедничко со тоа племе, еу да си бара начини како да не внесе, проблемот е еу, не чергарите, тие такви се 200 години.

Ете и од другата страна на Вардар исто има борци за Палестина, зашто овие напатени душички не направат собир на Dzhon Kenedi на пример, или пред џамијата на Јаја Паша?

Зашто одредени пораки треба да допрат исклучиво до одредени ентикуми .

Зашто одредени пораки треба да допрат исклучиво до одредени ентикуми .
Не сите што читаат имаат капацитет да екстраполираат информации од недоволно приложени податоци.

Воглавно, сите вакви движења „лгбт“, „мигранти, уџите ми!“, „нема правда нема мир“ се препишуваат на модерната левица, чиј што таргет се младите во периодот кога го оформуваат својот карактер и поглед кон светот а тоа се средношколци и студенти.

Дрога, алкохол, права, слободи, „државата ме опресира“ се присутни во сите европски држави, САД, Русија. Не случајно овие земји се со мнозинско христијанско население. Некои имаат и значително муслиманско население кое НЕ ПОДЛЕЖИ на ваква индоктринација (има исклучоци, минорен процент доколку пристапите со статистика).

Се поставува прашањето зошто е така?

Јас само ќе ве потсетам како САД влезе во војна со Иран. Додека САД ги бомбардираше иранците, една држава систематски вршеше прогон на христијанско и муслиманско население во Јужен Либан. Цели села се уништени, поминува војска па багери да порамнат се. Истата таа држава чии војници со ЧЕКАН рушеа статуа на Исус Христос во либанските христијански села.

Да не должам многу а и ме мрзи да пишувам, тука сум да се насмеам и да ве насмеам а не да ви потврдувам теории на заговор.

Но, сепак да. Еврејското лоби ја контролира моменталната администрација на Трамп. Еврејското лоби ја контролира денешната модерна левица преку која ги инструира младите да ја мразат и поткопуваат својата држава до степен да таа власт е инфилтрирана со израелски агенти и се јаде самата себе. Ова е докажан факт! Примери ви се Британија, Франција, Германија, Шпанија, Португалија, Италија, Шведска...

Чекајте! Не очајувајте! Има надеж. Во Европа (каде ако не тука хехе) се раѓа нова искра. Но овој пат белиот човек нема да го боли кур како ќе го нарекуваат, ќе ги напика во гетото и ќе ги остави на гладните волци чија кожа им ја тегнеа со помош на амерички грб.

Еве ги денешните бисери. Инаку приметивте нешто? Само 100 луѓе се годинава. До пред 3-4 години беа ептен повеќе излезени на двоцефкашкиве паради

Прегледај го приврзокот 480444
Прегледај го приврзокот 480445
Bea da, poso nekolku NGOs si isturaat, a so toa si perat gadni pari preki vakvi protesti/sobiri/paradi so "konsultantski" kukji koi gi najmuvaat (a se bliski do ljuge koi nitu se pederi nitu se od ovoj svet nego se samo dobri evropski i americki pravnici i ekonomisti).

Semata im e dobro razrabotena, edni cicaat pari od drzavata, drugi rabotat na pr i za konsultantskite kukji i tretiot esalon e terenski, tuka doagjaat NGOs vo igra preku koj se naogjaat ovie grevovi koi paradiraat i se nosat na ekskurzii od zemja vo zemja edni te isti faci. Koga go imame faktot deka 90% od facive na vakvi paradi potesko nesto od laptop ne krenale i se prilicno mrzlivi facki, a sakaat dobar fleks za socijalni mediumi ova im doagja kako kec na desetka i na ednite i na drugite. Gorniot esalon si pumpa sumi od budzeti na zemji, dolniot esalon seta, paradira i se slika za instagram.

Dolgo rabotev kako AML/KYC Analyst za edna ogromna evropska institucija i sekogas ama sekogas ovie pari zavrsuvaat magicno kaj nekoja random fondacija koja spored EU zakonodavstvo ne e obvrzana da podnesuva nikakov godisen izvestaj na profit i loss i moze lagano da si peri pari. Na primer edna od ovie fondacii koi najako gi podrzuva ovie paradi e fondacijata na avstriskata aristokratska familija Benko (gazdite na Galeria Real Estate vo Germanija, Avstrija i Svica). A najakoto e sto bas taa familija se ultra katolici i so lgbtq nemaat vrska, no slatka e parata koja si ja perat preku vakvi sranja

Back
На врв Bottom