Мочка.Ново (албанско) пиво во Веро, уште не сум го купил, цената ме одвраќа, ако некој сака да експериментира...
Прегледај го приврзокот 479168
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мочка.Ново (албанско) пиво во Веро, уште не сум го купил, цената ме одвраќа, ако некој сака да експериментира...
Прегледај го приврзокот 479168
Victoria-ва ептен крадат дизајн на Морети. Или обратно?Прегледај го приврзокот 479890
Прегледај го приврзокот 479891
Имам доста шпански ќе ги пробам навака,
Автоматски споено мислење:
Прегледај го приврзокот 479894
Автоматски споено мислење:
Прегледај го приврзокот 479896

4 двојни рафта по 10 метра, пиво, пиво и пиваааа. Да имаше можност, јас во тој маркет ќе платев месец полн пансион 

Некаде крај на август веројатно ќе сум таму за викенд па добро е што ги пиша да имам некој предлог каде да одам.Во Прага дојдов до бројка од 892.
+16 нови пива чекирани.
Тоа погоре возот е во Витопна ресторанот, оној познатиот каде што масите се железница, а храната ти ја носи воз.
Малку повика цена има од регуларен ресторан, но генерално интересно искуство, многу профи изработено им е, добра храна, добро пиво.
Пилснер, ИПЛ, ИПА, Темен лагер
Прегледај го приврзокот 480167
Мое омилено беше Fat Cat APA, а очигледно и зашто (*хинт, последното "А")
Прегледај го приврзокот 480168
Едно типично Чешко.
Чешка Муха 11ка. Богат вкус, висока горчина, бронзена боја, ладно. Карактеристично за нив.
Прегледај го приврзокот 480170
Тоа што на доста места го практикуваат е микс на светло со темно точено пиво.
Интересно што не се мешаат туку темното останува горе, па во криглата изгледа како некој градиент.
Прегледај го приврзокот 480171
Сумирано, измислен град за љубители на пиво, го има насекаде и релативно ефтино.
Во маркет негде од 30 денари па нагоре, во ресторан од 120 денари па нагоре (за 0.5л). Надвор од туристички зони сигурно и поефтино е.
Тоа што не ми се допаѓа е што главно точено служат, на многу места флаширани нема како опција.
Па дури во некои менија го именуваат и само како "Пиво", без да го наведат типот.
Еден од најдобрите градови за ноќен живот според мене во Европа и веројатно најдобриот град за пиво во Европа и пошироко. Лани бев двапати на по недела дена и отприлика просек ми беа 15 пива дневно значи над 100тина во недела дена негде. Е сега 90 посто пиев Пилснер зашто највеќе го сакам али пробав уште 20тина други узпат. Одвај чекам пак да одам. Нема повеќе од 20 метра до наредната пивница/точилница/бар, уште во супермаркетите што нема кобри за точење. Добро е што не живеам тамуВо Прага дојдов до бројка од 892.
+16 нови пива чекирани.
Тоа погоре возот е во Витопна ресторанот, оној познатиот каде што масите се железница, а храната ти ја носи воз.
Малку повика цена има од регуларен ресторан, но генерално интересно искуство, многу профи изработено им е, добра храна, добро пиво.
Пилснер, ИПЛ, ИПА, Темен лагер
Прегледај го приврзокот 480167
Мое омилено беше Fat Cat APA, а очигледно и зашто (*хинт, последното "А")
Прегледај го приврзокот 480168
Едно типично Чешко.
Чешка Муха 11ка. Богат вкус, висока горчина, бронзена боја, ладно. Карактеристично за нив.
Прегледај го приврзокот 480170
Тоа што на доста места го практикуваат е микс на светло со темно точено пиво.
Интересно што не се мешаат туку темното останува горе, па во криглата изгледа како некој градиент.
Прегледај го приврзокот 480171
Сумирано, измислен град за љубители на пиво, го има насекаде и релативно ефтино.
Во маркет негде од 30 денари па нагоре, во ресторан од 120 денари па нагоре (за 0.5л). Надвор од туристички зони сигурно и поефтино е.
Тоа што не ми се допаѓа е што главно точено служат, на многу места флаширани нема како опција.
Па дури во некои менија го именуваат и само како "Пиво", без да го наведат типот.

Некаде крај на август веројатно ќе сум таму за викенд па добро е што ги пиша да имам некој предлог каде да одам.
Обично гоу ти место ми беше Pivovarský dům Benedict ама може да го сменам зашто да не
Скоро секогаш у Прага правам пауза кога возам накај Будимпешта/скопје или кога се враќам накај дома у Шведска

Еден од најдобрите градови за ноќен живот според мене во Европа и веројатно најдобриот град за пиво во Европа и пошироко. Лани бев двапати на по недела дена и отприлика просек ми беа 15 пива дневно значи над 100тина во недела дена негде. Е сега 90 посто пиев Пилснер зашто највеќе го сакам али пробав уште 20тина други узпат. Одвај чекам пак да одам. Нема повеќе од 20 метра до наредната пивница/точилница/бар, уште во супермаркетите што нема кобри за точење. Добро е што не живеам таму![]()
Чешка како држава е на прво место според faostat i eurostat по испиено пиво по глава жител.Еден од најдобрите градови за ноќен живот според мене во Европа и веројатно најдобриот град за пиво во Европа и пошироко. Лани бев двапати на по недела дена и отприлика просек ми беа 15 пива дневно значи над 100тина во недела дена негде. Е сега 90 посто пиев Пилснер зашто највеќе го сакам али пробав уште 20тина други узпат. Одвај чекам пак да одам. Нема повеќе од 20 метра до наредната пивница/точилница/бар, уште во супермаркетите што нема кобри за точење. Добро е што не живеам таму![]()
Пред некоја недела у Солун ме зезнаа некои црнци со тоа фри гифт фор ју мај брадер, онаква плетена нараквица у раста бои, едвај ги откачив со 5 евра.Benedict ми беше во bookmark ставен и планирав да одам поради tasting понудата со 9 пивца (таман за 900+)
Ама рутата на лице место не испадна по план и седнував на места во близина, или на поминување што ми беа.
Исто и Valhalla сакав да одам, за скандинавско нешто да пробам ама и тоа пропадна. Ќе треба уште еднаш да се оди.
Мене позитивно ме изненади, подобро од што очекував. Во споредба со други европски градови се чувствував доста безбедно и навечер и по споредни улички, не морав да се замарам по која рута да се враќам
Немаше мигранти, африканци, скамери, фри гифт фор ју мај брадер, протести за палестина, протести за лгбт и слични глупости карактеристични за западот.
Не само за ноќен, туку и општо за живот ми изгледа фино место.