Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
images (25).jpeg

Кајг,
гулабите, посебно гугутките се програмирани во ниедно време во утрински часови да пречат и да не' будат, толкава природа тие на наши прозорци, бркај го, тоа пак доаѓа, за инат, а не за друго ич нема потреба тука да слетува,

images (26).jpeg

...се мислам кој предатори ги има, да ги расчистат!

Последно уредено:
Те гризе совест дека не си доволно присутен во животот на некој близок што поминува низ некој тежок период иако твојот го имаш заборавено поради неговиот и доаѓаат тешки времиња и за тебе... И во тие моменти пак го прашуваш како е иако знаеш дека се средило се. И тишина... Или едно скапано ајде ќе те барам што никогаш нема да се случи.

Накратко за што е живот.

^

Редовно ме гризе совест дека не сум доволно инволвирана во животот на моите најблиски. Дека потфрлам како ќерка, како внука, како што и да е.

По некоја чудна логика, мајка ми и татко ми речиси никогаш не ми се жалат за ништо. Буквално треба да им читам од бојата на гласот дали се е океј, дали им треба нешто или едноставно минуваат низ тежок ден. Баба ми, мојата слатка 90 годишна бабичка денес имала покачен крвен притисок, а јас бев само онака, ноншалантно информирана за тоа. И сега седам до телефон и чекам фидбек дали паднал притисокот.

Можеби си мислат дека ме замараат. Можеби нивниот начин на покажување љубов е да ме штедат. Ама јас на сите други им стојам на располагање 24/7, па не ми јасно како тогаш може да потфрлам кога се во прашање оние кои ми значат најмногу?

Ја знаете онаа, грнето кај грнчарот е секогаш искршено. Ниту си правам паузи, ниту си земам здив. Само си продолжувам така, од ден за ден, со сто грижи на совест на рамениците. И ниту една од тие сто грижи не се однесува на мене. :vrtioci:
Мислам, не дека не си го живеам животот, не си посветувам внимание, не уживам, не, не, ама има некои аспекти на кои треба да си посветам повеќе внимание. Ваљда некој друг повеќе се грижи за мене и тоа е тоа.

У следниот не барам многу, само да бидам од tutto passa екипата што ќе лади ташак на тиренско море. Ништо друго не ми треба. Ако па нема следен исто ок, раат.

1.000.000$ или мача со Трајче Фока и Моно Алекс? На ова прашање сакам да се поделиме ко нација и очи да си извадиме.

Ќе гласам за оној реизбор на градоначалник кој во својот претходен мандат ќе:
- ги укине фирмите кои рентаат тротинети
- донесе закон за соодветна опрема при возење на тротинети/точаци (кацига, заштита)
- го лимитира движењето на тротинети по одредени патеки/направи соодветни стази/соодветни приспособувања кон одредени пешачки патеки. булевари и главни улици
- забрани и строго казнува возење тротинети/точаци/веспи низ молови/трговски центри
- воведе задолжителна регистрација на тротинети
- строго казнува фирми кои се бават со достава со помош на тротинети/точаци/веспи за несоодветно возење
- најстрого казнува ако тротинетите се користат повеќе од едно лице во моментот на возење.

Листава може да се допуни

So says Saladin...

Позитивните страни на глобализацијата, пред малце на улица у сред Центар, две препички Филипинки или Тајланѓанки по бикини со мрежи над нив малтене. Лабави мислиш Патаја ова. Во тој момент на улица до тротоарот кај што проаѓаа, застанува комбе пуно со оџачари и со натпис оџачарски услуги. Комбе онакво од 2001ва Мепринг за клими поправање мајстори што доаѓаат. Уште ги собирам впечатоците што се не искочи во форма на урлање и викање од комбето кога ги видоа двеве. Мислев само у филм на Костурица ова може да се деси. А овие двеве туш ладни, ко просечен лејди бој на Walking Street, не ги ни исперцепираа.

Драга,

Одам во продавница и дури кога платив на касата приметив дека наместо Кока кола зеро сум земал обична (не ја пијам долго време). Си викам ајде ме мрзи да се вратам да купам Зеро кој го ебе. Влегувам дома и почнувам да ги распакувам работите што сум ги купил, гледам наместо млеко сум купил јогурт. Мислам дека таква ми е ноќта, да отидам во бордел 1000000% би налетал на трансвестит.

Back
На врв Bottom