Закон за забрана на пушење

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го поддржувате законот за забрана на пушење?

• Не, треба да се укине забраната

Гласови: 14 7,3%
  • Треба да се модифицира за да имаат угостителите поголема слобода

Гласови: 26 13,6%
  • Да, супер е во ваква форма

Гласови: 39 20,4%
  • Треба да биде уште поригорозен

Гласови: 112 58,6%

• Вкупно гласачи
    191
Јас лани средив повеќе во канцеларија на работа да нема пушење цигари од една невоспитана некултурна пачавра.
Не бевме во иста канцеларија долго време па и не ми пречеше дотогаш што таа пушеше цигари во канцеларија каде беше таа сместена, ама откако станавме дел од иста канцеларија, е тогаш дојдоа црвените линии.
Пушеше таа по 6-7 цигари дневно за работното време, ама мораше кутрата да прекине.
Потоа се измотаваше повремено со електронски цигари, ама откако таа виде дека се најавува забрана и на електронски цигариња, хехе уште не е донесен законот за забрана на електронски цигари таа самата престана и електронски цигари да пуши.
Хаха, „по 6-7 цигари дневно“... На тоа моиве колеги би ти кажале „Hold my beer“. :D
Но сериозно, имав и јас проблеми додека да се „научиме“ дека сите забегувања имаат граници. Они можат да излезат на 5 минути, јас не можам надвор да работам.

Да ми је знати како ќе успеат да исконтролираат пушење/непушење пред средни улилишта и факултети али ај.

Никад нема да го исконтролираат тоа, ова е мачкање очи за гласачите.
Инаку се знае како се контролира штетна супстанца. И како се контролира коцкање. Само уште некој да си го сака народот а не профитот, и всушност да сака да направи нешто... Но никој веќе не е наивен да очекува такво нешто како можно.

Хаха, „по 6-7 цигари дневно“... На тоа моиве колеги би ти кажале „Hold my beer“. :D
Но сериозно, имав и јас проблеми додека да се „научиме“ дека сите забегувања имаат граници. Они можат да излезат на 5 минути, јас не можам надвор да работам.

Можеби се малку 6- 7 цигари за работното време од само таа една индивидуа, ама за тие 7, 5 часови ( без пола саат пауза) многу е загушливо во канцеларија и мене на очите ме пече од тој чадот од цигарите и отежнато ми е за дишење.
Баш не го можам чадот од цигарите.
Така е, кој сака да пуши нека излезе надвор, ама сега можела без цигари таа некултурната колешка, таа сега воопшто не пали цигара ниту надвор од фирмата кога оди на пауза.
Ама таа тераше инает.
Автоматски споено мислење:

Да ми је знати како ќе успеат да исконтролираат пушење/непушење пред средни улилишта и факултети али ај.

Кај мене во градот кога на пауза поминувам покрај гимназијата и околните сендвичари врие од ученици кои пушат цигари.
Некои класични цигари а некои од мода користат електронски цигари.
Дури и кога полицијата обезбедува локални пријавени настани многу млади полицајци од двата пола во униформа користат електронски цигари. Но ок барем се на отворен простор.
Во затворен простор никако цигари.

Ќе ја доживее истата судбина како и предходните два.

Смешки е забраната на станиците на градски сообраќај .... кој глупак го смисли тоа.

Ќе ја доживее истата судбина како и предходните два.

Смешки е забраната на станиците на градски сообраќај .... кој глупак го смисли тоа.

Тој на Грујо беше добар и беше културно. Северџаните го заебаа за да пушат секаде.

Back
На врв Bottom