Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ако некој има време да се позамара 5 минути и да ми предложи кои клими да ги земам за стан на море. Знам дека сите ќе ладат, али ете нека има и греење ако решам да одам во зима.

Собите се околу 15/20м2.

Што би одбрале вие на мое место од овде:

www.kotsovolos.gr

...или од Leroy merlin

Буџет до кај 650еу/клима. 3 комада ми требаат

Ве молам за помош

Ако некој има време да се позамара 5 минути и да ми предложи кои клими да ги земам за стан на море. Знам дека сите ќе ладат, али ете нека има и греење ако решам да одам во зима.

Собите се околу 15/20м2.

Што би одбрале вие на мое место од овде:

www.kotsovolos.gr

...или од Leroy merlin

Буџет до кај 650еу/клима. 3 комада ми требаат

Ве молам за помош

Овие модели

Сподели инфо и фотографии за што си се одлучил кога ќе ги купиш климатизерите

9000btu?

Мислев 3.5ки да се стават?

Mislev deka 2.5kw e dovolna sepak se 20 m2 prostoriite no ako sakas 3.5 kw togas ovie modeli

Сподели инфо и фотографии за што си се одлучил кога ќе ги купиш климатизерите

абе што мислење зимај и не му ја мисли многу многу, грии се добри клими погледни само по фасадите и ќе ти стане јасно кога ќе видиш дека секоја 5-та е грии,
е сега немој да мислиш дека другите не се добри и не си ја бркаат работата, на крај краева клима е не е вселенски брод како што тука се преставува,
еве јас имам клима од 250€ и си ја брка работата ја пуштам да грее или лади и не и се потресувам многу многу може некоја ќе потроши 10% помалку ама дефинитивно не вреди да се замара човек со тоа.

п.с малку во лошо време го постави прашањето тука до пред некој месец грии беа бр.1 сега може да го делат првото место со друг бренд :D па така да одговорот може да варира во зависност од моментално расположение

Back
На врв Bottom