Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    796
А што мислиш... ај вака реално!?
Да можеа да им ги срушат мостовите, патиштата и пистите до сега... немаше да го направат тоа?! o_O

Охооо па они би плачеле од среќа да можат да ги изолираат од Запад!
За жал видовме колку им е долга чергата.. е сега што они си ги пуштија нозете повеќе е голем проблем!

И апсолутно не сум за тотална војна! Да не бидам сфатен погрешно! Тоа баш највеќе би им одговарало на ОТАН и западот! Да ги истоштат до смрт двете словенски земји!

Освен мир, каков-таков-никаков.. и русите конечно да намалат со егото, а марионетиве да се оттргнат малце и да прифатат загуби на тие 3-4 региони..
Друга нормална и разумна солуција не гледам.

За мостови сигурно имаат капацитет да им срушат, иако колку во моментов е тоа “економски“ и “политички“ исплатливо и во согласност со стратегијата не сум баш сигурен. Мислам Русите сеуште се надеваат за враќање на Украина под нивна капа па не сакаат скроз да ја ескалираат ситуацијата со такви потези, пруги патишта не вреди да гаѓаш кога брзо се поправаат и нема долгорочна штета

Не знам зошто мислиш дека си ги пуштија нозете повеќе од што треба ? Што требаше да им остават се на Украинците и да се приближат овие кон Нато ? Напротив гледаш Русите си го вратија Крим, си вратија и огромен дел од територијата што е про-руска. Уште поинтересно е што 1/4 од армијата што се бори во Украина е уствари регрутирани од бившите украински региони таму..

И јас сум за мир, ама мислам со марионети како Зеленски нема да има такво нешто на надворешни сили им одговара војнава. А колку повеќе одложуваат договор толку полош ќе биде, сега се 3-4 региони за 1-2 години ќе биде + Запорожје и Павлоград и така

За мостови сигурно имаат капацитет да им срушат, иако колку во моментов е тоа “економски“ и “политички“ исплатливо и во согласност со стратегијата не сум баш сигурен. Мислам Русите сеуште се надеваат за враќање на Украина под нивна капа па не сакаат скроз да ја ескалираат ситуацијата со такви потези, пруги патишта не вреди да гаѓаш кога брзо се поправаат и нема долгорочна штета

Не знам зошто мислиш дека си ги пуштија нозете повеќе од што треба ? Што требаше да им остават се на Украинците и да се приближат овие кон Нато ? Напротив гледаш Русите си го вратија Крим, си вратија и огромен дел од територијата што е про-руска. Уште поинтересно е што 1/4 од армијата што се бори во Украина е уствари регрутирани од бившите украински региони таму..

И јас сум за мир секако, ама мислам со марионети како Зеленски нема да има такво нешто на надворешни сили им одговара војнава
За жал само во последниот пасус си во право! На Западот не им одговара да заврши војнава, а зелениката и тие околу него се само марионети!

А ако некој во РФ уште се надева дека после ова ќе останат братски народ...
Сериозно треба да посети психијатар!
Посебно политичарите и разузнавачите кои катастрофално им погрешија во анализите, директ за у лудница се!

Јебига, и на темава се клањаа на Дугов, што уствари не е ништо друго него ли рускиот Шешељ!
Завршија тие слатки соништа уште првиот ден на 24-ти февруари 2022-ра!

И јас сум за мир, ама мислам со марионети како Зеленски нема да има такво нешто на надворешни сили им одговара војнава. А колку повеќе одложуваат договор толку полош ќе биде, сега се 3-4 региони за 1-2 години ќе биде + Запорожје и Павлоград и така
А која им е стратегијата според тебе? Одамна немат мрднато на терен. Губат механизација и војска и заглавени се ко во блато од кое тешко ќе се извлечат. За враќање на Украина под нивна капа можат само да сонуваат. Украинците во моментов гледаат на Русија ко ние шо гледаме кон Бугарија па и побетер.
Автоматски споено мислење:

За жал само во последниот пасус си во право! На Западот не им одговара да заврши војнава, а зелениката и тие околу него се само марионети!

Посебно политичарите и разузнавачите кои катастрофално им погрешија во анализите, директ за у лудница се!

Јебига, и на темава се клањаа на Дугов, што уствари не е ништо друго него ли рускиот Шешељ!
Моменталнава ситуација најмногу и одговара на Кина. На Западот па и не баш.

Никој не вика да останат братски народ тоа е веќе готово, ама под нивна сфера на влијание или ќе мора да се помират дека огромен дел од територијата ќе го изгубат а оној што ќе остане повторно ќе биде под закана во иднина да му се случи истото!

А која им е стратегијата според тебе? Одамна немат мрднато на терен. Губат механизација и војска и заглавени се ко во блато од кое тешко ќе се извлечат. За враќање на Украина под нивна капа можат само да сонуваат. Украинците во моментов гледаат на Русија ко ние шо гледаме кон Бугарија па и побетер.

Моменталнава ситуација најмногу и одговара на Кина. На Западот па и не баш.

Стратегијата е кој повеќе може да издржи и кој прв ќе попушти. На едниот му функционира економијата, е самоодржлив во еден куп области, произведува еден куп оружје а другиот чека донации, му се распаѓа економијата и државата па види кој оди во амбис..

Никој не вика да останат братски народ тоа е веќе готово, ама под нивна сфера на влијание или ќе мора да се помират дека огромен дел од територијата ќе го изгубат а оној што ќе остане повторно ќе биде под закана во иднина да му се случи истото!

Стратегијата е кој повеќе може да издржи и кој прв ќе попушти. На едниот му функционира економијата, е самоодржлив во еден куп области, произведува еден куп оружје а другиот чека донации, му се распаѓа економијата и државата па види кој оди во амбис..
По ова шо го гледам и едните и другите одат во амбис заедно со Европа. Прашање е само кој побрзо ќе се спружи.

По ова шо го гледам и едните и другите одат во амбис заедно со Европа. Прашање е само кој побрзо ќе се спружи.
Моја претпоставка Европа. Украина е само бојно поле одамна.
РФ од време била рудник+бензиска економија, за жал.
Тоа никој не може да им го сруши, прашање е само со колкава маржа ќе работат.
Пред војната главен снабдувач им беше Херманија, сега се имаат прешалтано на Кина.
Место БМВ ќе возат БИД.
2008 кога настана кукањето дека нафтата паднала на 50$, имаше написи од типот, дишете, живеевме и кога беше 15.
Руда, гас, нафта, ѓубриво и храна секогаш ќе имаат муштерии.
Е дали исто ќе биде со Мерцедес, Ауди, БМВ, не знам.

Моја претпоставка Европа. Украина е само бојно поле одамна.
РФ од време била рудник+бензиска економија, за жал.
Тоа никој не може да им го сруши, прашање е само со колкава маржа ќе работат.
Пред војната главен снабдувач им беше Херманија, сега се имаат прешалтано на Кина.
Место БМВ ќе возат БИД.
2008 кога настана кукањето дека нафтата паднала на 50$, имаше написи од типот, дишете, живеевме и кога беше 15.
Руда, гас, нафта, ѓубриво и храна секогаш ќе имаат муштерии.
Е дали исто ќе биде со Мерцедес, Ауди, БМВ, не знам.
Ако на власт во Европа останат овие платенициве шо се задолжени да шират нечиви агенди и ништо друго го јадовме немиен и ние и ЕУ. Единствен спас е ако во Франција и Германија власта ја преземи десницата. И РФ нема неогреничен човечки потенцијал. Ако продолжи војнава со вакво темпо им следи демогравска криза.

РФ има демографска криза 100 години.
Не би ме изненадило и жени да почнат да потпишуваат контракти за фронт, ако не сопре лудилово за година-две.

Мора да најдат некои ефтини авиони како од WW2 кои ќе бидат опремени со мали радари да ги рушат дровиве. Да трошиш 1000 панцири на ден за да рушиш стиропор дронови не знам колку е изводливо на долг рок.

Ќе прашам за брзо, па ќе ти кажам.
Што да прашаш? Кило пилешко е 10 евра. Во дисконт маркет Лидл во Германија.
Не можеш низ историска-империјалистичка призма да ги гледаш работите!
Ако Киевска Русија е руска света земја, тогаш ги куражиш бугарите дека и Охрид е бугарска света земја!
Не знам зошто е толку тешко да се сфати!
Да земаш нешто од пред 1000 години, прераскажано, преџвакано, испрљано од времето, и смените на генерации..
И да го лупаш како факт во 2026год...

Инаку за едно си во право! Русите не се фашисти кои ќе бомбардираат училишта и болници! Финтава е што "со убаво" не им успеа!
И треба сега или да се повлечат, или да одат во друга крајност! Нема средина во сексот и војната! Или одиш до крај, или на почеток те сечат!

Не е проблем што сум згрешил и што се бламирам! Точно, за многу работи сум бил лошо информиран! И не ми е срам да признаам.
Ама работава е многу покомплицирана отколку што и вие мислите дека сте во право!
Вистина во оваа војна нема!

Руската економија настрада, ама тоа ќе се види тек после крајот на војната!
Може воено-индустрискиот комплекс да им рине, па јебига 100 години уназад само тоа градеа..
Ама остатокот они се бетер зависни од Кина за све и свашта!
Не е само храна и оружје економијата! Тоа го имал и СССР па видовме во која беда беа и како се заврши!

Работата е комплицирана. Ако мислиш дека држава со 25 милиони, осакатена демографски и економски има иднинина без да им даде тоа што бараат Русите тогаш да навистина тебе ти е комплицирана.
Не е битно кој е во право, не ни тврдам дека сум.
Јас само ти ги кажав фактите како стојат моментално. Повели побиј ги. Ништо не извади со бројки за военава индустрија на ЕУ за која тврдиш дека ги стигнале како на шала.
Вистината е оваа. Ја користат Украина за прокси против Русија и тоа е тоа. Ако не сфативте до сега, нема ни во иднина да сфатите.

РУската економија настрада. Браво. После 4 години со 25.000 санкции Руската економија бележи пад оваа година во овој квартал. Германија или Франција немаат 25.000 санкции, ама бележат стагнација за тие истите 4 години. Германија е во многу лоша економска ситуација. На сите социјални програми кратат.
Пишуваш дека 100 години нешто граделе. Еве дај објасни ми што граделе. Не вака само земи напиши две реченици и оди на РокАмРинг.
Уште една неинформираност. СССР беше сиромашен со храна.
Уште една неинформираност. ЕУ и Сад се исто така зависини од Кина. Шу прајме?
Знаеш во Полска, полјациве полека на кинески возила седнуваат.

Кога ве читам некогаш. Како да посакувате да фрлат нуклеарки Русиве во Украина.

Не би ме изненадило и жени да почнат да потпишуваат контракти за фронт, ако не сопре лудилово за година-две.
Веќе почнаа, пред два дена бев у военкомат да завршам нешто, три жени чекаа воени билет за на сво.

Ако на власт во Европа останат овие платенициве шо се задолжени да шират нечиви агенди и ништо друго го јадовме немиен и ние и ЕУ. Единствен спас е ако во Франција и Германија власта ја преземи десницата. И РФ нема неогреничен човечки потенцијал. Ако продолжи војнава со вакво темпо им следи демогравска криза.

Баш така, дури и војнава помеѓу Русија и Украина мислам дека е голем дел од сложувалката за менување на расната слика низ Европа. Засега само Источна Европа се држеше колку толку, ама кога ќе има еден куп загинати избегани а нема работници ќе мора да увезат шлајм

Летово во Црна Гора една млада Русинка ми кажа дека се преселила во Црна Гора баш заради тоа, со средно медицинско училиште била и избегала од страв да не ја регрутираат во војска.

Мора да најдат некои ефтини авиони како од WW2 кои ќе бидат опремени со мали радари да ги рушат дровиве. Да трошиш 1000 панцири на ден за да рушиш стиропор дронови не знам колку е изводливо на долг рок.

Иран сега кога им праќаше дронови со хеликоптери овие од ОАЕ ги ловеа пресретнуваа, иако не е баш најефтина варијанта.

Нема да сопре.
За оператори на дронови веќе жени доброволно се регрутираат.

Финансиски вака им стојат придобивките. Отпишување на долгови, кредити и тн до 10 милиони рубљи или 100.000 евра.
Бонус до 4 милиони рубљли или 40.000 евра доколку се обработи цел рок од 2 години мислам. Плус месечна исплата од 150.000-300.000 зависи од специјалноста. Социјални придобивки за семејставата и тн.

Познавам 2ца кои отидоа како доброволци. Едниот 2022 кога почна веднаш. Он е на Херсонската линија. Другиов отиде 2023. Најпрво во Курск а сега е во Суми. Двајцата се живи што и за мене е изненадување.
За оператори на дронови 4 познавам што заминаа поради финансиските понуди оваа година.

Нема да сопре.
За оператори на дронови веќе жени доброволно се регрутираат.

Финансиски вака им стојат придобивките. Отпишување на долгови, кредити и тн до 10 милиони рубљи или 100.000 евра.
Бонус до 4 милиони рубљли или 40.000 евра доколку се обработи цел рок од 2 години мислам. Плус месечна исплата од 150.000-300.000 зависи од специјалноста. Социјални придобивки за семејставата и тн.

Познавам 2ца кои отидоа како доброволци. Едниот 2022 кога почна веднаш. Он е на Херсонската линија. Другиов отиде 2023. Најпрво во Курск а сега е во Суми. Двајцата се живи што и за мене е изненадување.
За оператори на дронови 4 познавам што заминаа поради финансиските понуди оваа година.

Кажи му на Путин нека побрза, оти вака тешка работава е.

Не можеш низ историска-империјалистичка призма да ги гледаш работите!
Ако Киевска Русија е руска света земја, тогаш ги куражиш бугарите дека и Охрид е бугарска света земја!
Не знам зошто е толку тешко да се сфати!
Да земаш нешто од пред 1000 години, прераскажано, преџвакано, испрљано од времето, и смените на генерации..
И да го лупаш како факт во 2026год...

Инаку за едно си во право! Русите не се фашисти кои ќе бомбардираат училишта и болници! Финтава е што "со убаво" не им успеа!
И треба сега или да се повлечат, или да одат во друга крајност! Нема средина во сексот и војната! Или одиш до крај, или на почеток те сечат!

Самиот си противречиш на споредбата која ти ја направи, а не јас.

Балканските татари всушност биле окупатори на македонските простори од 1941 до 1944 година и воопшто не ги третирале Македонците како нивни браќа, освен ако сквернавењето на безживотното тело на Невена Георгиева Дуња и набивањето на нејзината глава на кол и нејзино изложување низ велешките села и на крајот во излог во продавница во Велес го сметаш за израз на братска љубов.

Досега не сум слушнал за таков третман Русите да им пружаат на Украинците, но поправи ме доколку грешам.

Инаку да, Русите претераа со тоа што се надеваа дека Украинците ќе се вразумат и ќе расчистат со нео-нацистичката хунта во Киев, и треба да расчистат со таа нео-нацистичка хунта што поскоро, не само за доброто на Украина и Русија, туку општо за доброто на целиот свет и на целото човештво.

Back
На врв Bottom