Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Ne znaes zatoa taka kazuvas
Другар, можеби си имал к'смет, можеби е грешка. Добро ти напишале погоре другите членови, прати Screen Shot дека не тролаш (скриj си последните 2-3 цифри от бр. преписка) и ке се потрудиме да ти помогнеме.

Другар, можеби си имал к'смет, можеби е грешка. Добро ти напишале погоре другите членови, прати Screen Shot дека не тролаш (скриj си последните 2-3 цифри от бр. преписка) и ке се потрудиме да ти помогнеме.
A shto tolku bitno shto status e. I da e finalna najverojatno go ostavile da cheka zoshto 2023 ushte gi obrabotuvaat. I drugite strpete se. Kje bide. Za zhal mora samo da se cheka promena na stausot. Ako ne ti baraat dopolnitelni dokumenti ne mozhesh da dostavish. Nema da te primat. I taka da chekajte i ako pishuva na statusot da dostavite dopolnitelni dokumenti togash kje dostavite. Za zhal igrata e takva.

Kolku se ceka na ovaj status
Автоматски споено мислење:

Kolku se ceka na ovaj status
Za promena

Здраво на сите.
Ве молам помогнете!
Јас сум од Србија и ми треба доверлив соработник од Струмица (или некој што ги покрива државните архиви таму) за да ми разгледа само неколку фондови во Струмичкиот архив поврзани со моите предци.

Директорот на Струмичкиот архив официјално ми потврди дека фондот е достапен и уреден за истражување во читалната на нивната зграда. Јас плаќам дневен надомест за работата + трошоците за архивската такса.

Дали има некој што се занимава со ова?

Здраво на сите.
Ве молам помогнете!
Јас сум од Србија и ми треба доверлив соработник од Струмица (или некој што ги покрива државните архиви таму) за да ми разгледа само неколку фондови во Струмичкиот архив поврзани со моите предци.

Директорот на Струмичкиот архив официјално ми потврди дека фондот е достапен и уреден за истражување во читалната на нивната зграда. Јас плаќам дневен надомест за работата + трошоците за архивската такса.

Дали има некој што се занимава со ова?
znaes podatoci za tamu

znaes podatoci za tamu
Ако ме прашувате дали имам информации за некоја личност, да. Станува збор за мојата баба. Ги имам сите информации (нејзиното име, презиме, имиња на нејзините родители, браќа и сестри, датум на раѓање...).
Би сакал да најдам доверлива личност која може да ми го заврши во Струмица, за да не морам лично да доаѓам од Србија таму за да го барам во Архивата.

Последно уредено:
Ако ме прашувате дали имам информации за некоја личност, да. Станува збор за мојата баба. Ги имам сите информации (нејзиното име, презиме, имиња на нејзините родители, браќа и сестри, датум на раѓање...).
Би сакал да најдам доверлива личност која може да ми го заврши во Струмица, за да не морам лично да доаѓам од Србија таму за да го барам во Архивата.
baraj sam ke ti pomognat oni,ili vo maticno

Луѓе, дали има некои групи на Фејсбук, Редит или други каде што има Македонци кои се во процес на аплицирање за бугарско државјанство? Кажете ми ве молам.

Луѓе, дали има некои групи на Фејсбук, Редит или други каде што има Македонци кои се во процес на аплицирање за бугарско државјанство? Кажете ми ве молам.
Ova e toa mesto

По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Kolku se ceka na ovaja prepiska

По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Kolku se ceka na ovaja prepiska
kolku prepiski imas ti 5-6 ili edna toa e del od edna prepiska

Од финална на положителна се чека горе-долу еден месец, ако се оди како што треба.
Zdravo kolku se ceka na ovaj status
Автоматски споено мислење:

Zdravo kolku se ceka na ovaj status
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Back
На врв Bottom