Која комедија. Спалети оди на разговори со Елкан утре или овие наредни дена пошто господинот СЕ НАЛУТИЛ дека Комоли рекол дека Јуве оваа година беше Неуспех. се налутил дека Генералниот Менаџер рекол дека сезоната е неуспех. Сезона во која не изборија ЛШ, сезона во која освен во првите 3 кола не беа во трка за титула. Сезона во која отпаднаа од ЛШ од Галата и примиај 7 голови. господинто се налути дека сезоната била НЕУСПЕХ. Туку напротив сметал дека имало напредок.
Која комедија. Спалети оди на разговори со Елкан утре или овие наредни дена пошто господинот СЕ НАЛУТИЛ дека Комоли рекол дека Јуве оваа година беше Неуспех. се налутил дека Генералниот Менаџер рекол дека сезоната е неуспех. Сезона во која не изборија ЛШ, сезона во која освен во првите 3 кола не беа во трка за титула. Сезона во која отпаднаа од ЛШ од Галата и примиај 7 голови. господинто се налути дека сезоната била НЕУСПЕХ. Туку напротив сметал дека имало напредок.
Не брат, не читај делимично, туку прочитај го целиот текст. Океј е, знајме дека го поштоваш Комоли, океј си е то, ствар на лична перцепција. Јас да сум не би го клал менаџер на Златни деца од Егри да биди а камоли на Јуве, ама тоа си е субјективно....Јас искрено мислам дека полоша Управа во историјата на клубот сме немале....
Кога ќе видам кој ни го води клубот, Коболи Џиљи и Алесио Секо наспроти овие кловнојте, ми изгледаат како Флорентино Перез и Румениге во споредба со Миленко Неделковски.....
Но Тутоспорт пиша дека Спалети оди на разговори со Елкан, бидејќи Комоли му ветил засилувања во Јануари (хинт: Матета) и некои други работи и ниту едно не го исполнил од ветувањата, и оди кај Елкан не да го кодоши Комоли, туку да си праша која му е насоката на Јуве и што е планот за иднината....
Нешто што е нормално и легитимно за еден тренер кој сака да направи нешто...
Дојдовме да се крстиме во Спортски директор отпадок од Џенова....Еј животеееееееее
Коа читам по коментари како бараат Ањели да се врател ми се ежи кожа. Едина паметна работа за клубот шо ја напраи е Марота. Ради неговите глупости сме на ова дереџе..Роналдо..Де лигт..200 милиона. Супер лига. Да не зборам башка што ја уништи душата на клубот, амблемот ко гучи од Али Експрес, бркањето на Дел Пиеро итн..
Коа читам по коментари како бараат Ањели да се врател ми се ежи кожа. Едина паметна работа за клубот шо ја напраи е Марота. Ради неговите глупости сме на ова дереџе..Роналдо..Де лигт..200 милиона. Супер лига. Да не зборам башка што ја уништи душата на клубот, амблемот ко гучи од Али Експрес, бркањето на Дел Пиеро итн..
Menuvanjeto na logoto ne ja menuva dusata na klubot. Ova sega kako se vodi klubot e menuvanje na dusata na klubot. Barem spored mene, toa e licno mislenje.
Nosenjeto na Ronaldo od segasna perspektiva izgleda kako greska. AJ da ja trgneme pandemijata pa da vidime kako ke izgledase Juventus koga toj tim ke se gradese okolu nego.
Kolku zvezdi ke privlecese Ronaldo vo Seria A? Pa pogledni sto se sluci so Arapskava Liga koga potpisa za Al Nasr. Zamisli site tie igraci da se rasporedea vo Seria A. Vo sekoj slucaj ke bese pointeresna nego denes.
Ne go sakam jas licno voopsto kako profil na igrac, ama bese pametna investicija koga klubot razmisluva da ja osvoi LS vo narednite 3 godini.
Не брат, не читај делимично, туку прочитај го целиот текст. Океј е, знајме дека го поштоваш Комоли, океј си е то, ствар на лична перцепција. Јас да сум не би го клал менаџер на Златни деца од Егри да биди а камоли на Јуве, ама тоа си е субјективно....Јас искрено мислам дека полоша Управа во историјата на клубот сме немале....
Кога ќе видам кој ни го води клубот, Коболи Џиљи и Алесио Секо наспроти овие кловнојте, ми изгледаат како Флорентино Перез и Румениге во споредба со Миленко Неделковски.....
Но Тутоспорт пиша дека Спалети оди на разговори со Елкан, бидејќи Комоли му ветил засилувања во Јануари (хинт: Матета) и некои други работи и ниту едно не го исполнил од ветувањата, и оди кај Елкан не да го кодоши Комоли, туку да си праша која му е насоката на Јуве и што е планот за иднината....
Нешто што е нормално и легитимно за еден тренер кој сака да направи нешто...
Дојдовме да се крстиме во Спортски директор отпадок од Џенова....Еј животеееееееее
@romeoagresti to @twotalkstv: “John Elkann reiterated the message “enough is enough”: a call for unity and responsibility. Juve is everyone’s last chance: if we work together, we move forward; if divisions and conflicts prevail, the end result is that everyone could go down…
Spalletti’s request is that the pre-contract renewal agreement be honoured by signing around six players. He is particularly keen to focus on the squad’s overall profile rather than specific players. Elkann is said to have already given assurances on this point.”
BREAKINC: Juventus and Dušan Vlahović have reached an agreement on a salary of €6M per season for a new contract, reports @tuttosport.
The main obstacle is now the signing bonus:
Vlahović’s side is said to be asking for more than €8M, while Juventus are offering around €3M. Only John Elkann could help bridge the gap and unlock the deal.
Тогаш се згреши работата со Бонучи, и затоа после и го вратија.
На полувреме при резултат 1-1, Дани Алвес почнал да игра да пушта гласна музика, да вика, и Бонучи реагирал, при што Алвес му се испонашал грдо, овај го фатил за врат, и влегол Алегри и потоа настанала фамозната расправија меѓу Макс и Бонучи...
Е тоа фали денес, да ги рашамара некој играчите, а прво Управата, да не глумат манекени, крв се плука за дресот.
Убаво рече Раванели пред некој ден дека Јуве го изгуби она што е препознатливо цела историја на клубот и спасот го гледа во моменталнава управа само во Џорџо, во никој друг. И јас се согласувам потполно со него.
‼️️ @_Morik92_ : It has been stated, clarified and confirmed that Juventus has the funds for this summer mercato even though they are in the Europa League next season, this is thanks in part to the work carried out with UEFA regarding Financial Fair Play and much more. Therefore, no capital increase is expected. [@juventibus] #Juventus
Vlahovic is looking to become the highest-paid player in the squad again, but Juventus is not open to making that happen.
Talks will continue for two more weeks before making a final decision.
@tuttosport | #Juventus
Starting today, Yove can activate the clause listed in Thiago Motta's contract with the club, which allows for early termination of the contractual relationship.
◉ @Gazzetta_it
Osimhen:
"I’m happy at Galatasaray, but you never know what the future holds."
"Almost every footballer in the world would love to play for Juve." (Овај играч сам ти носи титула, штета за клаузулата за Серија А клубови).
Juventus resumes new contacts for Randal Kolo Muani after the talks fell through in August and January. Kolo Muani returns to PSG from Tottenham and is available to join Juventus again [Fabrizio Romano]
MARKET OPPORTUNITY: André-Frank Zambo Anguissa (30) is expected to leave Napoli this summer.
He is valued between 20 million euros and 25 million euros.
️ @romeoagresti: It will be a difficult, complicated and gruelling summer, there be will be plenty of movement in the mercato, with players coming and going, so let’s stay united because, sooner or later, Juventus will return to doing what it must do: being Juventus.
The ownership, John Elkann, has demanded zero mistakes and go to work in a specific way to ensure that Juventus remains competitive. They want a more responsive approach and to prevent negotiations from turning into drawn-out soap operas that drag on for weeks.
John holds Spalletti in very high regard
The directive for the Juventus management is to sign players based on the exact specifications requested by the coach and to finalise deals as soon as possible. We know that the transfer market has its own timing. And we know full well that, unfortunately, due to the inefficiency of the Italian football system and because of things we failed to address proactively, the real transfer window in Italy always begins around mid-August. I believe Chiellini himself said this last year.
However, we cannot build the team after mid-August; the coach needs to be given players who are ready, players who may not be taking part in the World Cup, and this could be extremely positive for Spalletti, who needs to start afresh with some of them almost from scratch. In short, he is a manager who makes the pre-season a crucial phase, so that, training session after training session, he can get the most out of the technical resources at his disposal.
Should we expect something to happen soon? Yes, but it won’t be a transfer window like the one we saw in the summer of 2025 – I can assure you of that. It will certainly be more difficult, because there’s a World Cup in the mix. However, I believe they want to send some signals to Spalletti regarding the transfer market early on, partly to create a positive atmosphere, because the atmosphere surrounding Juventus isn’t positive among the fans, and that’s understandable. #Juventus
Твитот се однесуваше и беа спомнати Јилдиз, Локатели, МекКени и Калулу. Јилдиз и Калулу се единствени недопирливи… така и треба да биди за последниве два, друго се ми е искрено гајле дали ќе остани или не.
Да видиме само УЕФА шо казна спрема у дали ќе има последици.
Автоматски споено мислење:
John Stones would be a welcomed asset to Luciano Spalletti. Talks regarding the Englishman have been ongoing for at least a month. This is partly because Stones has not given any clear indication of the path he intends to take for the final stage of his career: he is torn between Europe, the MLS and the Saudi Pro League, but has not yet made a definitive decision.
Juventus has signed a Settlement Agreement with UEFA, which will write off past deficits in exchange for a fine of less than €10 million as a lump-sum payment and a sporting sanction relating to squad lists.
JUST IN: There is said to be growing distance between Luciano Spalletti and Giorgio Chiellini, with the coach feeling unsupported and believing Giorgio Chiellini is closer to damien Comolli’s position.
— @AlfredoPedula
===
Уште не почната сезоната, овие се исподелија. Циркузи.
Абе на толку молење преговори и остало, нормален клуб досега ќе имаше најдено замена и потпишано. Од друга страна нервира како договори се продлжија на играчи како Артур. Од ова нема поголем доказ што значи добра управа за еден клуб. Нашата? скоро декада е ужас, безе план и само импровизации.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.