Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Не престануваат да ми се појавуваат бугарски сајтови на македонски на фејсбук, со едни исти татарски ликови, над 15 банирав и пак џабе, ќе видам дали изворот има дно.
Прегледај го приврзокот 478341
Или ти се појавуваат случајно или конкретно учествуваш во такви групи. Второво ми се чини поверојатно.:sneaky:

Во секоја јавна набавка, мора да се „одвои„ пристојна сума од јавните пари, за да има „И за тате и за бате„, па оттаму доаѓа оваа неефикасност во првично најавените набавки, на пример, за автобустите, за да истаа таа набавка „падне„ брзо.

Да се потсетиме за дубарата која беше направена со набавката на кинеските автобуси, каде новинари провалија колку навистина чини градски автобус по просечна набавна/пазарна цена, а за кои пари беа купени и платени „кинезите„.
Автоматски споено мислење:

Овој уште е на слобода?...:unsure:
Еее, златен Фас 11 октомври

Софија и Букурешт кога ги примија не исполнуваа скоро ништо од тоа што треба.

А да не праам муабет дека не им бараа да сменат знаме, име, нити да предадат државност во туѓи раце, нити да се откажат од историја.
не исполнуваа ништо од тоа, не им бараа да си бришат историја, знаме, име, устав, веројатно све е точно. Али ваљда геостратешки, екс источен блок, черното море, не знам, тоа геостратезите овде може да појаснат. Ние немавме тенкови, само земјоделски авиони, немаа специјалците 95-та кога се побунија храна да им даваат ко што е пропис.
На грчка зашто и даваат миљарди за долговите, веројатно има нешто. Има некој темен план за нас кој е зацртан и тука ни Мицкоски ни Тимчо што ги прозива некој постојано, не се виновни. Под таква ѕвезда сме биле напраени ко држава, од Миљоски и харизматичниот хроничен дегустатор, навака. А од 94та 95та почнавме со проектите за во еу. Посебно Мицкоски ништо лошо нема направено во тој контекст за да се критикува.
Едноставно треба да прифатиме реалност дека не им требаме како македонци.

Еее, златен Фас 11 октомври

Пред да бидат набавени „кинезите„, таа фабрика изненадно се „појави„, веќе приватизирана, со намера да биде производител на тогаш бараните градски автобуси. Муабетите велат дека газдите се поткачиле со тогашното градско раководство и отпаднале како можен набавувач/производител на автобусите.

Пред да бидат набавени „кинезите„, таа фабрика изненадно се „појави„, веќе приватизирана, со намера да биде производител на тогаш бараните градски автобуси. Муабетите велат дека газдите се поткачиле со тогашното градско раководство и отпаднале како можен набавувач/производител на автобусите.
ФАС 11 октомври почна конечно да пропаѓа/распаѓа после неговото преземање од оној „аргентинецот“ Дон Кастиљо ли беше (не ме фаќајте за збор за името) тој и еба мамата се што вредеше раскрчми, избрка се од работа, склопија само еден автобус, кој патем само лежеше паркиран зошто толку го биваше.
После него како што се збори Камчеви имаат голема улога во распродавањето на земјиштето.

Да се фалат бугарите за Метро е исто како во Шутка да има, Романија па воопшто да не ја спомнуваме.

Или ти се појавуваат случајно или конкретно учествуваш во такви групи. Второво ми се чини поверојатно.:sneaky:
На сите им излегуваат, пари фрлаат во ветер, 24 7 се во предизборна кампања.
Дури и ботови на секој наш сајт коментираат надвор од темата, имаат страшни комплекси за нивното потекло, што нивните роднини во Македонија им се смејат и би им плукнале во лице.

Имам пишано за тоа ама ти не читаш и не памтиш што не ти е по кејф. Отварај очи за дрг пат пред беспредметно да реплицираш. Ко на дугме сте.
Да секако ја сите твои постови ќе ги памтам.

Бугарија и Романија ги примиле зашто имале метро. :pos: :facepalm:

Аха ради метрото ги примија :masa:
Бугарија и Романија ги примиле зашто имале метро. :pos: :facepalm:
Не сте ваљда толку глупи да мислите дека некој мисли дека Бугарија и Романија ги примиле во Европска Унија затоа што имаат метро ? Или сте ?

Поентата е дека нити се нити биле толку инфраструктурно назад колку што се претставува овде,поентата е дека нашите не можат да создадат услови за минимум јавен превоз.

Не сте ваљда толку глупи да мислите дека некој мисли дека Бугарија и Романија ги примиле во Европска Унија затоа што имаат метро ? Или сте ?

Поентата е дека нити се нити биле толку инфраструктурно назад колку што се претставува овде,поентата е дека нашите не можат да создадат услови за минимум јавен превоз.

А ти стварно си толку глуп да мислиш дека инфраструктурата е пресудна за влез во ЕУ?
Еве сега Црна Гора е близу ЕУ. Што имаат па они повеќе од нас?
Или па да ја споредуваме Турција како кандидат со Романија и Бугарија кајо членки?

А ти стварно си толку глуп да мислиш дека инфраструктурата е пресудна за влез во ЕУ?
Еве сега Црна Гора е близу ЕУ. Што имаат па они повеќе од нас?
Или па да ја споредуваме Турција како кандидат со Романија и Бугарија кајо членки?
Кај сум пишал јас дека инфраструктура е пресудна за влез во еу,ај цитирај ме жити се.
Црна Гора има повеќе од нас,има излез на море
Не ме интересира за Турција,голема држава со многу народ што ќе биде ок и без ченство во еу,за разлика од нас.

Кај сум пишал јас дека инфраструктура е пресудна за влез во еу,ај цитирај ме жити се.
Црна Гора има повеќе од нас,има излез на море
Не ме интересира за Турција,голема држава со многу народ што ќе биде ок и без ченство во еу,за разлика од нас.

Турција не го интересира дека голема држава ама збори за Романија која има популација колку цела Југославија, можеби и повеќе. Па уште и споредби со Македонија.

... колку се глупави овие Вмровци, значи многу се нервирам, на Власт моментално се, а ќе им даваат отчет на СДСМ, а овие од СДСМ со се забеганиот В.Филипче со 18 пратеници играат курташак со нив, додека беа на власт, опозицијата- ВМРО ДПМНЕ беа безгласна буква никој не ги ебаваа, сега се на Власт, пак СДСМ играат кур ташак со нив, ќе давале отчет на СДСМ, Бог да чува! :facepalm:

Турција пред десетина години после сите заебанции и опструкции што и ги правеа си го кажа своето!
„Ако ви требаме знаете каде сме“

... колку се глупави овие Вмровци, значи многу се нервирам, на Власт моментално се, а ќе им даваат отчет на СДСМ, а овие од СДСМ со се забеганиот В.Филипче со 18 пратеници играат курташак со нив, додека беа на власт, опозицијата- ВМРО ДПМНЕ беа безгласна буква никој не ги ебаваа, сега се на Власт, пак СДСМ играат кур ташак со нив, ќе давале отчет на СДСМ, Бог да чува! :facepalm:
И јас се нервирам....
.... се објаснуваат со некој на кој не му е до објаснување,
вмровци заборавија што се не 7 години им правеа
филипче и остала сдсnmk багра треба само да се тролува

18 пратеници па уште и се закануваат дека ќе напуштат собрание а овие вмровци уште и ќе ги молат
нек идат кај сакаат среќен им пат, никаков политички фактор не се, кој ги ебе

А мицко е посебна приказна, многу лаеше за криминалот на сдсnmk (патем имавме афери на дневна основа) а ништо до сега не презел ( не мицко поединец туку власта)

Последно уредено:
Back
На врв Bottom