Неправедна казна за паркирање

• Креатор на темата Креатор на темата stefanM699
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 мај 2026
Мислења
2
Поени од реакции
0
Вчера на дата 19.05.2026 во 20:35 часот ми имаат оставено казна за паркинг 1400денари во паркинг зона 2 во Капиштец иако јас во 20:33 часот имам уредно пратена порака некој да ми каже искуства и што да правам. Фала однапред.1000115652.jpg1000115650.jpg

Се јавуваш, им објаснуваш и после по мејл им ги праќаш доказите за тоа што го збориш.
Им се јавив ми земаа податоци и ми рекоа на истиот број да вртам за рекламација да виделе што ќе кажат.

Ништо нема да направиш, ќе си платиш на крај.
Мене така ми пишаа на платено, па на триста места ме испратија и ништо не одговорија. На крај си платив, маката што ќе ја видиш за да ти ја поништат не вреди.

На познаничка се случи ваква ситуација, ама она имала грешка во бројот на регистрацијата во пораката. Ама дошле луѓето се објасниле и ѝ ја понитиле казната. Ова беше пред можда 7/8 години.

Друга ситуација, судски да се реши. Сум видел ПОЦ да губи предмети на суд (по други основи) за ваков предмет немам видено до сега како се решава, ама во секој случај имаш основ да тужиш.

Ако ме прашате мене, секогаш се исплати да се избориш за своето, така да би советувал да си истерате постапка.

Back
На врв Bottom