Фан клуб - РК Вардар

Се ослободивме од доста вишоци, проблем е што не остана ниту еден македонски бек, па макар и до две леви :D
Време е конечно да добие шанса младиот македонски талентиран ракометер, Мите Караиванов

Си отиде и Танкосен :(

Само овој Кавада никаде не го објавуваат или тоталка е небитен веќе.
Значи потврдено е заминување на Хориха, Марчињак, Боно, Танковски и Еспина.
Се чека ист епилог да имаат и Пинто и Кавада од тие што имаа каква-таква минутажа.

Се ослободивме од доста вишоци, проблем е што не остана ниту еден македонски бек, па макар и до две леви :D
Многу е млад Јапонецот, 20 години, беше нешто најдобар играч на некое азиско младинско првенство. Неверувам дека го зеле на 19 со надеж дека ќе биде прв среден бек. Ако не го гледале ко инвестиција за иднината, не знам што го земале. Ама првиот дел од сезоната играше, и пенали шутираше, во вториот скоро тотално го исклучија.

Време е конечно да добие шанса младиот македонски талентиран ракометер, Мите Караиванов
Со Дарко Оса Георгиевски и Тоше Ончев во комбинација :D

Си отиде и Танкосен :(

Само овој Кавада никаде не го објавуваат или тоталка е небитен веќе.
Значи потврдено е заминување на Хориха, Марчињак, Боно, Танковски и Еспина.
Се чека ист епилог да имаат и Пинто и Кавада од тие што имаа каква-таква минутажа.

Јас знам дека јапонецот нигде не оди. Еспиња во Бешикташ најверојатно.

Наводно бил талентиран, генерација 2006.
@Vardarecc ги следи младиве. Дај просветли не :D

Со Дарко Оса Георгиевски и Тоше Ончев во комбинација :D
А Јовчевски и Резничек :ROFLMAO:?
Автоматски споено мислење:

Пушти нешто инфо за тој левиот бек што се преговара. Секако ако е вистина.

Кавада веројатно во Cannes во Франција втора лига ќе оди, така да си оди и он, во ситуација кога детево е прекомандувано во прва екипа а е на иста возраст со него, не гледам зошто би фаќал место на странец и наредна сезона Кавада, не се покажа а и можеби во овој состав и немаше простор да добие поголема минутажа на посериозни натпревари...

Го слушав јас цело , трае околу 40 минути одличен разговор ..

Во кратки црти кажа дека кога се повлекол Самсоненко ако не се појаваше сам да го спаси клубот веројатно РК Вардар можел и да згасне ..

Рече исто тогаш дека договорил со некои компании да помогнат околу финансии но од тоа ништо не искочило , па му кажувале корона било па светска криза и така натаму ..

Во текот на оваа сезона кажа дека им понудил одлична понуда на Ѓоргиев , Серафимов и уште двајца ракометари на Алкалоид но тие ја одбиле неговата понуда..

За Малус спремаат нов договор до крај на 2028 година , исто и другите квалитетни играчи ке ги продлжеле договорите ..

Боно , Горига , Кавада , Еспиња и Кавада кажа дека си заминуваат бидејки не ги исполниле целите во Вардар ..

Вика во Вардар носиме играчи што сакаат да се докажауваат и имаат потенцијал да станат големи играчи како Горига и Малус (пример) , за Љевар рече одличен играч кој игра во два правци , за французинот бил најдобар асистент во лигата и пеналџија со 90 % успешност ...

За крај кажа следна цел за следната сезона е двојна титула во Мкд и влез меѓу топ 12 во Европа ..

Еден е Михо !

Во кратки црти кажа дека кога се повлекол Самсоненко ако не се појаваше сам да го спаси клубот веројатно РК Вардар можел и да згасне ..

Рече исто тогаш дека договорил со некои компании да помогнат околу финансии но од тоа ништо не искочило , па му кажувале корона било па светска криза и така натаму ..

Во текот на оваа сезона кажа дека им понудил одлична понуда на Ѓоргиев , Серафимов и уште двајца ракометари на Алкалоид но тие ја одбиле неговата понуда..

За Малус спремаат нов договор до крај на 2028 година , исто и другите квалитетни играчи ке ги продлжеле договорите ..

Боно , Горига , Кавада , Еспиња и Кавада кажа дека си заминуваат бидејки не ги исполниле целите во Вардар ..

Вика во Вардар носиме играчи што сакаат да се докажауваат и имаат потенцијал да станат големи играчи како Горига и Малус (пример) , за Љевар рече одличен играч кој игра во два правци , за французинот бил најдобар асистент во лигата и пеналџија со 90 % успешност ...

За крај кажа следна цел за следната сезона е двојна титула во Мкд и влез меѓу топ 12 во Европа ..

Еден е Михо !
Da te dopolnam.
2020 lugeto od vlasta togas mu rekle deka toj kako Vardarova legenda treba da go spasi klubot (gradonacalnikot na Skopje togasen i premierot togasen) i mu vetile pomos. No istata ne ja realizirale i go ostavile sam, se vadele na toa deka e korona.

Miho veli deka vo LS ima premnogu ekipi so budzet nad 10 milioni evra i nie mora mudro da birame igraci i da pravime pomal ubav silen roster zhelen za dokazuvanje.
Na desno krilo gi dogovaral Valjupov, Vesprem i Vorkapic. No Miho smeta deka treba da se dade sansa na mladi igraci zelni za dokazuvanje, pa mu dal sansa na Vorkapic. Ovie bile sve so iskustvo ama i sve osvoeno, pa samo ke zemat pari i ke si otidat kako golemi rakometni iminja (fakticki saka da kaze na stara slava).
Malus dobiva uste edna godina dogovor vo Skopje.

Gi pofali novite igraci, a rosterot smeta deka e definiran za naredna godina i ke igrame so ovie igraci sto gi imame, iako spomna baraat uste eden (verojatno lev bek). Problemot e sto nema makedonski lev bek sloboden a stranec da zemat nema da moze da igra vo liga. Za slednata sezona ke dozememe uste 1 do 2 igraci vo zavisnost od potrebite no nema da brzame. Fer sme izvestile del od igracite deka si odat uste od mart na vreme da si baraat klub. Si odat Bono, Horiha (za koj Miho smeta deka na Horiha mu e greska sto si odi od Vardar), Marcinjak koj ne gi opravdal ocekuvanjata, Kavada ke odi vo 2 francuska liga, Espinja ne izigral nisto zemal samo plata pa vo Besiktas odi, Tankoski si odi, uste nekolku mladi igraci ke si odele.

Spomna i deka saka da ima makedonski igraci u ekipata, no ne uspeva da donese. Se ova se slucuva bidejki selektorot Lazarov si gi pribira igracite vo Alkaloid i zaradi toa ne mozeme da potpiseme makedonski igraci kaj nas. Spekulaciite se deka gi ucenuva so igranje za reprezentacija. Ne mu se zborese do kraj na Mihajlo, ama ocigledno e. Izjavi i deka makedonskite igraci ucenuvaat i baraat i pogolema plata, no i zagarantirana minutaza za da dojdat da igraat vo Vardar. Ova klub kako Vardar ne moze da si dozvoli da im go priusti posto kvalitetot im e za 4 mesto.
Ova za Kire cim Miho JAVNO go spodeli kako spekulacija e javna potvrda na toa sto selektorot prai so godini prema rakometarite. Ocigledno transferite na igracite od Alkaloid koi bea dogovoreni (nekolku) se propadnati radi ova i sega Miho gi otvara kartite. Sega bara od RFM zgolemuvanje na brojot na stranci vo domasna liga od 9 na 10 igraci.

Ako vnimatelno slusavte, novinarot izjavi deka "Alkaloid se sprema da kupuva stranski igraci i najavuva promena na rosterot". Ova i jas ne sakav vaka otvoreno da go pisam ovde pred 2-3 nedeli koga gi cuv najavite od kaj Kire. Ovoj proekt najverojatno ke go sproveduvaat od sledna sezona, no ke pocnat po krajot na ovaa godina. Tuka lezi nasata sansa da doneseme nekolku od tie igraci koi se makedonski, koga tie ke ja smenat politikata na klub so domasni igraci, za da najdeme igraci za kaj nas.

Po Mihajlo Mihajlovski treba da se krsti salata Rasadnik, da mu se napravi bista pred salata kako ziva legenda na klubot i rakometot dur e ziv.
Tesko nas posle ovoj covek!

Еден е Михо !
Жива легенда, и господ да ни го поживее уште долго

До пред малку го слушав цело, малку ме грижи тоа што толку убедено збори дека ростерот е затворен. Ама па од друга страна, се збори дека уште преговараме со играчи. Не знам што ПР стратегија е ова :D

Инаку исто спомна дека ќе се пушти барање до РФМ да се зголеми бројот на странци, да се барем 9/10. Исто се надоврза дека македонските играчи го злоупотребуваат правилото и со тоа бараат нереални услови, а истовремено им плесна во лице дека максимумот со нив е 4то место, земајќи го Алкалоид како пример. Без цензура, директ у фаца, легенда:D

Жива легенда, и господ да ни го поживее уште долго

До пред малку го слушав цело, малку ме грижи тоа што толку убедено збори дека ростерот е затворен. Ама па од друга страна, се збори дека уште преговараме со играчи. Не знам што ПР стратегија е ова :D

Инаку исто спомна дека ќе се пушти барање до РФМ да се зголеми бројот на странци, да се барем 9/10. Исто се надоврза дека македонските играчи го злоупотребуваат правилото и со тоа бараат нереални услови, а истовремено им плесна во лице дека максимумот со нив е 4то место, земајќи го Алкалоид како пример. Без цензура, директ у фаца, легенда:D

mihajlovka 1+1 ako se pogodat za plata ako me terame vaka.

zgolemuvanje na stranci vi rekov ke ima ke bide poveke i od toa samo ke ide postepeno.

Вика Михо.. на Ѓорѓиев му понудив од тоа што ќе му го вети Алкалоид плус процент од не знам колку за да дојде кај нас. И пак одбил и остана у шталата. Има тука игри од Кирца премногу е очигледно. Како само го шкартираше Серафимов од коа потпиша за Линостер, минута не го стави во игра. А одма почна да го влече во репка Николов кој дур беше во Бутел не можеше да помириса репрезентација.

Back
На врв Bottom