Германија колабрира. На ново се повторува Вајмарската Република. Без германската економска машинерија, нема ЕУ, сѐ оди во пропаст.

• Креатор на темата Креатор на темата F.E.A.R.
  • Време на започнување Време на започнување
Битно се зачувува околината, види ✡️ имаа стварно добри кукли инсталирано во Германија почнувајќи од Меркел, која ја закопа Германија со shut down на нуклеарните централи, одбивање на рускиот гас, плус сега војната со Иран, процес на само уништување.
...што е уште еден показател (еден од многуте видени....) дека идеологијата не може да се „аплицира„ врз реалноста, ради промена на самата реалност.

Не сум сигурен дека АДФ ќе биде полн погодок, ама би требало да им се даде возможност. Е сега научена им е елитата таму да се менува СПД-ЦДУ и знаеш не сакаат да ја дадат власта.

Германија требаше да следи политика со алтернативната енергија + нуклеарно како што испиша ти. Ама тука јенкито им рече не. Кина е бр.1 земја по технологии за обновлива енергија. Со тоа што трговијата би одела во Јуани/Евра, не им одговара на Јенките.

Моментално Кина е со удел од 14, 6 проценти од трговската размена со Европа. Сад е со 17,2%. Кина еден период беше и пред нив ама поради тоа санкциите ги удри Сад. Еу е суб субјект кон Сад.
obnovlivi i nuklearna ne se komplementarni. Obnovlivite ne odat dobro so bazna energija, tuku so peak elektrani.
Автоматски споено мислење:

Битно се зачувува околината, види ✡️ имаа стварно добри кукли инсталирано во Германија почнувајќи од Меркел, која ја закопа Германија со shut down на нуклеарните централи, одбивање на рускиот гас, плус сега војната со Иран, процес на само уништување.
Duri i so nuklearkite i Ruskiot gas, slicna sudbina kje ja cekase avtoindustrijata vo Germanija. Ednostavno Kina gi izede. Visoki plati, slaba produktivnost, mrzlivo naselenie. Dopolnitelno so elektricnite vozila ja izgubija tehnoloskata prednost od 1 vek vo avtoindustrijata.

Za dobra elektricna kola glavni se bateriite,elektronikata i softverot, nesto u sto kinezite se daleku pred niv.

Германскиот министер за одбрана Борис Писториус ја претстави новата воена стратегија на земјата

German military strategy unveiled: Russia identified as the main threat​

Знаеме дека по 2022 година, Германија најави невидено зголемување на трошоците што фундаментално ќе ја промени земјата. Обемот на ова реструктуирање е импресивен: се очекува буџетот за одбрана на Германија постепено да се зголемува на 152,8 милијарди евра до 2029 година - тројно зголемување во споредба со сегашните трошоци.

Берлин можеби конечно се ослободи од комплексот стекнат по Втората светска војна, каде што се сметаше за милитаристички или националистички центар.
Што остава најсилен впечаток:
–Бундесверот треба да стане најсилната конвенционална армија во Европа - 460.000 војници.

–Тотална модернизација базирана на нови технологии и постигнување технолошка супериорност.

–Русија е прогласена за главен непријател на Германија и Европа (би додал и на човештвото).

–Германија, како најголема економија во ЕУ, е одговорна не само за сопствената безбедност и одбрана, туку и за цела Европа.
https://www.deutschland.de/en/videos/german-military-strategy-unveiled-russia-identified-as-the-main-threat

Германскиот министер за одбрана Борис Писториус ја претстави новата воена стратегија на земјата

German military strategy unveiled: Russia identified as the main threat​

Знаеме дека по 2022 година, Германија најави невидено зголемување на трошоците што фундаментално ќе ја промени земјата. Обемот на ова реструктуирање е импресивен: се очекува буџетот за одбрана на Германија постепено да се зголемува на 152,8 милијарди евра до 2029 година - тројно зголемување во споредба со сегашните трошоци.

Берлин можеби конечно се ослободи од комплексот стекнат по Втората светска војна, каде што се сметаше за милитаристички или националистички центар.
Што остава најсилен впечаток:
–Бундесверот треба да стане најсилната конвенционална армија во Европа - 460.000 војници.

–Тотална модернизација базирана на нови технологии и постигнување технолошка супериорност.

–Русија е прогласена за главен непријател на Германија и Европа (би додал и на човештвото).

–Германија, како најголема економија во ЕУ, е одговорна не само за сопствената безбедност и одбрана, туку и за цела Европа.
https://www.deutschland.de/en/videos/german-military-strategy-unveiled-russia-identified-as-the-main-threat

Хммм....ете де, дојчерите решиле да се „декомплексираат„, и последично, не научувајќи ја лекцијата од Втората Светска, пак да бидат „искомплексирани„...веројатно и овој пат од руска страна.

Туку, до каде е Бугарија со учењето историски лекции? Или ќе одите по германскиот памет?...

Хммм....ете де, дојчерите решиле да се „декомплексираат„, и последично, не научувајќи ја лекцијата од Втората Светска, пак да бидат „искомплексирани„...веројатно и овој пат од руска страна.

Туку, до каде е Бугарија со учењето историски лекции
? Или ќе одите по германскиот памет?...
Повеќе од бивша источна германија е руски производ... :D

А бугарија никогаш нема да научи, стално ќе биде поњављач, вечно во прво одделение..... никако да сфатат дека секогаш страдале поради Македонија и дека поради Македонија ќе им биде крајот.:D

Повеќе од бивша источна германија е руски производ... :D

Мислиш на „промената на генетскиот им код„ (читај-силување Германки...)?...
Автоматски споено мислење:

А бугарија никогаш нема да научи, стално ќе биде поњављач, вечно во прво одделение..... никако да сфатат дека секогаш страдале поради Македонија и дека поради Македонија ќе им биде крајот.:D
Неее....Бугарија е секогаш на „вистинската страна од историјата„...а Македонија е „најромантичниот дел од бугарската историја„...(рече еден нивен „политик„ пред 15-тина години во Скопје).

Мислиш на „промената на генетскиот им код„ (читај-силување Германки...)?...
Пу, пу .... скраја да е....силување
последица на војната .... мажите испогинати а жените си имале потреби :D

Заебано кога и Курцгезакт прави видео за ова.

и на вселената

ретард

Русија да ти била прогласена како главен непријател....

Кој тоа има авторитет да ја прогласува главни непријатели на човештвото?

педери и муслимани од невладините што пишуваат на интернет?

Back
На врв Bottom