Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Се збираат документите за екстрадиција на Никола.

Ники може да оди во затвор/притвор, а Зоки уште е на слобода! Башка аболициран! Театар комедија.
Убеден сум дека „шаторчето„ се‘ уште е „отворено„ над главата од Зоќета, па затоа ликот си допушта толку луксуз, а власта не го „пипа„.

Кај Николчо изгледа се работи за некое друго „шаторче„...а можеби е едно и исто и за двајцата, зависно од тоа која улога им е дадена од страна на „шаторчето„, а која улога (не) е одиграна од нивна страна.

Ники може да оди во затвор/притвор, а Зоки уште е на слобода! Башка аболициран! Театар комедија.
Постојано во јавноста се држи отворено прашањето за Груки!
На кого му е во интерес ова прашање да се потенцира?

Сепак прашањето околу Груки повеќе е од политичка природа, зошто тој и по толку години молчи се додека молчи ќе има заштита изгледа добро го знае тоа.

Screenshot 2026-05-03 151203.jpg
686543144_3958599747775552_7569327455879637312_n.jpg

@Ryan Giggs
брзо стигна одговор!

или

или

Прегледај го приврзокот 476711
Прегледај го приврзокот 476710
Овие изјави се преведуваат од соседите и се користат против нас. И со вакви држава, ебаму џуптинот, само депортација назад во Пакистан, лицата да не му ги видам.

Овие изјави се преведуваат од соседите и се користат против нас. И со вакви држава, ебаму џуптинот, само депортација назад во Пакистан, лицата да не му ги видам.
Колку само се синхронизираат со дуи и учк, претходно таканаречените студенти (на дуи) беа кај курветинава, сдсм и нивните апологети се синоним за карактер на малодушност и македонче.
Истиов и 2001 ќе повикуваше бугарски и грчки војски да го бранат, сдсовецот нема раце за да брани татковина, чека некој од горе да го брани, турците, србите, грците и бугарите се плашеле од нас кога не сме имале држава, овие денес се плашат од едни албанци, кои вадат нож на мртво куче а од живо бегаат, како бре не му е срам да се понижува.

Убеден сум дека „шаторчето„ се‘ уште е „отворено„ над главата од Зоќета, па затоа ликот си допушта толку луксуз, а власта не го „пипа„.

Кај Николчо изгледа се работи за некое друго „шаторче„...а можеби е едно и исто и за двајцата, зависно од тоа која улога им е дадена од страна на „шаторчето„, а која улога (не) е одиграна од нивна страна.
Овие неможат чуварот што крадеше кабли од јавно претпријатие да го затворат, камоли Заев. :facepalm:

Колку само се синхронизираат со дуи и учк, претходно таканаречените студенти (на дуи) беа кај курветинава, сдсм и нивните апологети се синоним за карактер на малодушност и македонче.
Истиов и 2001 ќе повикуваше бугарски и грчки војски да го бранат, сдсовецот нема раце за да брани татковина, чека некој од горе да го брани, турците, србите, грците и бугарите се плашеле од нас кога не сме имале држава, овие денес се плашат од едни албанци, кои вадат нож на мртво куче а од живо бегаат, како бре не му е срам да се понижува.
Затоа шо не е македонец. Факт е дека џупците се против македонците, плус тие се рак на општеството. Друг пример ти се босанците или бошњаците кои се донесени во СФРЈ, торбешите од македонци станаа најголеми турци, сите се против нас. За власите модерни не знам, но старите беа за МК, најпознат е Питу Гули.

Како и да е, за изјавите, најпознат е Киро Глигоров којшто кажа дека немаме никаква врска со Александар, па потоа и други политичари. И сето то соседите наши го користат против нас. Зошто вака? Затоа што во уставот нема ништо казниво да зборуваш против државата и националниот интерес.

Затоа шо не е македонец. Факт е дека џупците се против македонците, плус тие се рак на општеството. Друг пример ти се босанците или бошњаците кои се донесени во СФРЈ, торбешите од македонци станаа најголеми турци, сите се против нас. За власите модерни не знам, но старите беа за МК, најпознат е Питу Гули.

Како и да е, за изјавите, најпознат е Киро Глигоров којшто кажа дека немаме никаква врска со Александар, па потоа и други политичари. И сето то соседите наши го користат против нас. Зошто вака? Затоа што во уставот нема ништо казниво да зборуваш против државата и националниот интерес.

Цинцарите сите се сдсш. Би шитнале све за еу уште одма.

Власите дефакто имаат добра улога во Македонија но нивното гласање и учеството во шарената револуција ми изгледа дека имаат свртено страна, како да сакаат преку наша кожа да се мират со бугарите(убиство на александров) додека со србите прават големи смутови, ене ја калиопи се тртнала на ѕвезде гранда.

Чудно ви е тоа, зашто не сваќате дека моменталното вмро е поблиску до заев него до груевски. Уште некој тука се убедуваше дека ќе го пречекаат како спасител во вмро :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Ја читам темава и сакав да се надоврзам од прва рака како повратник од странство.

Кратко за мене, живеев 7,5 години во Франкфурт, добив стипендија за магистерски и работев како финансиски консултант во инвестициска банка, зедов државјанство, па сменав работа која може да ја работам од Македонија, прво менував 3 месеци таму 3 овде се со цел да имам 183 дена во Германија, а потоа се договорив фул ремоте од Македонија.

Е сега зошто се решив на таков чекор, на почетокот ни сам искрено не знаев, доста размислував си викав да не направив грешка, ама како одминува времето и гледам што се дешава кога одам еднаш на 3-4 месеци за Франкфурт, си викам ова била можеби најдобрата одлука што сум ја донесол.

Прво тргнувам дека финансиски ми се исплаќа, ја земам бруто платата и плаќам 10% на ујп, плус си чепкам некои додатни мини бизнис, кои во Германија не би можел да ги работам.

Второ живеам на многу поубаво место со поубава природа (не сум во Скопје)

Трето а можеби и најбитно (а секогаш кога и да сум го кажел сум бил нападнат) во сите овие години сфатив дека системот, здравството и образованието таму се само малку различни од кај нас. Си има експерти подобри од тука, се подобро опремено, но за жал приметувам дека во последниве години (после короната најчесто) дека изговор за се им се пребукирани сме немаме капацитет. Исто фактор ми беше и размислувањето колку не сакам децата да учат во Германија, бидејќи во последно се повеќе училиштата се катастрофа што од некомпетентен кадар примен бидејќи ако би го одбиеле ќе се жалел дека бил одбиен поради дискриминација за религија, лгбт или слично (не сте свесни колку вакви учители се изнапикани барем во регионот околу франкфурт), што од доселување на луѓе од многу различни култури кои не можат меѓу себе да кохезираат.

Четврто безбедноста, колку и да гледаме статистики дека балканот е небезбеден имало убиства не знам ли ти што, ние сме мало маче за западот, искрено и како маж, ми беше доста незгодно да се движам во било кој град во Германија навечер, а не можам да си замислам како им е на жениве.

Е сега и Македонија си има многу маани, не викам не ама за тоа друг пат. Така да овие политичари нека не се чукаат во гради дека луѓето се враќаат ради тоа што во Мкд цветаат ружи него секој еден кој го знам што се вратил, се вратил затоа што вкупната ситуација во западот се влошила и сфатиле дека дали таму или овде стандардот на живот им е сличен, на ова не мислам само финансиски него на сите фактори.

И за крај една германска мудрост на новинар на Билд за случувањата во последните 4-5 години во Германија што е 100% точна кога ги гледаме бројките кој се доселил и отселил од Германија. "Wer Geld hat, wandert aus, wer kein Geld hat, wandert ein."

ПС. Не видов а би сакал да има тема Повратници од странство
Доста од твоите ставови ги делат повеќето нашинци низ европа, ама мора да ги премижат. Главната причина зашто ти си тука а тие уште таму е финансиската.
Си стигнал до позиција каде можеш да заработуваш Германска плата а да имаш Македонски трошоци. Би рекол повеќето нема никогаш да дојдат до вакво нешто, и не верувам да се вратат за македонска плата, безразлика на сите други набројани работи.

Последно уредено:
Нека почива во мир, се по убеден сум дека е отепан од зад грб од своите.
Македонијо уште те пасат душмани немакедонци а ти им молчиш.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom