Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 43: @Гостин - Државата да не инвестира во професионален спорт)

Државата не треба да инвестира во професионален спорт

• Вкупно гласачи
    30
Инаку не се согласувам да има редар со неограничени ингеренции. Убаво би било сите да мирисаат на дездоранс, сапунче и да користат четка за заби, ама мислам дека ако на некој му се дадат такви неограничени ингеренции, тоа лесно може да се злоупотреби и да биде основа за дискриминации. (I mean, како вие настапувате кон луѓе кои се во вашата непосредна близина, а не мирисаат убаво? Мене ова ми е исто одлична тема за дискусија.)

Значи сум против неограничени ингеренции. Мислам дека кај мене постои надежта дека треба да проработи социјалниот притисок. Можеби сепак сум идеалист ко што еднаш ми беше речено. Можеби рационален идеалист, idk.
Шузнам, мене овој став ми личи сакам да се сексам, ама да не ми влезе.
Кога веќе ги испуштивме уздите и болеста е во поодминат стадиум, безболно не биват!

Ја би попрво кинески систем со "социјален рејтинг" и бодување...
Не сме! И не може сите да бидеме исти!

Бар денес со видео надзор, фајс рекогнишн, АИ, курци-палци...
Не треба Мирко и такви џаболебари како југословенските (и денешни) полицајци!

Бап порака на мобилен, толку казна за ова и ова, минус толку социјални бодови!

Мореее и подалеку би одел!
Како во Starship Troopers!
Прво да се заслужува статус "граѓанин" со сите привилегии што тоа ги носи!

Орвел гомна да јаде!
Ја да имам власт, швицарците ќе идат тука да учат добро однесување :sneaky:

So e pobitno vera ili nacionalnost ?
Во што е вложено повеќе, тоа е побитно.
Во турско било муслимани против христијани, трето не постоело и што повеќе одминувало времето појаки биле инвестициите во верата.
Покасно кога се ослободиле, верата била по дифолт, па почнале по национална база! Ама чоечето е маалкуцка поместено од мајмунот, па кога му здосадило да биде национално определен, смислил нов момент, спор на верска основа! И така во круг, додека не липса последниот!

Шузнам, мене овој став ми личи сакам да се сексам, ама да не ми влезе.
Кога веќе ги испуштивме уздите и болеста е во поодминат стадиум, безболно не биват!
Три пати прочитав и не можам да сфатам што ми збориш. Дали дека сум изморена?

Орвел гомна да јаде!
Ти да имаш власт, за бргу бетер од денешниве ќе станеш!
Тој филм е додека дојде газот на меко, после друг иде на ред!
Автоматски споено мислење:

Три пати прочитав и не можам да сфатам што ми збориш. Дали дека сум изморена?
Муабетот ти е сакам ред, ама со арно!
Епа тоа може и ќе можеше пред 30+ години, сега е касно и за Мирко.
Џврклата со нозете на седиште, која простачки игнорира се' околу себе, со арно на ред не се доведува!

Ti za 80 ili kolku i da bea devici ne se raznesuvash ... :sneaky:
70 i nesto, i ne, ne sum nesto posebno religiozen :toe:

Инаку не се согласувам да има редар со неограничени ингеренции. Убаво би било сите да мирисаат на дездоранс, сапунче и да користат четка за заби, ама мислам дека ако на некој му се дадат такви неограничени ингеренции, тоа лесно може да се злоупотреби и да биде основа за дискриминации. (I mean, како вие настапувате кон луѓе кои се во вашата непосредна близина, а не мирисаат убаво? Мене ова ми е исто одлична тема за дискусија.)

Значи сум против неограничени ингеренции. Мислам дека кај мене постои надежта дека треба да проработи социјалниот притисок. Можеби сепак сум идеалист ко што еднаш ми беше речено. Можеби рационален идеалист, idk.
Ke smenis odma stav ako nekoj posran ti vlezi vo bazenot ;)

Муабетот ти е сакам ред, ама со арно!
Епа тоа може и ќе можеше пред 30+ години, сега е касно и за Мирко.
Џврклата со нозете на седиште, која простачки игнорира се' околу себе, со арно на ред не се доведува!
Види, на крајот на денешниов ден, јас станав за дедото не затоа што некој ме натера, туку затоа што така треба. И тоа е мојата победа над нивната некултура.

Некаде ќе преработи тоа, некаде не.
Можеби девојчињата не научија ништо, ама можеби некое трето дете што гледало од страна сфатило како треба.

Тоа е решението, повеќе автобуси, односно нови, за да можеш да ги шкрташ и уништуваш. :toe:
Logika na vernik, so ocekuvas. Tie uste so cel um mislat deka zenata e nastanata od rebroto na mazot i deka site nie sme plod na inces.
I @Darling kako sto gledas se zalaga za toa bog ( kamerite ) gleda se. Uste da recese gospod ke gi kazni i se taman ke bese .

Орвел гомна да јаде!
Ova samo za vozenje vo javen prevoz ili opsto onaka :cautious:

Ти да имаш власт, за бргу бетер од денешниве ќе станеш!
Тој филм е додека дојде газот на меко, после друг иде на ред!
Не бе златен..! Не патам од комплекси ;)

Animated GIF

Плачки ќе биде... само што повеќе Sci-fi е моето идење на власт отколку филмов на Пол Верховен :D

Logika na vernik, so ocekuvas. Tie uste so cel um mislat deka zenata e nastanata od rebroto na mazot i deka site nie sme plod na inces.
I @Darling kako sto gledas se zalaga za toa bog ( kamerite ) gleda se. Uste da recese gospod ke gi kazni i se taman ke bese .
A redarot ke ti smeta li ako e odredena veroispovest?

A redarot ke ti smeta li ako e odredena veroispovest?
Se dodeka si ja raboti rabotata profesionalno i odgovorno , so e do mene mozi i vudu vernik da bidi :toe: .
Ne bi mi precelo ni da e od druga nacionalnost, taka da komotno i @Del Boy mozi redar vo gradski avtobus da raboti. Sekako politickata kariera pisi propalo mu e so izmenite vo zakonot ( ako go izglasaja, pojma nemam ) :D

Вештачки мАИрко, со еден куп камери и сензори. Не е ни скап, а ако некој сака во иднина може да му даде и пиштол.

Back
На врв Bottom