Увоз на половни возила

• Креатор на темата Креатор на темата alex macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Побарај друго возило,ова е увезено од друга држава,прва регистрација била во јуни 2023 и нема податок за изминатите км:
Конкретно, 1.6 (92-100КС варијантите) и 1.5 HDi за мојот буџет нема со словенско потекло, освен ова али бојата ми е мех... Ризик нешто е да купувам некоја што веќе била увезена? Крај-краева не е проблем да платам 15 ЕУР carvertical...

Конкретно, 1.6 (92-100КС варијантите) и 1.5 HDi за мојот буџет нема со словенско потекло, освен ова али бојата ми е мех... Ризик нешто е да купувам некоја што веќе била увезена? Крај-краева не е проблем да платам 15 ЕУР carvertical...
Види сите возила кои нови биле купени во Словенија се без враќани километражи бидејки имаај јаки контроли и ригорозни се казните додека оние половните кои словенци ги купувале од друга европска држава биле такви.Се случувало доколку е враќана километражата а откријат ја пфеправаат во оригиналната бидејки на неколку места истата се регистрира во возилото.Или почекај да излезе друг оглас или барај друго возило со словенско потекло.

Еве ти добар примерок:

Го гледав Peugeot 208 со 1.6 BlueHDi 99КС, поконкретно овој модел: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=22316783&display=Peugeot 208

Ваше мислење?

Инаку davacki.mk не е меродавно во последниот период бидејќи истава кола во неколку проверки ми ја ценеше од 5000-8000 ЕУР, меѓутоа како што прочитав пред малку не е до нив, туку има некој проблем со Шваке веќе некој период.

Според вас, груба проценка со сите давачки и регистрација кај нас колку би ми излегла колава?
4500 da ja platis tamu.
500 evra prenos do mk
Carina 1500-2000 evra sigurno
150 evra homoglacia
50 evra prevod na dolumenti.(Pomalce fajka ama racunaj tolku).
Registracia 200-250 i ke te kostaat davackite kolku so si ja zel. Ako imas nekoj mozi da ti napraj da platis 900-1000 evra carina da ja pisat kako da si ja zel za deloj.

Не зезај, за Пежо толку пари. Овде имаш коли за поефтино. Може некоја година постари но ко да си некој ќар со пежово основен модел со бела боја.

Su rabotel so koli i preprodavanje ali sto kur ne go sfakam narodov so toa ako kola e edno 2 ili 3 godini ponova a fakticki e edna ista generacija na brend na kola. Ti imas mazda vtora generacija abe zosto bila 2013 ke ja zeme 7000 i plus evra a ja imas bukvalno ista oprema i boja i kilometraza za edno 1000 eura poeftina a samo sto ti e 2011. Glup narod.

Ali pazi ova, idi vo Germanija, tamu vozat stari koli od 70 i 80ti i 90ti znaci obozavaat da gi vozat kanti od koli dodeka nie kurtoni na Balkanov ke zeme kredit na 10 godini da ima najnova kola od 2026 godina kolku da se kurci pred drustvo.

Su rabotel so koli i preprodavanje ali sto kur ne go sfakam narodov so toa ako kola e edno 2 ili 3 godini ponova a fakticki e edna ista generacija na brend na kola. Ti imas mazda vtora generacija abe zosto bila 2013 ke ja zeme 7000 i plus evra a ja imas bukvalno ista oprema i boja i kilometraza za edno 1000 eura poeftina a samo sto ti e 2011. Glup narod.

Ali pazi ova, idi vo Germanija, tamu vozat stari koli od 70 i 80ti i 90ti znaci obozavaat da gi vozat kanti od koli dodeka nie kurtoni na Balkanov ke zeme kredit na 10 godini da ima najnova kola od 2026 godina kolku da se kurci pred drustvo.
Se gleda deka ne si bil vo stranstvo, pa zboris od pamet.
Ovde se vozat kinezi vekje dolgo vreme, koj od koj ponov i so razlicni gadzeti, na struja. Kakvi stari koli, kakvi bakrachi. Dizel retko da vidis.

Su rabotel so koli i preprodavanje ali sto kur ne go sfakam narodov so toa ako kola e edno 2 ili 3 godini ponova a fakticki e edna ista generacija na brend na kola. Ti imas mazda vtora generacija abe zosto bila 2013 ke ja zeme 7000 i plus evra a ja imas bukvalno ista oprema i boja i kilometraza za edno 1000 eura poeftina a samo sto ti e 2011. Glup narod
Исто е ама не е исто.Кога се јавуваат детски болести на нов модел се јавуваат на првата серија па потоа на последната пред да излезе друг модел ги отстрануваат до тој момент и затоа кога се купува некој модел се купува при крај на производството а не кога почнал да се произведува.

Исто е ама не е исто.Кога се јавуваат детски болести на нов модел се јавуваат на првата серија па потоа на последната пред да излезе друг модел ги отстрануваат до тој момент и затоа кога се купува некој модел се купува при крај на производството а не кога почнал да се произведува.
od niskite klasi na koli tesko deka bas ke ima korekcii na modeli kade da ja kupis na novo e samo 10.000 evra, mozda porano modelite bese so redizajn i na kraj so best baj generacija sega bas ne se ni zamaraat. Nemas ni redizajn ni nisto od ponovite sto izleguvaat, a toa nivno redizajn e nova serija na nekolku godini sega

1.6 тди Сеат Леон 170000 досега ништо немам сменето, освен редовен сервис и кунплуг шајбна.
1.6 хди Ситроен Скара Пикасо 210000, само замаец и ламела и редовен сервис.
Ксарата ја имам товарано греди, даски, цемент, грозје по 600кг, пелети по 600 кг....магаре да беше ќе пцовисаше!!!
Сеатот само пелети имам носено по 600кг :icon_mrgr:
Јас можам само да ги пофалам овие две возила, вредат за сите пари!!
Друже, не го разбираш балканскиот менталитет. Со колата треба да се поминат 1милион километри без никаков дефект да се јави, да не постојат редовни сервиси пошто е трошок нели, и плус ако може некој и гориво да ти тура, и тоа е трошок. Плус, никој не зема во предвид тоа што 90% од тоа што се увезува е со 500к па нагоре, и нормално тука вратен на 180к стандард. Битно муабетот е бегај понастрана од ваков или таков мотор :)

od niskite klasi na koli tesko deka bas ke ima korekcii na modeli kade da ja kupis na novo e samo 10.000 evra, mozda porano modelite bese so redizajn i na kraj so best baj generacija sega bas ne se ni zamaraat. Nemas ni redizajn ni nisto od ponovite sto izleguvaat, a toa nivno redizajn e nova serija na nekolku godini sega
Нема врска дали е ниска или висока класа туку по ново на серијата кога се отстранети детските болести од првата серија прават ристалјинг односно мал изменет дизајн на каросеријата како што имаа Опел Корса и Хјундаи И 20.

Back
На врв Bottom