Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Има мајстори што ќе ти дојдат само да ја отворат машината и затворат(без дел менување) ќе тти земат 3000 денари.Ако си безобразен ќе знаеш да го фатиш на трик и да си наплатиш за делот.Вечерва дома нешто не ми работеше машината за перење и се консултирав со Chat GPT и со Gemini. Gemini ми пиша дека не ја исфрла водата. Ми даде чекори неколку да ја испуштам водата и да проверам кај дупката на филтерот и најдов чепкалка за уши.
Така пак ќе пишам помага за некој работи во кратки црти да ти објасни што да правиш плус на македонски цело време се разбравме. Да не беше Chat GPT и Gemini ќе чекаа мојве до понеделник да закажат мајстор да дојде.
Во овој случај мајсторот за поправка на машината губи што нема да дојде и можеби да ти земе пари за мала работа. Од друга страна гледано е во предност што нема потреба да одзема време дента за мала работа кога може да си ги заврши поголемите работи за кој е потребно и можеби менување делови.
Нормално AI нешто ќе помогне, нешто не може.АИ до некаде помага.Но, не секогаш.
има решение и за АИ-то.А, тоа се ракетине од Иран, Русија, Кина...Удри во датацентрите и ќе го снема и АИ-то и цела зависност кон истото.(секако без да дојде до употреба на нуклеарно оружје за сами а си се уништиме).Пролбемот со АИ се продлабочува, затоа што АИ се применува и кај треба и кај не треба, зато што нејзините газди имаат намера да ја претворат во бог, кого ќе го „консултираме„ за секоја непознаница која ќе ни дојде во секојдневното живеење, и последично, по начелото „варена жаба„, ќе треба да заглупуваме, а паралено да стануваме се‘ позависни од АИ.
Има еден филм со Сталоне, насловен како „Разбивач„, каде на комичен начин е прикажана зависноста на луѓето од иднината од, ајде да ја наречеме, АИ од тоа (филмско) време.
Amazon confirmed that the issue was due to an increase in temperatures within a single data centre in northern Virginia.Каков фејл им се задеси на Coinbase. Вчера искача газдата да каже дека брка од работа луѓе ради AI и дека non-tech staff ќе ланча производи многу побрзо. Денес веќе 5 саата им е паднат сервисот пиздат криптаџииве неможат да трејдаат![]()
Amazon confirmed that the issue was due to an increase in temperatures within a single data centre in northern Virginia.

Кога излегуваат со изјави обично е човечка грешка или хардвер, аи никогаш не грешиAmazon confirmed that the issue was due to an increase in temperatures within a single data centre in northern Virginia.

Иако не се банка, сепак оперираат под некој банкарски регулативи. Вакви дисрупции се пријавуваат на регулаторни тела и после следува аудит.Кога излегуваат со изјави обично е човечка грешка или хардвер, аи никогаш не греши![]()