Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Душебаев е секако невозможно...Али не и Лазаров или некој сличен....
Душебаев секако го спомнав симболично во смисол дека сепак има некои јаки тренери кои можи да се запни да се донесат со време од сега, од колку пак да продолжи сагава со донесени играчи - тренер кој не знае како да ги уклопи и пак да се вртиме во круг, кога дојде Ројевиќ да го направиме тенериште, па мајко му, сигурно има појаки од него и можат да се донесат али треба и име реномирано да им се обрати, агенција, менаџери она шо правевме муабет, не само порака на месинџер "сакате да дојдите?":D, долгорочен план добар шо ќе го убедат зошто би дошол покрај финансиите секако...

Последно уредено:
За нештата да станат појасни, од кај е кешот и слично.
Прегледај го приврзокот 475964
Мијалков таму фрла пари преку Трпе.
Се знај од лани како стојат работите. Плус овај пецако го уценва бизнис секторот во Ох, то е јавна тајна.
Да не одиме офтопик со нив... Ко ќе падни дпмне од власт, овој пецако прв ќе го апсат.

За нештата да станат појасни, од кај е кешот и слично.
Прегледај го приврзокот 475964
До избори вгодина, после то ке ги видиме

Иначе Мијалков не можеше да добие дозвола за хотелот со години, и некако магично ова година доби дозвола да го турни и да гради новIMG_0409.jpeg

Последно уредено:
Мијалков таму фрла пари преку Трпе.
Се знај од лани како стојат работите.
I mene lugje mi kazvaja od ohrid vikat hotelo sho go prael mijalkov mu rekol pecako gradi sho sakash praj ama sponzori pushtimi vo rakometo mijalkov mu rekol eden kup sponzori ke ti pushtam uzivaj i se falel drugata godina vikal uste pojak ke bidime so ohrid kea zemime titulata pojaki i od vardar i od pelister da ne zborame velel
Автоматски споено мислење:

До избори вгодина, после то ке ги видиме

Иначе Мијалков не можеше да дозвола добие за хотелот со години, и некако магично ова година доби дозвола да го турни и да гради новПрегледај го приврзокот 475967
Mnogu chipirani ima od partija samo lavoj gledat pred niv nisto drugo

Не сум за политиката во спортот бидејќи то е најлошо инстант решение за брз успон али и брз пад ...Она идеја за организација како спортско друштво во кое ќе е градот (без разлика кој е политички на чело пошто ќе имаат обврска да помагаат и едните и другите) и плус спонзори и константна стабилност со борд шо ќе одлучува мудро, кој ќе назначува скаути, менаџери професионалци како во поголем број европски клубој па и Партизан сега, е веројатно најдобро решение за нас ..

Али едно не ми е јасно ..Како бе не се погоди некој кај нас од 1991 па навака некој ваков политичар маж со големи м...ња па да не крени и нас вака, па нека трај таа бајка 2-3 години али да се "испуцаме" поштено....Со Спиро се чини бевме најблиску до ова...Та атмосфера со гргање на публиката цела! на терен на крајот, војници полицајци се урлаше незаборав! .....

Ех то да се повтори во ехф ко би играле или било кој куп, па ако сака нека нема после ништо....

А не да се мачиме, нервираме години години шо од не знаење шо од кабадајлук и суети, шо писание ќе беше лулката на ракометот место да си ја негуваме ние си ја ништиме години и години....стотици талентирани деца сами си ги (из) бркавме, да не зборам за луѓето од градот....

То ми е најмногу мака искрено...Тие шо се повозрасни 35-40+ знам дека ќе ме сфатат.
А Симев и компанија и остала боранија од страна шо дудла овде сигурно не!

Последно уредено:
Не сум за политиката во спортот бидејќи то е најлошо инстант решение за брз успон али и брз пад ...Она идеја за организација како спортско друштво во кое ќе е градот (без разлика кој е политички на чело пошто ќе имаат обврска да помагаат и едните и другите) и плус спонзори и константна стабилност со борд шо ќе одлучува мудро, кој ќе назначува скаути, менаџери професионалци како во поголем број европски клубој па и Партизан сеа, е веројатно најдобро решение за нас ..

Али едно не ми е јасно ..Како бе не се погоди некој кај нас од 1991 па навака некој ваков политичар маж со големи м...ња па да не крени и нас вака, па нека трај таа бајка 2-3 години али да се "испуцаме" поштено....Со Спиро се чини бевме најблиску до ова...Та атмосфера со гргање на публиката цела! на терен на крајот, војници полицајци се урлаше незаборав! .....

Ех то да се повтори во ехф ко би играле или било кој куп, па ако сака нека нема после ништо....

А не да се мачиме, нервираме години години шо од не знаење шо од кабадајлук и суети, шо писание ќе беше лулката на ракометот место да си ја негуваме ние си ја ништиме години и години....стотици талентирани деца сами си ги (из) бркавме, да не зборам за луѓето од градот....

То ми е најмногу мака искрено...Тие шо се повозрасни 35-40+ знам дека ќе ме сфатат.
А Симев и компаније и остала боранија од страна шо дудла овде сигурно не!
Не знам колку милиони да се истураат сега, тоа никогаш нема да се повтори. Тоа беа едни други многу подобри времиња, штета што во тие 15-20 години од 2000, се на се дали 3-4 сезони се имаше компетитивен тим. Ја нема повеќе таа атмосфера, хемија, жар во салата, колку што ме држи меморијата, последна таква утакмица беше 2011 со Мешков. После таа сезона почна да опаѓа се. Овде се претежно нови дечки и сигурно поголем дел од нив не ни присуствувале на тие утакмици, али тие години на утакмици со Куманово, Тиквеш, Пролет... имаше некоја посебна драж што сега ја нема ни со ПСЖ, ни со Барса, ни на дерби утакмиците, не може да се долови со збор ако не си бил присутен.

Јас се радвав на секој успех на Пелистер поќе од 30 години и се нервирам со то на кое дереџе падна клубот. Ти сега си само статист на приватна забава на неколку умислени личности. Е тоа е разликата.
На шо дереџе падна клубот?
16 години ламарина-лим немавме кренато од поткровје, сега 3 титули со ред земаме, лига шампиони паднаа тука страшни екипи, уживаме, гледаме светски ракометари на метар и пол до нас... Е тоа се тие неиздржани критики од кои се прави негативна атмосфера како и надуваните очекувања кои неможиме да ги стигниме со овие буџети и со оваа трансфер Шундо политика во однос на странските засилувања.
Скраја да е да падниме на дереџето кое бевме пред Еурофарм, ко беше 100% под општина, со Цревото, Босеовски, Злате, со Балто, Чалтоно, Ефто... Е то е дереџето шо треба да те плаши. А не е овадереџето во кое пола репрезентација ти е во клубот. Костурот на репрезентацијата ти е во Пелистер.
Немојте така ве молам, ве почитувам сите, сите имате минат труд на трибина, сите разбирате ракомет нека не ве трујат "новинарите" и поранешните ракометни легенди кои се чувствуваат запоставени. Јас знам дека сето ова е од нив пласирано. Ама имаме играчи, имаме тим, стабилна економска состојба, фали нешто да фали хемија, фали атмосфера, ама то е до тренерот и само тој можи да ја среди ситуацијата. Ние со вакви комемтари ништо нема да сопринесиме.

На шо дереџе падна клубот?
16 години ламарина-лим немавме кренато од поткровје, сега 3 титули со ред земаме, лига шампиони паднаа тука страшни екипи, уживаме, гледаме светски ракометари на метар и пол до нас... Е тоа се тие неиздржани критики од кои се прави негативна атмосфера како и надуваните очекувања кои неможиме да ги стигниме со овие буџети и со оваа трансфер Шундо политика во однос на странските засилувања.
Скраја да е да падниме на дереџето кое бевме пред Еурофарм, ко беше 100% под општина, со Цревото, Босеовски, Злате, со Балто, Чалтоно, Ефто... Е то е дереџето шо треба да те плаши. А не е овадереџето во кое пола репрезентација ти е во клубот. Костурот на репрезентацијата ти е во Пелистер.
Немојте така ве молам, ве почитувам сите, сите имате минат труд на трибина, сите разбирате ракомет нека не ве трујат "новинарите" и поранешните ракометни легенди кои се чувствуваат запоставени. Јас знам дека сето ова е од нив пласирано. Ама имаме играчи, имаме тим, стабилна економска состојба, фали нешто да фали хемија, фали атмосфера, ама то е до тренерот и само тој можи да ја среди ситуацијата. Ние со вакви комемтари ништо нема да сопринесиме.
Супер кажано! Со ова СИТЕ се сложваме дека се тргнува од ДОБАР ТРЕНЕР!
Време е да рокнат и да не израдуваат сите!
И појќе не вреди на оваа тема да се дебатира....Тренерот да си направи тренерски тим со Управата да зацртаат цели и да газат! А ние сме тука кога ќе осетиме таков ангажман и елан да возвратиме троструко!
Да живеј Пелистер! и Битола!

Пуштете си ја душата бе не се прајте со сила тупи, не се секирајте овие не си заминват ни со стап да ги бркаш, кај ќе најдат ваква реклама и промоција за трошки плус малиот да си прај занимална. Тие така се задоени со туѓи пари да се газди, јавна тајна е дека ни Циле немаше даено денар негови пари во ракометот.
Знам дека тука поќето сте помали и не знајте многу работи, ама ете има по неколку и од стара школа ко Горан, Битолчанец и сигурно има уште неколку души, накратко ќе ви ја напишам поновата историја на фамилијата во ракометот во Битола па нека ме попрај некој од стара гарда ако грешам нешто.

Во 2011 после долго се донесе купот Битола тогаш беше со лицитација, го зеде Пелистер со 60-70.000 евра со пари од Елем иако тогаш почна да се шират муабети дека Циле дал пари. Тој период се крена фама дека Циле се враќа ќе се прај јака екипа ова она. Така и бидна, заврши сезоната и се тргна со носење на нов тренер, составување екипа, наводно со некое негово ветување дека ќе дава пари, ама никогаш јавно не излегол да го потврди то, очигледно стандард шема ќе дам ама да ми дајте тендери Рек, да ми дајте ова, да ми дајте она, да вложи и Петко, Трајко (истото шо сега го прат и потомците негови). Се донесоја солидни играчи после подолго време, тргна екипата, за по некој месец ликот да го снема, веројатно оти не му дале то шо сакал, и играчите немаја земено веќе 2-3 плати, ги изигра и го остај Ефто да си ја чади глата, фактички ги заглави до гуша.

Втората епизода му беше година или две покасно, истата шема, ќе дам пари, пак се донесоја играчи, Чавор, Златко Мојсовски, Мисовски и не знам уште кој, за пак по 2-3 недели да го снема пу, пу не важи и сите играчи ги вратија дома, па пак се крпеше крај со крај.
За по некоја година да го земи тогашен ХЈС Работник, да дава пари таму и да сакат да го турнат Пелистер. И то џуџето да се дрецка на трибина на секој гол против Пелистер.

Ете тие ви се спасителите на кратко, продолжете сега да му прајте салтанати и да му шлукате.

Кој да дојди да дава пари тогаш? Има таков во градот? Во Битола сума сумарум има 10 милионери со фирми од нив еден не дава ни фенинг во спортот, освен тие мали промоции води шо му купват на тимојте и 3 превози шо ќе платат.

Само Шундо да го сменат и ќе сме 30% појаки од годинава.
Треба да го вратат Димитар за СД и да го ангажират Ѓоргон за маркетинг директор/менаџер и клубот ќе добие на професионализам 100%.

Цела слика ја кварат овие две работи шо никако да ги решат 6 сезони уназад.

Пуштете си ја душата бе не се прајте со сила тупи, не се секирајте овие не си заминват ни со стап да ги бркаш, кај ќе најдат ваква реклама и промоција за трошки плус малиот да си прај занимална. Тие така се задоени со туѓи пари да се газди, јавна тајна е дека ни Циле немаше даено денар негови пари во ракометот.
Знам дека тука поќето сте помали и не знајте многу работи, ама ете има по неколку и од стара школа ко Горан, Битолчанец и сигурно има уште неколку души, накратко ќе ви ја напишам поновата историја на фамилијата во ракометот во Битола па нека ме попрај некој од стара гарда ако грешам нешто.

Во 2011 после долго се донесе купот Битола тогаш беше со лицитација, го зеде Пелистер со 60-70.000 евра со пари од Елем иако тогаш почна да се шират муабети дека Циле дал пари. Тој период се крена фама дека Циле се враќа ќе се прај јака екипа ова она. Така и бидна, заврши сезоната и се тргна со носење на нов тренер, составување екипа, наводно со некое негово ветување дека ќе дава пари, ама никогаш јавно не излегол да го потврди то, очигледно стандард шема ќе дам ама да ми дајте тендери Рек, да ми дајте ова, да ми дајте она, да вложи и Петко, Трајко (истото шо сега го прат и потомците негови). Се донесоја солидни играчи после подолго време, тргна екипата, за по некој месец ликот да го снема, веројатно оти не му дале то шо сакал, и играчите немаја земено веќе 2-3 плати, ги изигра и го остај Ефто да си ја чади глата, фактички ги заглави до гуша.

Втората епизода му беше година или две покасно, истата шема, ќе дам пари, пак се донесоја играчи, Чавор, Златко Мојсовски, Мисовски и не знам уште кој, за пак по 2-3 недели да го снема пу, пу не важи и сите играчи ги вратија дома, па пак се крпеше крај со крај.
За по некоја година да го земи тогашен ХЈС Работник, да дава пари таму и да сакат да го турнат Пелистер. И то џуџето да се дрецка на трибина на секој гол против Пелистер.

Ете тие ви се спасителите на кратко, продолжете сега да му прајте салтанати и да му шлукате.
Ех сите шо земаја тендери во рек изманитите 30 години, 1% да враќаја во спортот во Битола кај ќе ни беше крајот. Ете Марковски беше 7/8 години беше најпрофитабилна компанија па ништо не вратија. Е сега овие биле кабает оти нешто враќале во ракометот…Стварно не гледан кој му е гревот ако земат тендери во рек и то да е услов за да вложват во спортот. Па јас да имам моќ секоја компанија која има тендери за ископ би ја обврзал да издвојува средства за спортот во градот.

Кој да дојди да дава пари тогаш? Има таков во градот? Во Битола сума сумарум има 10 милионери со фирми од нив еден не дава ни фенинг во спортот, освен тие мали промоции води шо му купват на тимојте и 3 превози шо ќе платат.
Кога сме околу спонзорствата, Битола има доста добар капацитет, само можеби треба да се смени пристапот малце, ако треба и со притисок од локална власт. Сите овие да беа на пример кај Пецак, дури и сами ќе прашаа да не треба и уште да дадат. Има доста потенцијални спонзори кои можат лагано да одвојат барем по 200-300к за спортот. Тука е обратно, спонзорите ја уценуваат општината секоја година тие да ги зголемеле парите. :facepalm:

Кога сме околу спонзорствата, Битола има доста добар капацитет, само можеби треба да се смени пристапот малце, ако треба и со притисок од локална власт. Сите овие да беа на пример кај Пецак, дури и сами ќе прашаа да не треба и уште да дадат. Има доста потенцијални спонзори кои можат лагано да одвојат барем по 200-300к за спортот. Тука е обратно, спонзорите ја уценуваат општината на секое тие да ги зголемеле парите. :facepalm:
Нема простор оти од сите бизнисмени еден нема луд по ракомет, ниту дошол градоначалник шо воопшто прател спорт.

Пецако е таков пример и тој го напрај се ова во една година, беше голман го сака спортот и тое. Друго е некој од нас на трибина да има милиони нема да поставува услови и ние и последните пари ќе ги дајме ако треба за да сме јаки. Ама во градот за жал нема такви.

Back
На врв Bottom