Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, на приjaтел му има излезено указот за државjанство и треба да резервира дата за да го подигне во Софиjа. Кога jа поднесе процедурата беше со еден пасош, во мегувреме поради исполнетост го промени. Сега на вебсаjтот се бара броj на пасош и копиjа од него, треба да достави од стариот со коj има поднесено или новиов важечкиот ?
trebalo koga go smenil pasosot, so molba do pravosidie da dostavi kopija od noviot pasos ili tuka preku ambasada

Здраво, на приjaтел му има излезено указот за државjанство и треба да резервира дата за да го подигне во Софиjа. Кога jа поднесе процедурата беше со еден пасош, во мегувреме поради исполнетост го промени. Сега на вебсаjтот се бара броj на пасош и копиjа од него, треба да достави од стариот со коj има поднесено или новиов важечкиот ?
Zdravo,
Ja koga ja pocnav procedurata bese so star pasos (starite bez severna) koga rezervirav i podignuvav ukaz od Sofija bese so noviot. Pozdrav

Zdravo,
Ja koga ja pocnav procedurata bese so star pasos (starite bez severna) koga rezervirav i podignuvav ukaz od Sofija bese so noviot. Pozdrav
Zdravo, a kopija od noviot imashe li dostaveno so molba vo ministerstvoto dodeka seushte traeshe postapkata ?

Denes sovetot pocna da raboti pak posle 2 meseci. Ocekuvajte premini na polozitelno//dodatno :) so sreka na site

Некој да не знае мобилизираните војници во Втора светска војна од југоисточна Македонија во која чета/полк/рота/whatever биле ставени?

Zdravo, danas mi se promenio status na polozitelno. 10**/2023. Kada budem putovao za Sofiju za pasos, da li mogu ukaz sam da uzmem i resim sva dokumenta sam i da li neko ima iskustva sa tim? Ili moram da uzmem advokata? Advokat trazi 400-500e, a ja sam se raspitao koliko kostaju takse i znam da je to dosta jeftinije. Meni treba dokument brzo. Da li neko zna u tom slucaju nekog normalnog advokata ili svi pokusavaju da nas opljackaju, kao da mi ne znamo da citamo?

Zdravo, danas mi se promenio status na polozitelno. 10**/2023. Kada budem putovao za Sofiju za pasos, da li mogu ukaz sam da uzmem i resim sva dokumenta sam i da li neko ima iskustva sa tim? Ili moram da uzmem advokata? Advokat trazi 400-500e, a ja sam se raspitao koliko kostaju takse i znam da je to dosta jeftinije. Meni treba dokument brzo. Da li neko zna u tom slucaju nekog normalnog advokata ili svi pokusavaju da nas opljackaju, kao da mi ne znamo da citamo?
Kad ste bili na intervju? I koliko ste cekali ukaz?

epa prijateli ostana kaj mene uste slikanjeto i vi posakuvam na site da dojdite do pasos.SO SREKJA!
Cestito. Ke te molam da pises koga ti stigna pismoto i ukaz koga zede i broj na ukaz. Kolku sto se sekavam ti bese so ukaz preku konzulat ako ne gresam. Jas se javuvam za pismoto ama ne e stignato jas sum polozitelno dekmvri, ukaz zemen januari, broj na ukaz 264. Me interesira za orientacija da znam kako racunat i koga bi bila na red.

Последно уредено:
Може сам не е страшно али само ЕГН ќе чекаш две недели. Ако ти треба брзо, и некој може да ти вети дека ќе завршиш за 2-3 дена од подигање на указ до пасош во рака, тие 500 евра не се и многу.

Со посредниците, не ги плаќаме само таксите, туку и да те однесе Софија да ти ја врши цела процедура - ти само да потпишуваш без замарање, да ти ги донесе документите дома, или во мојот случај да ти корегира грешки без да се замараш да одиш ти до Софија. Исто така ги плаќаме и нивните луѓе во институциите, кои секако не вршат работа преку ред само затоа што посредникот е многу добар во душа.

Може сам не е страшно али само ЕГН ќе чекаш две недели. Ако ти треба брзо, и некој може да ти вети дека ќе завршиш за 2-3 дена од подигање на указ до пасош во рака, тие 500 евра не се и многу.

Со посредниците, не ги плаќаме само таксите, туку и да те однесе Софија да ти ја врши цела процедура - ти само да потпишуваш без замарање, да ти ги донесе документите дома, или во мојот случај да ти корегира грешки без да се замараш да одиш ти до Софија. Исто така ги плаќаме и нивните луѓе во институциите, кои секако не вршат работа преку ред само затоа што посредникот е многу добар во душа.
U mom slucaju trazili su 500e da odem za Sofiju, da dam otiske prstiju i da me prave na budalu i da cekam i Egn i pasos sve sporom procedurom. Resicu to vec nekako kad izadje Ukaz. Jel zna neko koliko se ceka na ukaz jos?
Автоматски споено мислење:

Kad ste bili na intervju? I koliko ste cekali ukaz?
Maj 2023 intervju. Ukaz cekam jos uvek.

Back
На врв Bottom