Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Gospodin Ajnshtajnu, bidejki ne sum pametam kako ti, jas prashuam, i bidejki te interesira Nobel Price.. go prashuev google: vidi podole..

Прегледај го приврзокот 475035

Прегледај го приврзокот 475036

zatoa, pazi vo koja nasoka go sakash muabetot, bidejki na sekoja nasoka vashata reallnost se Albancite.. Izlezete malku od qosheto, niz svetot, i da go gledaate vasheto IQ niz Evropa

pozdrav
Diskutabilno e kolku e i ona cistokrvna "albanka" ali ajde

...интензивирано населување на Албанци во денешна западна Северна Македонија е документирано од средината на 18 век па наваму, честопати мигрирајќи за да избегаат од притисоците, иако некои перспективи го ставаат нивното присуство многу порано,

... прашањето твое на ВИ за Словени општо кога дошле на Балканот не се идетификува со Македонците од античко време, а ти тоа курвински го правиш да докажеш нешто што не е така , исто како што сакаш да се идентификуваш како „автохтон“ дека потекнуваш од античките палеобалкански популации - како што се Илирите, Тракијците или Даките дојдени пред Словените, односно да ти е појасно ти се шлепаш како автохтон со античките Илири, Тракијци, Даки, а Македонците не ги шлепаш со античките Македонци, Балкан не била античка Македонија, ни античка Македонија не била Балкан.

...сите денешни Босанци, Косовари (Албанци), Црногорци, кои не биле дел од Македонија за време на Југославија по историско потекло се Срби, како што голем дел Босанци дојдени во Македонија со босанско презиме на „иќ“ станале веќе трета работа- Албанци (чест на исклучоци), односно да ти биде појасно, Срби во минато, станувале Босанци, па доаѓале тука и станувале Албанци, имам 101 пример да ти ги кажам само јас што познавам што си ги сменија презимињата т.е крајот на презимето и преку ноќ станале Албанци, за да имат мир во куќа и просперитет во животот да не бидат малтретирани од денешните потомци на качаците и доброволно се асимилирале, исто како и Косовари кои биле во минатото Срби, исто и како Македонци кои ја зеле муслиманската вера за време на Турско ропство Отоманска 500 години доминација на овие простори!

... и сега вие мешајнца торта ќе правите како сакате, најмалку тројца другари имам што учеле со мене со едно презиме (босанско), за да денес имаат исто поалбанизирано презиме изведено од босанското, па и името модифицирано бреее да личи на албанско!

...кога одиш на операција одбираш за тебе и твое семејство Албанец хирург да те оперира во Струга/Гостивар/ Тетово, ете тие што ги пишуваш, кои спортисти Албанци освен насилни спортови има албански спортисти во интелктуален спорт каде треба мислење, а не само сила и агресија? ако вака се делите и се правите „паметни“ нема да еволуирате, ќе стагнирате, затоа што генетиката не ви дозволува да идете напред повеќе од овчари и да клечите во позиција на овчар меѓу овци, ма колку дипломи да имате без Македонци ниедна работа нема да ја направите, нели ти јасно или не ти е уште?
Македонците исто имаат палеобалканска генетика, може и најмногу од сите словенски народи, ама не повеќе од Албанците.

1776417941354.png

1776417973617.png

E V13 - Траки и Илири
R1b (сите гранки) - Пајонци/Антички Македонци
J2b (сите гранки) - Илири
J1 - Семити
G2 - Анатолија
R1a и I2-Y3120 - Словени

p.s Не сум Албанец.

p.p.s Пошто на темава реторикава (претпоставувам) е дека Албанците се донесени од Кавказ, чисто да си знаете, Македонците од Западна Македонија се многу послични со Албанците отколку со било кој друг народ на Балканов.

Командант Гуглович, можеш до утре сабајле да ставаш скринови од Гугл АИ, можеш и на Википедија да напишеш дека Моника Белучи ти го пушела, ама тоа не значи дека е вистина и точно, кога вас физикусот, менталниот склоп и културата ве издаваат кои сте и од каде сте. Плус на се ова додај го и педофилот мухамед со неговото "учење" и добиваш еден производ кој е тотално различен од сите останати на Балканот, апла штрчи и не се совпаѓа со останатото што живее на овие простори. Или во превод, импосторот сте вие.

Screenshot 2026-04-17 114923.png

Втора работа, и за мене многу чудна, е потребата да се докажете на сите дека вие сте биле тука од секогаш, вие сте автохтони на Балканов (што не е вистина). Јас не сум видел некој друг народ во светот, толку многу да се труди и да се докажува дека потекнува од некаде. Еве ајде ние како што викаш сме дојденци тука и немаме такво право нели, ама на пример Грците не се докажуваат дека биле тука од секогаш, Индијците не се докажуваат дека од секогаш живееле на тие простори во Азија, не вадат знамиња од голема Индија со зборот autochthonous, Кинезите исто така, Јапонците, Русите, Италијаните. Буквално сте единствени во светот што се правдате и се докажувате, а како за народ што нели живее тука од времето на големата експлозија, нели е малку чудно ова? :cautious:

Македонците исто имаат палеобалканска генетика, може и најмногу од сите словенски народи, ама не повеќе од Албанците.

Прегледај го приврзокот 475041

Прегледај го приврзокот 475042

E V13 - Траки и Илири
J1 - Семити
G2 - Анатолија
R1a и I2-Y3120 - Словени

p.s Не сум Албанец.

p.p.s Пошто на темава реторикава (претпоставувам) е дека Албанците се донесени од Кавказ, чисто да си знаете, Македонците од Западна Македонија се многу послични со Албанците отколку со било кој друг народ на Балканов.
Da, zatoa koga odam vo Struga i sakam da prasam nesto ne mi treba ni 2 sekundi da prepoznaam koj e koj.

Прегледај го приврзокот 475041

Прегледај го приврзокот 475042

E V13 - Траки и Илири
J1 - Семити
G2 - Анатолија
R1a и I2-Y3120 - Словени

p.s Не сум Албанец.

Колку луѓе биле опфатени со ова генетско тестирање што го приложуваш? 1000? 10000? Сите можни?

Второ, никој не негира дека има некои Албанци кои се навистина овде од пред 7000 години. Ама, да лажете дека Рита Ора, Ведат Муричи, персиската принцеза од Косово и сличните ними се автохтон балкански генетски материјал, тоа кај никого не ви проаѓа.

Колку луѓе биле опфатени со ова генетско тестирање што го приложуваш? 1000? 10000? Сите можни?

Второ, никој не негира дека има некои Албанци кои се навистина овде од пред 7000 години. Ама, да лажете дека Рита Ора, Ведат Муричи, персиската принцеза од Косово и сличните ними се автохтон балкански генетски материјал, тоа кај никого не ви проаѓа.
Ако мислиш дека у неолит или еве пред да дојдат Словените овдека живееле русокоси Аријци со Нордик изглед и 190 цм висина, гадно се лажеш

1776421167782.png

Иако треба детално да се разгледа, нешто ми вели дека торбите имаат некоја улога во истражувањето

Ако мислиш дека у неолит или еве пред да дојдат Словените овдека живееле русокоси Аријци со Нордик изглед и 190 цм висина, гадно се лажеш

Прегледај го приврзокот 475047
А каква врска има АИ преработкава на мозаикот на Велисариј од класично византијски стил?

Дополнително има еден куп антички предсловенски луѓе што биле русокоси.

Прегледај го приврзокот 475047
p.s Не сум Албанец.
:pos::pos::pos:

Убаво те прашав: колку луѓе се опфатени со истражувањето што го имаш постирано погоре?

Второ прашање: како е меродавна АИ слика направена од Бурак (најтурското име возможно) за еден лик од рандом мозаик?

Трето прашање: каков фенотип е Рита Ора?

:pos::pos::pos:

Убаво те прашав: колку луѓе се опфатени со истражувањето што го имаш постирано погоре?

Второ прашање: како е меродавна АИ слика направена од Бурак (најтурското име возможно) за еден лик од рандом мозаик?

Трето прашање: каков фенотип е Рита Ора?

Не сум Албанец, не знам што е смешно. Македонец сум.

20

А проблем е ако е турско или?

Си слушнал за Медитеранци веројатно?

Шпанци, Португалци, Итаљани, Грци
Автоматски споено мислење:

Најдобар пример за античка бела илирка со 0% персиски гени.

Прегледај го приврзокот 474977

Македонката Клеопатра, ќерка на еден крал од династијата на Птоломеидите

Последно уредено:
Ne be, nikogasg. Ova e moja zemja poveke od kolku e tvoja.
Твоја е северна, ич не е моја, само зошто сте толку незадоволни од вашата заева творевина креирана за вас и за северџаните та само плачите и кукате, ако не ви се бендисва фатете пато под нозе.
Да видиме дали ќе ја браните ако е ваша кога Македонците ќе си формираат своја држава на територијата на вашата северна творевина.

Back
На врв Bottom