"Хибристофилијата" како опасен феномен помеѓу жените (Читај болдиран вовед прво!)

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа што на 75% од луѓето баш им пишува на чело дека се насилници, склони кон зависности или на било каков друг начин погубни по себе и околината.
Искрено да ти кажам ако читаме по сурат, еве мене на пример ни на крај памет не би ми паднало дека овој сурат од метро и жилет со 45 кила со се кревет
1776250658788.jpeg
....со толку селска фаца, и најселско име може да биде насилен, искрено ми личи на селанче од Богданци шо секој викед продава пипер и бостан од неговата нива на кванташки, а не на некој си опасен тип. Гледаш дека сепак не се чита од "чело". Не е ни најмалку така! Туку на темава врие мисогонисти! Жалосно.

@Aceso имаш 32 години, оо па ти помлада од мене си била.
Он топик, накај victim blaming забега муабетот, а се знае дека виновни се институциите, на секој може да му се случи да се омажи за насилник, не му пишува на чело дека е таков нели? Ова на запад е добро уредено и затоа има помалку случаи на фемицид одколку на Балканот.
Иначе паметна жена/маж не се мажи/жени. Тоа е само за глупи. Зашто би влегувале во нешто за кое што шансите да заврши лошо се 50%, на оваа тема добро има образложено адвокатот Џејмс Секстон, топла препорака да се погледнат негови видеа.
Значи брак или не, нема многу врска во ова модерно време, веќе нит е анатема нит резил да се разведе човек, не знам што толку фама се дига. Плус и ова е муабетов што го тераат сите ко ми скурчи град ќе идам у село стил, сите муабетот им е колку се модерни и никој не се жени/мажи, и после откако ќе напраи свадба џоа утакмица прва лига присуство, ќе го прашаш шо свадба бе куре? одма се почиња, па на шала решивме хе хе, се начукавме и го решивме хе хе, жими таска балабанова, си сакал и ти си бил невеста у чекање ко мал, не сеа глуми модерен.

Он топик: За институциите се согласуваме, крш се у МК за се па и за тоа. Но на другата страна на темата, се согласувам со Билбо. Но еве и да речеме, и ти си права, не им се гледа на чело прв впечаток, не се гледа првите неколку недели, месеци, ама години па до брак да стигне? Малку не ми се верува. Ова е она женското: ќе го сменам, (со мене) не е таков, еднаш ме има удрено само и не беше јако и ред други оправданија за да си го оправдате емотивниот избор. Суси убаво ви кажа сите знаете за свој и туѓ прибер за крш избор, но сега се најдовте сардисани и нападнати од неговите библиски долги текстови па се фокусирате на како он хејта е не на вистинскиот проблем што го има.

Значи брак или не, нема многу врска во ова модерно време, веќе нит е анатема нит резил да се разведе човек, не знам што толку фама се дига. Плус и ова е муабетов што го тераат сите ко ми скурчи град ќе идам у село стил, сите муабетот им е колку се модерни и никој не се жени/мажи, и после откако ќе напраи свадба џоа утакмица прва лига присуство, ќе го прашаш шо свадба бе куре? одма се почиња, па на шала решивме хе хе, се начукавме и го решивме хе хе, жими таска балабанова, си сакал и ти си бил невеста у чекање ко мал, не сеа глуми модерен.

Он топик: За институциите се согласуваме, крш се у МК за се па и за тоа. Но на другата страна на темата, се согласувам со Билбо. Но еве и да речеме, и ти си права, не им се гледа на чело прв впечаток, не се гледа првите неколку недели, месеци, ама години па до брак да стигне? Малку не ми се верува. Ова е она женското: ќе го сменам, (со мене) не е таков, еднаш ме има удрено само и не беше јако и ред други оправданија за да си го оправдате емотивниот избор. Суси убаво ви кажа сите знаете за свој и туѓ прибер за крш избор, но сега се најдовте сардисани и нападнати од неговите библиски долги текстови па се фокусирате на како он хејта е не на вистинскиот проблем што го има.
Аууу еднаш да дигне рака пред брак толку е, да се слагам дека таа што ќе "прогледа низ прсти" на такво нешто сама си е крива. Да. Но тука се работи и за заштита на детски живот и за заштита општо која што жртвите во Македонија ја немаат одамна, лично сум морала манијакот во Велес шо ме бркаше сама да го тепам, по три неуспешни пријави во полиција, решив ете се изнервирав на улица кога се дереше по мене "курво" земав го измавав, дури ми се смееја т.е него му се смееја улични поминувачи. Затоа секоја жена треба пепер спрејче и онакво за струја да си носи со неа во мк дур се шета на корзо, за жал таа ни е ситуацијата. Полиција е само да јаде крофни и лока кафиња.

Аууу еднаш да дигне рака пред брак толку е, да се слагам дека таа што ќе "прогледа низ прсти" на такво нешто сама си е крива. Да. Но тука се работи и за заштита на детски живот и за заштита општо која што жртвите во Македонија ја немаат одамна, лично сум морала манијакот во Велес шо ме бркаше сама да го тепам, по три неуспешни пријави во полиција, решив ете се изнервирав на улица кога се дереше по мене "курво" земав го измавав, дури ми се смееја т.е него му се смееја улични поминувачи. Затоа секоја жена треба пепер спрејче и онакво за струја да си носи со неа во мк дур се шета на корзо, за жал таа ни е ситуацијата. Полиција е само да јаде крофни и лока кафиња.
Ти само си знаеш низ што си прошла, но идејата е повеќето проаѓаат преку фактите по ваков начин, ретко има некој толку да избега да се разбуди еден ден и оп насилен е од тој ден, обично се гледа и често се осеќа тоа насилство и порано.
P.S. Тоа за струја се вика тејзер :D

Ти само си знаеш низ што си прошла, но идејата е повеќето проаѓаат преку фактите по ваков начин, ретко има некој толку да избега да се разбуди еден ден и оп насилен е од тој ден, обично се гледа и често се осеќа тоа насилство и порано.
P.S. Тоа за струја се вика тејзер :D
Па знам дека морав да се иселам за да куртулам, иначе не знам може ќе завршев во некој ендек.

Искрено да ти кажам ако читаме по сурат, еве мене на пример ни на крај памет не би ми паднало дека овој сурат од метро и жилет со 45 кила со се кревет
Прегледај го приврзокот 474859
....со толку селска фаца, и најселско име може да биде насилен, искрено ми личи на селанче од Богданци шо секој викед продава пипер и бостан од неговата нива на кванташки, а не на некој си опасен тип. Гледаш дека сепак не се чита од "чело". Не е ни најмалку така! Туку на темава врие мисогонисти! Жалосно.
Типична женска активност: го земаш најнебитното нешто за една индивидуа (во овој случај роденото име, нешто над кое што индивидуата има нула влијание) и одма донесуваш заклучоци. Селско име имал и личел како да продава лубеници, па затоа не можел да биде насилен. Се слушате ли госпоѓо?

И после Сусаро вреѓал и ги мразел жените.

Типична женска активност: го земаш најнебитното нешто за една индивидуа (во овој случај роденото име, нешто над кое што индивидуата има нула влијание) и одма донесуваш заклучоци. Селско име имал и личел како да продава лубеници, па затоа не можел да биде насилен. Се слушате ли госпоѓо?

И после Сусаро вреѓал и ги мразел жените.
Јас реков...како некој на "прв поглед" може да претпостави дека овој сурат е насилен?!?...Кога изгледа така како што го опишав погоре, селанчесто, безопасно, си продава пипер на тезга поштено?!........
.... Арноооо ааама гледаш дека по изглед не можеш да оцениш!! Изгледот лаже!!!
Овој не изгледа како опасно човече, а уствари селанчево било тепач на жени замисли. Кој би рекол.

Јас реков...како некој на "прв поглед" може да претпостави дека овој сурат е насилен?!?...Кога изгледа така како што го опишав погоре, селанчесто, безопасно, си продава пипер на тезга поштено?!........
.... Арноооо ааама гледаш дека по изглед не можеш да оцениш!! Изгледот лаже!!!
Овој не изгледа како опасно човече, а уствари селанчево било тепач на жени замисли. Кој би рекол.
На прв поглед и со една слика од судница не секогаш добро се проценува човек.

Тоа што ти изразот „на чело“ си го сфаќаш буквално е прв твој проблем. Втор твој проблем е тоа што мислиш дека твоите заклучоци се универзални вистини. Ако лично тебе некој ти изгледа како мирен продавач на пазар, тоа не значи дека на сите други им изгледа така и дека навистина е мирен продавач на пазар без насилни капацитети. Трет твој проблем е што одбираш да живееш во илузија дека мажите се којзнае колку добри глумци и дека дури после 10 години можат да ги покажат своите антисоцијални шаблони на однесување, наместо да си признаеш дека постојат жени кои имаат ужасни вештини на препознавање и бирање нормален партнер.

На прв поглед и со една слика од судница не секогаш добро се проценува човек.

Тоа што ти изразот „на чело“ си го сфаќаш буквално е прв твој проблем. Втор твој проблем е тоа што мислиш дека твоите заклучоци се универзални вистини. Ако лично тебе некој ти изгледа како мирен продавач на пазар, тоа не значи дека на сите други им изгледа така и дека навистина е мирен продавач на пазар без насилни капацитети. Трет твој проблем е што одбираш да живееш во илузија дека мажите се којзнае колку добри глумци и дека дури после 10 години можат да ги покажат своите антисоцијални шаблони на однесување, наместо да си признаеш дека постојат жени кои имаат ужасни вештини на препознавање и бирање нормален партнер.
Јас братле гледам дека ти извртуваш мои зборови цело време, јас реков дека типот е насилен, но не му...." пишува на чело", и неможеш да знаеш дека некој е насилен пред да го запознаеш, од прв поглед не се гледа, тие имале дете заедно, тој ја уценувал со детето, мајка била жената, жртвата,не знаеш зашто не си родител, немораш ни да кажеш се гледа од пишувањето. Ако сакаш цела кривица да ја префрлиш на жените да се слагам, жените што се мажат за било каков сами си се криви, јас затоа и реков, паметна жена не се мажи.

Јас братле гледам дека ти извртуваш мои зборови цело време, јас реков дека типот е насилен, но не му...." пишува на чело", и неможеш да знаеш дека некој е насилен пред да го запознаеш, од прв поглед не се гледа, тие имале дете заедно, тој ја уценувал со детето, мајка била жената, жртвата,не знаеш зашто не си родител, немораш ни да кажеш се гледа од пишувањето. Ако сакаш цела кривица да ја префрлиш на жените да се слагам, жените што се мажат за било каков сами си се криви, јас затоа и реков, паметна жена не се мажи.
Ииии паметен маж не се жени!:D

Последно уредено:
Ова е она женското: ќе го сменам, (со мене) не е таков, еднаш ме има удрено само и не беше јако и ред други оправданија за да си го оправдате емотивниот избор

Менталната гимнастика што може женско да а праве за одредено машко оде до непрепознатлив степен, секој пат има нов левел што ме изненадува.

Имам една од друштвото, оде со еден со години, ама ништо не се, она сака тоа да го вика "situationship", јас сакам да кажувам дека има hoe mindset за тиа одреден лик. Финтата е што има она чуства кон него, арно ама он не, не а гледа за сериозно. Во еден момент, разбрала дека виа се ебе и со други не само со неа, па го прашала, „Дали стварно се ебеше со XY“, одговорот е најјак, „Да, се ебев“. И погодите што и праве нејзиниот мозок во тиа момент? Мора да го рационализира тоа, емоциите се нејзиниот клиент, а мозокот, логиката и е адвокатот што мора да го оправда ова дело на „злосторникот“, и иде со најјаката ментална гимнастика до сега што а имам слушнато, а тоа е „Па океј, и онака ни не сме ништо, може да праве што сака“. И продолжува истата приказна.

И нормално, она бара сериозна врска, некој што ќе ја сака, споделува кученца, деца, ово, оно, ама длабоко во себе е жена без никаква почит кон самата себе, пошто океј и е да биде во hoe roaster-от на некој. Најтрагично е што на крајот ќе си најде спас во некој маж, кој што нема да го сака, ама ќе мора да се земе со него поради тоа што годините веќе ја стигат и и се намалува вредноста.

Види га сељанче, искочило од село и одма с'с западну терминологију се служи.

Пред да почнеш да ги користиш терминиве и да мислиш дека звучиш модерно, постои еден предуслов: ТРЕБА да си писмена.
...јас сум сигурна дека и тебе не ти беше познат зборот(многу знаеш изрази од грчко потекло) отидна на НЕТ да провериш што значи тоа, па виде дека погрешила ,,mísos gynaíka"па сега и замеруваш поминувајќи низ Триумфална капија, покажувајќи со прст - ти не си ,,писмена", прашање дали знаеш што значи ,, писменост" и што врска има тоа дали знае странски термини, а пишува на македонски јазик?
...писменост, писмена жена е таа што има знаење и вештина, знае и да чита и да пишува.

...mísos gynaíka" или омраза кон жена токму ти со овој чин на пишување го долови зборот или ,,модерниот термин" како го нарече ти, да не пишувам за твојот кумановски речник, баш симпатичен и ист си како парва, парва ти ли си!??

Најтрагично е што на крајот ќе си најде спас во некој маж, кој што нема да го сака, ама ќе мора да се земе со него поради тоа што годините веќе ја стигат и и се намалува вредноста.
Сериозно мислиш дека на повозрасните жени им се намалува вредноста? Јас би рекла дека жената старее како вино, колку е позрела толку има подлабок вкус, арома и неможе да те опие до тој степен да повраќаш, но благопријатно да те замелуши:sneaky: зрелата жена знае колку вреди и затоа со текот на времето критериумите наместо да се намалуваат тие замисли растат. Бидејќи жената полека се освестува и осознава некои работи за себе и животот. Спасот не е во мажот, умре фантазијата на принцезите од дизни филмовите, принцот нема да дојде, зашто принцови не постојат, жените се спасуваат самите себеси на крајот. Тоа повозрасните жени многу добро го знаат.

Прегледај го приврзокот 474859
Ova ti e klasicen na celo mu pisuva tip. Em toa, em sheta i so bilbord za slucajno ako go utnes celoto.

Back
На врв Bottom