Имав лошо искуство со Стим, не ми стигна дек, а не ме рефинансираа. Ќе се чуеме за нивниот бокс сега, а планирав да го зимам. Нејсе, си купив свич кец од колешка, ептен новичок а ефтин ентри ми се виде. Типс нешто? Секако ќе изиграм Зелдава ама ептен ми се преклапа со Crimson Desert, па нешто да препорачате за штракање, Марио нешто или?
Buy Super Mario Odyssey™ and shop other great Nintendo products online at the official My Nintendo Store.
www.nintendo.com
Race across your favorite tracks with Mario and friends in Mario Kart 8 Deluxe for Nintendo Switch. Enjoy local and online multiplayer racing.
www.nintendo.com
Rescue friends from a haunted hotel in Luigi's Mansion 3 for Nintendo Switch. Explore spooky floors, solve puzzles, and bust ghosts.
www.nintendo.com
Buy Super Smash Bros.™ Ultimate and shop other great Nintendo products online at the official My Nintendo Store.
www.nintendo.com
Инаку, играм сега на SteamDeck, таа што е најновата инкарнација. Го земав од брат ми и играм доста Enlisted (squad-based multiplayer tactical first-person shooter ).
Enlisted is an MMO squad based shooter for PC, Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4 and PlayStation 5 in World War II where you act as an infantry squad leader, tank crew or an aircraft pilot. The weaponry, soldier's uniform, appearance and capabilities of the vehicles in the game are in...
enlisted.net
Од секоја генерација сум имал конзола, почнувајќи од Game Boy, што значи од преминот на осмобитни (Nes, Master System...) во 16-битни конзоли (Mega Drive, SNES...). PC прв пут тек купив во 2006-та и не играм на компјутер.
Речиси секогаш сум ја погаѓал најдобрата конзола у генерација да ја имам, што значи Game Boy, SNES, GBA, Ps, Ps2, XBox, New Nintendo 3DS (кој е и најдобрата конзола, според мене) и Switch (а оваа не е најдобрата у својата генерација).
Сакав да кажам, индустријата за видео игри (тука примарно мислам на пазарот за конзоли) многу се смени на полошо во разни правци, а за тоа има многу да се збори. Па ми пукна филмот и престанав да купувам конзола од секоја генерација.
Сепак, со SteаmDeck-ов гледам дека барем некои ствари Steam другачие ги праи и не ги следи до толку ужасните конзолски трендови што ми сметаат.
Укратко, решив да купам Steam Box, кога ќе излезе. Нека се фотокопираат у боја и Nintendo и Sony и Ms.
Е сега, знам, цената уште не се знае и тоа може да ме спречи, ако стават некоја баснословна цена.
За игри кои се официјално од Нинтендо тешко да начекаш попусти, може да спуштат 5 до 10 евра.
Не бе ги има и на нешто поголем попуст, само треба цела година да чекаш за одреден наслов.