Што играте во моментов

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Топ предлози. Марио Вондер уште од тогаш ми изгледаше интересна. Зелда имав играно од старите Хируле и останати по емулатори, ама овие се гледам 2024. Сѐ наброено држи фул прајс и најверојатно така ќе остане за долго, слушајќи муабети за нинтендо. Ме интересира другиве со свичови како купуваат игри, има ли попусти, дискети размени или си плаќаш и тоа е, бидејќи претпоставувам на стим некако си ги емулирал и не се биле фул прајс.
За игри кои се официјално од Нинтендо тешко да начекаш попусти, може да спуштат 5 до 10 евра.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Имав лошо искуство со Стим, не ми стигна дек, а не ме рефинансираа. Ќе се чуеме за нивниот бокс сега, а планирав да го зимам. Нејсе, си купив свич кец од колешка, ептен новичок а ефтин ентри ми се виде. Типс нешто? Секако ќе изиграм Зелдава ама ептен ми се преклапа со Crimson Desert, па нешто да препорачате за штракање, Марио нешто или?

Fire Emblem: Three Houses. Одличен спој на стратешка RPG со трчање низ школо како у Хари Потер и пиење чај со аниме waifus измеѓу битки.

Топ предлози. Марио Вондер уште од тогаш ми изгледаше интересна. Зелда имав играно од старите Хируле и останати по емулатори, ама овие се гледам 2024. Сѐ наброено држи фул прајс и најверојатно така ќе остане за долго, слушајќи муабети за нинтендо. Ме интересира другиве со свичови како купуваат игри, има ли попусти, дискети размени или си плаќаш и тоа е, бидејќи претпоставувам на стим некако си ги емулирал и не се биле фул прајс.
Имав и ја свич и баш од таа причина дека прескапи им се нивните игри го баталив. Тогаш немаше опција мојов модел да се хакне не беше излезен Mig switch, можеше нешто да се прави со лемење ама не ми се правеа такви циркузи. А на Стим декот ги емулирам, изиграв еден куп наслови од Wii, Wii U и Switch.

Имав и ја свич и баш од таа причина дека прескапи им се нивните игри го баталив. Тогаш немаше опција мојов модел да се хакне не беше излезен Mig switch, можеше нешто да се прави со лемење ама не ми се правеа такви циркузи. А на Стим декот ги емулирам, изиграв еден куп наслови од Wii, Wii U и Switch.
Аха, јасно. Ништо, тоа е. Гледам Марио Вондер е 60 на стор а доле во продавница под мене ја земав за 40. На старо сигурно паѓат уште 15-20 бидејќи насловите се веќе стари и гледам луѓе ги шиткат на работа кај мене. Ќе изиграм неколку битни ексклузиви и нешто бекап како балатро, хејдис, вампајр срвајврс и тоа ќе е тоа. :D

Popusti na nivnite kurac. Mario, zelda i valjda Metroid. Ene zelda totk nova e 4,500. Na drugite se najduvaat popusti. Ama chim imash ps5 valjda i ne ti trebaat drugite.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Имав лошо искуство со Стим, не ми стигна дек, а не ме рефинансираа. Ќе се чуеме за нивниот бокс сега, а планирав да го зимам. Нејсе, си купив свич кец од колешка, ептен новичок а ефтин ентри ми се виде. Типс нешто? Секако ќе изиграм Зелдава ама ептен ми се преклапа со Crimson Desert, па нешто да препорачате за штракање, Марио нешто или?
Luigi Mansion 3
Mario Oddysey

Фала за предлозите, склопив некоја листа. Не знам дали сум јас за нешто што може да го носам секаде. Оваа Wonder требаше за кежуал да ми е.

IMG_1962.jpeg

IMG_1963.jpeg

Инаку, играм сега на SteamDeck, таа што е најновата инкарнација. Го земав од брат ми и играм доста Enlisted (squad-based multiplayer tactical first-person shooter ).

Од секоја генерација сум имал конзола, почнувајќи од Game Boy, што значи од преминот на осмобитни (Nes, Master System...) во 16-битни конзоли (Mega Drive, SNES...). PC прв пут тек купив во 2006-та и не играм на компјутер.
Речиси секогаш сум ја погаѓал најдобрата конзола у генерација да ја имам, што значи Game Boy, SNES, GBA, Ps, Ps2, XBox, New Nintendo 3DS (кој е и најдобрата конзола, според мене) и Switch (а оваа не е најдобрата у својата генерација).
Сакав да кажам, индустријата за видео игри (тука примарно мислам на пазарот за конзоли) многу се смени на полошо во разни правци, а за тоа има многу да се збори. Па ми пукна филмот и престанав да купувам конзола од секоја генерација.

Сепак, со SteаmDeck-ов гледам дека барем некои ствари Steam другачие ги праи и не ги следи до толку ужасните конзолски трендови што ми сметаат.

Укратко, решив да купам Steam Box, кога ќе излезе. Нека се фотокопираат у боја и Nintendo и Sony и Ms.
Е сега, знам, цената уште не се знае и тоа може да ме спречи, ако стават некоја баснословна цена.
За игри кои се официјално од Нинтендо тешко да начекаш попусти, може да спуштат 5 до 10 евра.
Не бе ги има и на нешто поголем попуст, само треба цела година да чекаш за одреден наслов.

Последно уредено:
Divinity original sin и Clair Obscure Expedition 33 ги почнав, ниедна не ме повлече.
Ги фалат многу али на прв впечаток ништо посебно.

Back
На врв Bottom