молитвата фатинајдобро е вечерва да победат аптекарите,ама јас мислам центар пажња ке се свиркачите и ке ја носат утакмицата на нерешено.....тесна утакмица .
вечерва сакам да победат комшииите наши![]()
![]()
да попрскам со босиљокот да фатит молитвата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
молитвата фатинајдобро е вечерва да победат аптекарите,ама јас мислам центар пажња ке се свиркачите и ке ја носат утакмицата на нерешено.....тесна утакмица .
вечерва сакам да победат комшииите наши![]()
![]()
да попрскам со босиљокот да фатит молитвата.
Боки е многу фин момак, имав прилика да го запознаам пред некој ден.Хазбула
Во второ го врати во забавиштеГалевски му го извади qрот на Манасков.
Од -3 до +6 за петнаес минути
))Радуј се куре на пијано пичеВо второ го врати во забавиште))
Они сами си ја изгубија утакмицата. Малку налик на онаа квалификацискана против Словенија во Скопје. Само што тогаш судиите кумуваа во пресвртот. Алкалоид може игра најполетен ракомет, ама понашањето не ќе да е скандинавско. И тука има проблем Кире да го наметне тоа. Прави детски глупости при контри (и акции) направија кога имаа голема предност и затоа на крај беше интересна и неизвесна утакмицата. Се опуштија ептен, а и Кире не знаеше кога да викне тајм-аут (наместо на +5, он викна на +2).Митревски за странецов моментално е Штербик. Тотално се промени утакмицата откако застана на гол. Не знам зошто некако се форсира странецот од Аљуш да е прв голман, кога очигледно моментално е во послаба форма од Митревски.
Канонада од Манасков, ја крена екипата и го олади Галевски. Лекција му даде по ракомет на дечкото.
Иначе да, Киро катастрофално лошо игра одбрана. Напад се ок, не е тоа воопшто проблем за Алкалоид, но одбраната им е убедливо најслаба од топ 4 екипите.
Океј е модерен стил и све тоа, очигледно натаму оди ракометот, ама понекогаш треба и малку а Ла Лино да заиграат, попргаво назад и да успорат кога им одговара. Ај лани и пред 2 години беа неискусен тим, ама годинава не може да се вади Киро на тоа(скоро сите ударни играчи имаат врзано по неколку големи репрезентативни настани и имаат европски трофеј, така што веќе не се неискусен тим). Дефинитивно потфрлија и треба да направат анализа зошто годинава немаат ниедна победа против Пелистер, Охрид и Вардар. Не се квалитативно нешто под конкурентите, баш напротив имаат доста балансиран тим, покриен со по минимум 2 квалитетни играчи на секоја позиција.
На Алкалоид најголем проблем им е формата на Митев. Не е бледа сенка на стариот Митев пред повредата. Плус повредата на Георгиев ги докопа. Серафимов во напад исто така им фали бидејќи замена му се послаби од него. И покрај сето тоа пак имаа 8 разлика , и на крајот се посраа. На Галевски исто така му фали константност, ти може во прво да блескаш ама џабе кога во второ нема топка да фатиш. Деки бој го утепа психички со сите оние маестрални голови.Кај Алкалоид ептен фалат Ѓеорѓиев во напад и Карасманакис во одбрана. Ни Ивановски ни Аларов не се на нивно ниво.
Башка Лазаров го забораи Стојковиќ второ полуврема, а во прво издоминира. Аларов едвај фати топка во напад.
Ненад К. се покажува како крило само за контра. Ептен полетен али од позиција ужаш. Треба посериозна минутажа да добие Петковски или нека си бега. Греота да дреме на клупа.
Крпи со Маркоски, го одржува во форма само за да му биде на располагање во репрезентацијата, иако реално е две класи под нивото на одбранбените играчи на Вардар, Охрид и Пелистер.Иначе да, Киро катастрофално лошо игра одбрана. Напад се ок, не е тоа воопшто проблем за Алкалоид, но одбраната им е убедливо најслаба од топ 4 екипите.
sportsport.mk
Не ми е јасно зошто толку го форсира Маркоски во одбрана. И за Алкалоид и у репрезентација. Може Аларов не го бива у напад ама у одбрана си игра пристојно. Сакаа да прават клуб со мак. играчи, епа еве го резултатот. Реално за нешто поише мора да го одврзат ќесето следна сезона и да донесат бар 3-4 асални странци (посебно голман). Грешка напраи Кирца што уште пред 2 години коа го градеше тимов не ги убеди Кањелас, Виран Морос или некој друг со кој играа у Барса и Атлетико заедно да изиграат некоја сезона у Алкалоид да добие тимот бар на искуствоКрпи со Маркоски, го одржува во форма само за да му биде на располагање во репрезентацијата, иако реално е две класи под нивото на одбранбените играчи на Вардар, Охрид и Пелистер.
Се виде при еден шут од 9 метри при крајот на мечот лошо се приземји. Штета , ако и ова е сериозно , може и кариерата полека да иде јабана.Митев обновил повреда?
![]()
Митев се повреди, ќе се чекаат прегледите - sportsport.mk
Ракометарот на Алкалоид и македонски репртезентативец Марко Митев на денешното деби против. Пелистер во Скопје повторно заработи повреда. Стрелецот на пет гола за Алкалоид во денешниот пораз од 33:35, имаше незгодно доскокнување, по што се пожали на повреда. Останува да се очекуваат прегледите...sportsport.mk
Ne znam dali ima soodvetna tema zatoa pisuvam ovde. Citav deneska deka maskata regionalnata liga ke ima 11 kluba, neli bese planirano 4 mkd 4 srb i 2 cg, od kaj ispagja ovoj +1 sega? Ako ostane na ovie 3 federacii se osven +1 klub od Makedonija e lakrdija i potcinuvanje na nasiot kvalitet nasprema srbite, na koj ligata osven Partizan im e na ponisko nivo od grckata liga