Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Зоки било кој тим да е во полуфинале ќе е мотивиран, мене повеќе ми беше страв од Вест Хем искрено.
Нормално дека Лидс не е за потценување.

Но Челзи повеќе од сите треба да го сака трофејот и да изгинат на терен поради фијасково сезонава, нека се искупат па после летово нека фаќа кој каде сака и време е за нов лист од управата.

Куртоните нека ја пуштат утре, не дека сме некадарни за икс или да тепаме. Ама нема потреба за победа. И така раководството било помирено доколку нема да се пласираме за ЛШ па уште Росениор ќе го оставеле наредна.

Мада Пеп може мозокот да му го испие тактички на аматеров утре.

Зоки било кој тим да е во полуфинале ќе е мотивиран, мене повеќе ми беше страв од Вест Хем искрено.
Нормално дека Лидс не е за потценување.

Но Челзи повеќе од сите треба да го сака трофејот и да изгинат на терен поради фијасково сезонава, нека се искупат па после летово нека фаќа кој каде сака и време е за нов лист од управата.
Не знам, мислам со Вест Хем полесно ќе пројдевме

Куртоните нека ја пуштат утре, не дека сме некадарни за икс или да тепаме. Ама нема потреба за победа. И така раководството било помирено доколку нема да се пласираме за ЛШ па уште Росениор ќе го оставеле наредна.

Мада Пеп може мозокот да му го испие тактички на аматеров утре.
Ова ептен мириса на некоја мртва утакмца каде ќе имаме еден шут и еден гол за победа/реми... што после тоа уште повеќе ќе добие хејт Росениор :ROFLMAO:

Гледам сега, во просек, потребни поени за 5 место во ПЛ во последниве 15 сезони биле 66 поени.

Челзи во моментов има 48 и 7 натпревари т.е. 21 поен за играње.

Што значи за да го исполниме тој просекот... ќе ни требаат 6 победи и 1 пораз отприлика :ROFLMAO:

А тоа значи.... да видиме алтернативна опција:

6 место носи пласман во ЛШ догодина ако:

Астон Вила освои ЛЕ и завршат 5 место
или
Ливерпул освои ЛШ и завршат 5 место

(да, само 5 место врши работа за ние како шестопласирани да играме ЛШ и ништо друго)

Нека стискаат појќе голови Сити.

Дали јас трипам или бевме многу добра екипа у прво полувреме?

На полувреме Лиам ко да им рекол "Ок е, покажавме што можеме, сеа остајте ги набрзина да ве решат, да не освои Арсенал титула, здравје ќе пробаме следната пак"

... би рекол добра порака до упрвата и све тоа ама кур ги боли :D Стадионот е полн, има пари, шо има везе што само фанови на Сити си пеат.

Ја сум оптимист за топ5 у моментов, не знам зошто ама мислам со Јунајтед/Пул и останативе ќе се снајдеме, ни Пул не се најсјајни...
Ќе видиме..
Автоматски споено мислење:

1776015913120.png

Последно уредено:
Катастрофална грешка ќе биде ако не се запне и донесе Фабрегас.

Секој нареден менаџер е даунгрејт, мислев дека никогаш нема да ги побарам Мареска и Џексон, ама за Делап и Росениор се кока кола.

Дали јас трипам или бевме многу добра екипа у прво полувреме?

На полувреме Лиам ко да им рекол "Ок е, покажавме што можеме, сеа остајте ги набрзина да ве решат, да не освои Арсенал титула, здравје ќе пробаме следната пак"

... би рекол добра порака до упрвата и све тоа ама кур ги боли :D Стадионот е полн, има пари, шо има везе што само фанови на Сити си пеат.

Ја сум оптимист за топ5 у моментов, не знам зошто ама мислам со Јунајтед/Пул и останативе ќе се снајдеме, ни Пул не се најсјајни...
Ќе видиме..
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 474577

Пеп во последно време нагазува во второ. Не знам дали е коинциденција или тактика, ама неколку текми веќе истото се случува.

Пеп во последно време нагазува во второ. Не знам дали е коинциденција или тактика, ама неколку текми веќе истото се случува.
А бе тоа дека Пеп после лошо прво полувреме се поправил или тоа што Пеп му ја прочитал тактиката на Росениор и во второ па решил да нагази и не е толку изненадување, повеќе ми беше што ние некако делувавме кохерентно. Е сега, ако така делувавме пошто Пеп свесно дозволил тоа..е друг муабет, ама ова што видов во прво некако ми беше сосема ок... барем во однос на тоа дека очекував да влеземе со бело знаме или желба за 0-0 (не дека беше ова страшна игра, ама стварно очекував нефудбал, па можда затоа ми дојде добра играта во прво)

Првото беше егал, доста изедначени. Во второ се распаднавте.

Ова не е прв пат сезонава, секој кој го има пратено колку толку Челзи сезонава му е јасно што се случи вчера.
Добро изјавил Гвардиола после мечов не е во прашање тактика туку менталитет.

Челзи сезонава сам себе се победува, мака ми е да пишувам веќе за тоа.

Челзи нема лидери во тимот со искуство, па да дојде Аврам Грант или Ди Матео па да изгура сезона.
Денес играчиве сами себе се преценуваат, не само во Челзи кај секој тим е така и самиот Гвардиола на сред сезона имаше колапс, само што за негова среќа нема озбилен конкурент па да го казни.

Ќе губи Челзи уште сезонава, само нека дадат се од себе во Фа купот па потоа нека кршат глава од клубот Енцо и остала компанија.

Ако е точно дека имале состанок во клубот, ако се изнесени сите мислења од битни играчи, менаџер, спортски директори и газдиве треба сите да се на чисто, па бујрум ќе видиме на лето како ќе се одвиваат работиве.

Пак ќе кажам на Челзи му остануваат два битни меча сезонава Лидс и Сити од друго нема потреба што да се надеваме или нервираме.
До толку се спремни два меча никој да не направи некоја глупост

Лукаку: Добро, можда не ми успеа трансферот во Челзи, ама битно освоив титула со Наполи, ок кариера истерав

Пулишиќ: Добро, можда не ми успеа трансферот во Челзи, ама сосема солидно се снаоѓам во Милан

Meanwhile, Андре Шурле subplot:

Ширле е пензиониран од фудбал уште од 2020, ама нема најтажна судбина од сите играчи што дошле во Челзи во 2013. Кристијан Атсу истата година е дојден во Челзи заедно со Ширле (+Вилијан, Ето, Шварцер, Ван Гинкел..) :(

Дали ќе бидеме прва и единствена екипа што освоила бек-ту-бек Конференциска лига? :icon_mrgr:

Back
На врв Bottom