Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
И покрај све, сто пути бољи од демократите. За нас како Македонија, за светот, за Америка.

Days after Pope Leo XIV delivered his State of the World speech, Undersecretary of Defense for Policy Elbridge Colby summoned Cardinal Christophe Pierre, the Vatican’s U.S. representative, to a closed-door Pentagon meeting for a bitter lecture.

“The United States,” Colby said, according to a blistering new report by The Free Press, “has the military power to do whatever it wants in the world. The Catholic Church had better take its side.”

One U.S. official present at the meeting brought up the Avignon papacy, a period in the 14th century in which the French monarchy bent the Catholic Church into submission, ordering an attack on Pope Boniface VIII that led to his downfall and subsequent death and forcing the papacy to relocate from Rome to Avignon, a region inside France.

Психички мелтдоун му се дешава.

Баба му на Макрон да ти била секси. Па до вчера сам му се исмејуваше на Макрон бе неколку пати. Аоаоо овој тежок психопат е.

Ескортчево денеска негирала дека имала поврзаност со Епстеин а нејзи ја има во преписки кај што се допишува со болесникот.

До вчерашниот регистриран демократ Трамп им влезе у републиканската партија им ја разеба на комади. Дефинитивно е 100 пати бољи од сите демократи заедно пошто му успеа тоа што на нив никад немаше а им беше вечна желба.

До вчерашниот регистриран демократ Трамп им влезе у републиканската партија им ја разеба на комади. Дефинитивно е 100 пати бољи од сите демократи заедно пошто му успеа тоа што на нив никад немаше а им беше вечна желба.
Taка е.
Сто пати е подобро Трамп да е на власт отколку демократите.

За Америка и за светот најдобро е демократите да се реформираат идеолошки, или да не дојдат на власт додека тоа не го направат.

И бебиња штанцаат за геополитички цели. Само не се тие криви.

Come On What GIF by MOODMAN

Уште малце ќе почнат да го обвинуваат и оризот дека е кинески таен агент :pos:

Еве мала проверка

True:
  • Birthright citizenship exists in the U.S.
  • Some foreign parents (including Chinese) use birth tourism
  • Some U.S.-born children grow up abroad

Unproven / misleading:
  • “1 million” figure → not backed by solid data
  • “CCP-raised voting bloc” → speculative narrative
  • “Major election influence” → hypothetical, no evidence

Аман бе, една саглам дискусија неможеш да истераш без да ти биде апла пропганда.
Капак е и видеото е АИ.

Последно уредено:
Taка е.
Сто пати е подобро Трамп да е на власт отколку демократите.

За Америка и за светот најдобро е демократите да се реформираат идеолошки, или да не дојдат на власт додека тоа не го направат.

Па ќе дојдат многу лесно, прелесно. Имаат педофил за противник кој е можда најискорумпираниот ПОТУС во поновата историја. Буш и Клинтон за него се мали деца (не од оние неговите од Епстин). Знаеш, кога ќе осиромашиш мање више те боли кур дали имало родови политики и афирмација на геј транс и слични срања.

Кога ќе видиш дека неможеш слепо црево операција да му платиш на детето додека ПОТУСот им го калапи џебот на неговите деца со дојави за ретардирани твитови кои го уриваат или дигаат пазарот во зависност од позициите, баш ти е гајле и за мигранти.

Ко ќе видиш дека едно чудо пари дава за туѓи војни на 10.000км од Америка, сфаќаш дека не ти е ПОТУСот America First. Затоа демократите какви такви, ќе се вратат на голема врата и веројатно ќе останат прилично долго пошто ќе имаат boogie man за сите идни избори.

Твоите грижи за транс и геј во споредба со комфортот на живеење кој ако се наруши, а веќе е нарушен, ги прави толку тривијални и небитни да треба да пројдат неколку циклуси избори да се стабилизира живеачката па тек после пак да се добиваат избори на таа тема.

Твоите грижи за транс и геј во ...
Ох, ова нешто таму транс и геј...

Уопште не е така едноставно и наивно за да се сведе на некакви си грижи за транс и геј. Не се глупирај, џабе ја банализираш идеологијата, никој повеќе не мисли дека е банална и безвезна како што сакаш да ја претставиш.

А тоа дека Американците се глупи и пак ќе ја донесат на власт, нема да ме чуди.

Ох, ова нешто таму транс и геј...

Уопште не е така едноставно и наивно за да се сведе на некакви си грижи за транс и геј. Не се глупирај, џабе ја банализираш идеологијата, никој повеќе не мисли дека е банална и безвезна како што сакаш да ја претставиш.

А тоа дека Американцитесе глупи и пак ќе ја донесат на власт, нема да ме чуди.

Апсолутно е безвезна и тривијална пред финансиската стабилност. Секогаш, секогаш парите ќе бидат пред се. Затоа Трамп ќе ги изгуби изборите. Десна рака му е јавно деклариран геј ама демократите биле проблемот.

Апсолутно е безвезна и тривијална пред финансиската стабилност. Секогаш, секогаш парите ќе бидат пред се. Затоа Трамп ќе ги изгуби изборите. Десна рака му е јавно деклариран геј ама демократите биле проблемот.
Па од јадење инсекти наместо месо, за да ја спасиме планетата, до населување на муслимани кои ќе ги заменат белите гласачи, има многу. Има прикриен и отворен сатанизам. Прикриена и отворена подршка на педофилијата преку нејзино нормализирање во јавниот наратив и законските одредби. Идентитетска политика наместо меритократија и тн. и тн.
Банална, безопасна или небитна секако ќе ја нарекуваат подржувачите на демократите, но луѓето во секојдневниот живот поинаку ја доживуваат, од Украинкана што ја убија у аутобус, а сега починителот ќе излезе на слобода, до децана со исечени полови органи и хемија натопорени.

Било, не поновило се.

Back
На врв Bottom