Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Obenuvame vnimanie deka ova e vsusnost nauka, a ne privremena moda na influenseri.
Автоматски споено мислење:

Jebeno keto ke ti zatne arterii, ke ti razgradi koski, I sjebe bubrezi...na dolg rok sekako
Nauka napisana na kniga e edno a praksata e sosema treto. Praksa i teoria nikogas neodat zaedno.

Obenuvame vnimanie deka ova e vsusnost nauka, a ne privremena moda na influenseri.

Jebeno keto ke ti zatne arterii, ke ti razgradi koski, I sjebe bubrezi...na dolg rok sekako
Според мене треба да правиш тоа што ти одговара ако збориме само за здравје.

Само оваа тема се наоѓа во тема за спорт така да тука се многу битни перформанси и регенерација.
Јас затоа всушност почнав да конзумирам големи количини на хидрати и да осеќам подобрување на перформанси. Регенерација не би рекол дека телото ми се опоравува побрзо вака.
Ако морам да одберам едно можеби би внесувал хидрати но многу малце пред тренинг од овошје и мед. Не може никој да ме убеди дека овес полна чинија од 500 калории е подобар избор од 5 јајца или 300 грама месо. Како сакаш гледај ги, дали за регенерација, дали за перформанс, дали за градење мускули, дали за држење добра форма. Секогаш победуваат јајцата и месото.

Nauka napisana na kniga e edno a praksata e sosema treto. Praksa i teoria nikogas neodat zaedno.
Точно.
Науката е напишана за просечен човек што седи во канцеларија. За човек што тренира на пулс 140+ 2 саата или крева тешко саат време у теретана - за него важат други правила. Други дози суплементација, друга количина на храна....

Back
На врв Bottom