Месечината, дали навистина слетавме?

• Креатор на темата Креатор на темата Trancer4e
  • Време на започнување Време на започнување

Дали слетавме на месечината?

• Да

Гласови: 233 51,0%
  • Не

Гласови: 224 49,0%

• Вкупно гласачи
    457
...сензација,
човекот отишол најдалеку до сега околу Месечината :confused: ,
ами 1968 година каде стапнале на Марс, не стапнале на Месечината? :icon_lol:

...сензација,
Артемис II достигна рекордни 406771 километри оддалеченост од Земјата. Тие отидоа околу 6600 километри подалеку од астронаутите на Apollo 13 во 1970 година кои досега го држеа рекордот.

Ако овие податоци и статистики не ве натераат да отворате википедија страници и да ги читате извештаите од мисиите, значи навистина немате љубопитен ум, смисла за потрага, и не ви е местото на форуми за дискусии.

Артемис II достигна рекордни 406771 километри оддалеченост од Земјата. Тие отидоа околу 6600 километри подалеку од астронаутите на Apollo 13 во 1970 година кои досега го држеа рекордот.

Ако овие податоци и статистики не ве натераат да отворате википедија страници и да ги читате извештаите од мисиите, значи навистина немате љубопитен ум, смисла за потрага, и не ви е местото на форуми за дискусии.
... ама куполата ...

...сензација,

У процедура е Марс. Се чека само да помине геофизичкиот настан.

...тоа ,,кај ни е местото" не е твое да кажеш, ниту ,,сме" ти должни нешто, ниту форумот е твој, ти имаш твое мислење ,,ние" имаме наше мислење, не знам кој сме ,,ние" и ,,вие" али нема врска само смирено пишувај ако веќе ме цитираш :)
...и не се карај со пишувањето, спротиставени мислења се токму за на форум, а не едноумие, конкретно на ова тема, едни членови веруваат во тоа што читаат што пишуваат други, а други членови веруваат во своите очи што гледаат и што е логично, без разлика што други некои пишуваат.:toe:

...тоа со Википедија, аман, едните ме тролаат за читање Википедија , а ти обратно, човек и да чита и да не чита пак е крив.:confused:

25c5792544bd84cda28389f987ce13eb.webp

...еве на пример мене ме збунува фотографија ,,направена" од Месечина кон Земјата при што се прикажува Земјата толку мала што испаѓа дека е мнооогу подалеку, ама толку јасна на фотографија на толкава далечина не е можно :eek:

images (4).jpeg

...а фотографија сликана од Земја кон Месечина, испаѓа ептен голема Месечина и ептен поблиску, од претходниот правец на фотографирање од Месечината кон Земјата.

images (2).jpeg images.jpgcbn.jpg

...мене ова фотографија не ми е верна, ми нема логика и не постои нешто да ме убеди дека е реална, збркани се димензиите, ем преблиску ем премала, па уште собира цела Земја на прозорот, па уште лицето фатено, а тоа цела Земја осветлена со иста јачина како под рефлектори. :toe:

images (1).jpegimages.jpgxcvb.jpg

....техникава на фотографија иста, е во прашање пола век разлика :facepalm:

images.jpgvbn.jpg81576d36057b50b8ce52455a098250a44b2c8ff6_walter_schirra_web.jpg

... некогашниот фотоапарат и фотографија на Земјата од Месечина, истоветно со:

images.jpgdfg.jpgimages.jpgцфр.jpgimages.jpgњсц.jpg

...денешна технологија на фотоапарати. разлика пола век, а фотографија иста :brlav:

Последно уредено:
...тоа ,,кај ни е местото" не е твое да кажеш, ниту ,,сме" ти должни нешто, ниту форумот е твој, ти имаш твое мислење ,,ние" имаме наше мислење, не знам кој сме ,,ние" и ,,вие" али нема врска само смирено пишувај ако веќе ме цитираш :)
...и не се карај со пишувањето, спротиставени мислења се токму за на форум, а не едноумие, конкретно на ова тема, едни членови веруваат во тоа што читаат што пишуваат други, а други членови веруваат во своите очи што гледаат и што е логично, без разлика што други некои пишуваат.:toe:

...тоа со Википедија, аман, едните ме тролаат за читање Википедија , а ти обратно, човек и да чита и да не чита пак е крив.:confused:

Прегледај го приврзокот 474255

...еве на пример мене ме збунува фотографија ,,направена" од Месечина кон Земјата при што се прикажува Земјата толку мала што испаѓа дека е мнооогу подалеку, ама толку јасна на фотографија на толкава далечина не е можно,

Прегледај го приврзокот 474256

...а фотографија сликана од Земја кон Месечина, испаѓа ептен голема Месечина и ептен поблиску, од претходниот правец на фотографирање од Месечината кон Земјата.

Прегледај го приврзокот 474257 Прегледај го приврзокот 474276

...мене ова фотографија не ми е верна, ми нема логика и не постои нешто да ме убеди дека е реална, збркани се димензиите, ем преблиску ем премала, па уште собира цела Земја на прозорот, па уште лицето фатено, а тоа цела Земја осветлена со иста јачина како под рефлектори. :toe:

Прегледај го приврзокот 474258Прегледај го приврзокот 474267

....техникава на фотографија иста, е во прашање пола век разлика :D

Зум на камерата, се опфаќа широк агол за да се фати цела сцена и затоа ви изгледа мала месечината.
Кој се разбира повеќе во фотографија можи да ви објасни подетално
Еве и чичко чат џпт има нешто да кажи
IMG_20260409_214559.jpg

Зум на камерата, се опфаќа широк агол за да се фати цела сцена и затоа ви изгледа мала месечината.
Кој се разбира повеќе во фотографија можи да ви објасни подетално
Еве и чичко чат џпт има нешто да кажи
Прегледај го приврзокот 474277

... а кој е тој чичо чат џпт со такви податоци собрани, сите информации се од НАСА, не стои човек позади, зашто не е снимено видео од три четири саати, ете да гледаме како тоа се одалечуваат од Земјата, ете 1968 не биле во можност снимка на патувањето, само скокањето на тлото на Месечината, е па сега што не даваат видео снимено ете од тој исти прозор кон Земјата во сите можни агли, што е тоа фотографија само во денешна ера на супер технологија? :toe:

Прегледај го приврзокот 474255

...еве на пример мене ме збунува фотографија ,,направена" од Месечина кон Земјата при што се прикажува Земјата толку мала што испаѓа дека е мнооогу подалеку, ама толку јасна на фотографија на толкава далечина не е можно :eek:

Прегледај го приврзокот 474256

Прегледај го приврзокот 474257 Прегледај го приврзокот 474276

Прегледај го приврзокот 474258Прегледај го приврзокот 474267

....техникава на фотографија иста, е во прашање пола век разлика :facepalm:

Прегледај го приврзокот 474278Прегледај го приврзокот 474280

... некогашниот фотоапарат и фотографија на Земјата од Месечина, истоветно со:

Прегледај го приврзокот 474282Прегледај го приврзокот 474283Прегледај го приврзокот 474284

...денешна технологија на фотоапарати. разлика пола век, а фотографија иста :brlav:
Ако ти како личност на твоја, претпоставувам, зрела возраст, во твојот живот досега ги немаш сретнато овие фотографски концепти како поим, навистина нема што да бараш на форум за дискусии и пред тебе имаш неколку дена за читање:

особено ова - https://en.wikipedia.org/wiki/Focal_length#In_photography

... а кој е тој чичо чат џпт со такви податоци собрани, сите информации се од НАСА, не стои човек позади, зашто не е снимено видео од три четири саати, ете да гледаме како тоа се одалечуваат од Земјата, ете 1968 не биле во можност снимка на патувањето, само скокањето на тлото на Месечината, е па сега што не даваат видео снимено ете од тој исти прозор кон Земјата во сите можни агли, што е тоа фотографија само во денешна ера на супер технологија? :toe:
А зошто да даваат видео уствари, немаат попаметна работа тие на мисијата ќе ни се правдаат нас тука дали се качиле на месечина или не.
Еден куп видеа закачија и слики овие дена, само тоа ми излегува на твитер. Не знам што уште треба да направат за да ни докажат, и видео од три часа да стават пак ќе најдите нешто да го деградирате слетувањето

iPhone 17 Pro Max:

„ Секој од четирите членови на екипажот носи iPhone квалификуван за вселена. Интересно е што метаподатоците покажуваат дека виралното „вселенско селфи“ на Кристина Кох всушност е направено со предната (селфи) камера. :shok2:

images (2).jpegсцхн.jpeg

Правила за употреба: Овие телефони се строго за фотографии и видео; сите поврзувања како Wi-Fi, Bluetooth и мобилни податоци се оневозможени и тие остануваат во режим на авион за да се спречи мешање со системите на вселенските летала.“

... еве го прашав чичо, ете си кажа фотографијата е направена со предна камера од ајфон телефон, еееееј ајфон од ванатрешноста на вселенското возило преку прозор со цела Земја во позадина Уааааау! :несвест:

и зашто САМО една фотографија, што не штракна едно 30 тина тк тк тк, жените такви сме со селфие, еј селфие во вселена од ајфон телефон! :yid:

iPhone 17 Pro Max:

„ Секој од четирите членови на екипажот носи iPhone квалификуван за вселена. Интересно е што метаподатоците покажуваат дека виралното „вселенско селфи“ на Кристина Кох всушност е направено со предната (селфи) камера. :shok2:

Прегледај го приврзокот 474289

Правила за употреба: Овие телефони се строго за фотографии и видео; сите поврзувања како Wi-Fi, Bluetooth и мобилни податоци се оневозможени и тие остануваат во режим на авион за да се спречи мешање со системите на вселенските летала.“

... еве го прашав чичо, ете си кажа фотографијата е направена со предна камера од ајфон телефон, еееееј ајфон од ванатрешноста на вселенското возило преку прозор со цела Земја во позадина Уааааау! :несвест:

и зашто САМО една фотографија, што не штракна едно 30 тина тк тк тк, жените такви сме со селфие, еј селфие во вселена од ајфон телефон! :yid:
:несвест:
Deka ne i bese sredena kosata i deka ne nasminkana. Jbg zeni :toe:

немаат попаметна работа тие на мисијата ќе ни се правдаат нас тука дали се качиле на месечина или не.
:pos: добра си, ме насмеа!
Ако ти како личност на твоја, претпоставувам, зрела возраст, во твојот живот досега ги немаш сретнато овие фотографски концепти како поим, навистина нема што да бараш на форум за дискусии и пред тебе имаш неколку дена за читање:

особено ова - https://en.wikipedia.org/wiki/Focal_length#In_photography
... еве вака ќе те прашам, дали тоа све што даде линк важи за услови во вселената (за да не читам толку денови џабе) и дали со одалечувањето на вселенското возило од Земјата постои некое зрачење по тој пат до Месечината, нели кога ќе го напушти заштитното магнетно поле на Земјата (магнетосферата) дали тоа ќе делува на самата фотографијата и како тоа вселенското возило е заштитено од радиоактивното зрачење или било какво зрачење ако го има, па астронаутите се безбедни во самото вселенско возило или нема никакво зрачење?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom