Не ја гледав утакмицата в сала, ниту пак цела на ТВ, ве прочитав скоро сите овде, горе долу сите сте во право, ама мислам дека бев можи и единствен кога пишав дека Аљуш не е тренер за Пелистер и дека уште по прввите тренинзи, се пос*а.... Без разлика кој играч ти е во екипата, ако мислиш ти дека со вреѓање и викање авторитет се прај на екипа која игра ЛШ и е 3 години шампион, тогаш ти имаш проблем сам со себе. Покрај проблемот наречен Аљуш, екипата, односно клубот има најверојатно по игрите и понашањето проблем и со тие кои не се продолжени и нема да бидат најверојатно Богдан, Хосни... Ви кажав кој е единствениот услов капитенот да си оди, понуда од Кил, Магдебург, Берлин, Барселона или Веспрем. Аљушот се скара покрај капитенот и со Манасков јавно, ама најверојатно има уште најмалце 2 кавги позади сцената, односно надвор од утакмиците... Кој Аљуш бе? Истиот тој што шета од клуб во клуб и НЕМА ниту една победа со сите екипи, против екипи од топ 4?? Па се лутела управата за коментарите, абе лутете се сами на себе шо не го искористивте моментумот 3 години со ред ЛШ и ако не се лажам 3-4 години ЛШ, ниту костур на екипа, ниту скаутинг, најмалце па маркетинг... Јас едно ќе кажам, фудбалот да се бори за Европа (не за шампион), ракометот ќе биди завршена приказна во градот, особено во ваква ситуација, каде не се знај кој јади кој пие... Клајте салам тренер, доста експерименти, деманти на портали, клевети, читање форуми и коментари, фатете се за работа дури не е прекасно.... оти после ќе замини возот за сите.... Искрено и само искрено, очекував победа со 10+ разлика денес, незнам зошто...или сум јас преголем оптимист или незнам шо... А и за Начевци, па се знаеше, јас лично сум слушнал муабет и то во Бигорски Манастир како жив сведок кажува за дел од шемите на Охрид со судиите, ама пак не ни се тие криви...
АЉУШ ОДИ СИ, НЕКАДАРЕН ЗА ВАКОВ ПЕЛИСТЕР !!!!