Македонско фудбалско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион на Македонија во сезоната 2023/24?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .
Па тоа е проблемот, 90% коментираат луѓе што не ги ни гледаат утакмиците. ќе видат резултат и одма местено. а на Струга ѝ требаше победата, нема една причина зошто би ја пуштиле кога со три бода требаше да дојде на -2 од Шкендија оти сезонава трето место не носи во Европа, само прво и второ. ако не ја престигнат Шкендија треба да се молат Шкендија да го освои Купот за нивното европско место да се префрли кај нив. ниту па Работнички може да ѝ плати на Струга, а не ѝ одговара ниту да дава сега за да земе наредна сезона. ама кој не глеал може да измисли нешто за да се одржи активна дискусија.
Не е тоа проблем туку е дијагноза, исто и на фб читаат само наслови и коментираат телетабисите!
Автоматски споено мислење:

Јас бев прв да изгубите поарно вие да отпадните од ние исто да беше местена да ве рибав арно ама немаше ништо на оваа можи да зборае за претходните но тука децата си заслужија и тро на среќа
Автоматски споено мислење:

Ova se sumite koj gi dobija prvoligasite od ministerstvoto za sport

1.Shkendija-4.970.989 denari
2.Sileks-4.718.173
3.Rabotnicki-4.440.075
4.Struga-4.161.978
5.Vardar-3.883.881
6.Pelister-3.605.783
7.Tikves-3.049.589
8.Brera-2.771.491
9.Makedonija GjP-814.427
10.Arsimi-780.117
11.Bashkimi-747.612

Министерство за спорт ги издаде субвенциите за спортските клубови - Работнички, Шкендија, Силекс и Вардар се најголемите добитници.

Министерството за спорт почна со доделување на субвенциите за спортските федерации, клубови и спортисти. Во фудбалот најголемите добитници се: Работнички, кои добија ваучер со вредност 4.440.075 денари за постигнато 3. место во претходната сезона на #1МФЛ и младинската титула.

Зад Работнички е Шкендија — 4.139.858 денари, кои беа шампиони минатата сезона, вецешампионот Силекс доби 3.887.042 денера и освојувачот на Купот - Вардар кој доби 3.883.881 денари. Информациите за останатите субвенции се јавно достапни кај министерството за финанции преку платформата OpenFinance.

Во женскиот фудбал најголема субвенција доби шампионот Љуботен со вредност 1.721.629 денари, а после нив се Тиверија Брера — 1.575.357 денари, Каменица Саса — 1.418.927 денари и Скопје 2014 — 1.272.656 ден.

#1MFL ⚽ • #Macedonia #mflmk

Последно уредено:
Просто факт е дека целата лига мести натпревари. Ама овде се коментира дека Вардар местел, па пуштал бодови на екипи од коалицијата на ВМРО. Овие од Куманово се скинаа од местење, нема никаква реакција од ФФМ. До каде се со истрагата? Работнички и Брера победуваат во Куманово, каде што порано се вадеа калашникови ако им земеш само бод, а не пак да ги победиш. Ама нека битно е да се потенцира дека Вардар местел.

fakt e deka vi e dadena i deka so godini igrate za sponovite. ne deka smeta, mi e gajle ste odbarale da ste sponski slugi slobodno terajte, sloga vi davase igraci a ovie nekolku pati vi pustast ama ajde ke se lazeme deka ne e taka...
Не знам дали им ја дале или не, ама ми остави впечаток прославата за вториот победнички гол. Даваш гол за победа во последни минути кај еден од тимовите кои се борат за титула, по некоја логика треба славјето да биде огромно. Цел стручен штаб влагал на терен со се резерви во вакви моменти. Види го видеоно од вториот гол на Пелистер, притрчаа 5 играчи до стрелецот на голот и толку. Имаше едно видео постирано од некоја од фан страните нивни, снимено од друг агол, дел од играчите ко мртовци дремат при прославата на голот.

Се утепаа местејќи сите последниве кола. Не знам дали има 20% утакмици што не се знае победникот од претходно.

Не знам дали им ја дале или не, ама ми остави впечаток прославата за вториот победнички гол. Даваш гол за победа во последни минути кај еден од тимовите кои се борат за титула, по некоја логика треба славјето да биде огромно. Цел стручен штаб влагал на терен со се резерви во вакви моменти. Види го видеоно од вториот гол на Пелистер, притрчаа 5 играчи до стрелецот на голот и толку. Имаше едно видео постирано од некоја од фан страните нивни, снимено од друг агол, дел од играчите ко мртовци дремат при прославата на голот.

Се утепаа местејќи сите последниве кола. Не знам дали има 20% утакмици што не се знае победникот од претходно.
Пред некоја сезона истото го направија…

Од авион се гледаше дека е дадена утакмица, гледаш и сам сигурно на социјални мрежи и тие и тие си се подржуваат, ќе најдам еден коментар една зелка од под Шара што има пишано убаво за пелистер и се станува јасно.

Eden kup pacienti ovde ima za da gi primaat so prioriteten uput, zolto kombe vo eden troshok pravec Bardovci, zoshto im e najblisku od Skopje.
Ajde shto se lazhete eden so drug, tuku shto ni sami ne si veruvate vo toa shto go pishuvate, mozebi uste nekoj ako napise, ke uspeete da ubedite nekogo.

Samo sto se hejtate megjusebe ne znaci deka treba da se generalizira pobedata na pelister nad shkendija, ako ne gi realizirash svoite shansi protivnikot te kaznuva, toa se sluci vo tetovo. Kako ne vi e sram da gi analizirate do tolku dvete pobedi na pelister protiv shkendija vo tetovo a ne gi komentirate prethodnite 6 mecevi vo te kade shkendija 6 pati pobedil, ama vie vardarci sega ko vasko eftov so konspiracii ali vremeto ke pokaze koj kolku mu pomagal a toa e rezime vo krajot na sezonata.

Од авион се гледаше дека е дадена утакмица, гледаш и сам сигурно на социјални мрежи и тие и тие си се подржуваат, ќе најдам еден коментар една зелка од под Шара што има пишано убаво за пелистер и се станува јасно.
Shoe daena be kreten, ibraimi pred golot na Pelister da go daj 4 chisti gi eba, 2-1 najrealen rezultat e. Jovchevski 4 chisti fakja 1na1. Ne ni ja gleashe utakmicata. Chista pobeda ko solza

Shoe daena be kreten, ibraimi pred golot na Pelister da go daj 4 chisti gi eba, 2-1 najrealen rezultat e. Jovchevski 4 chisti fakja 1na1. Ne ni ja gleashe utakmicata. Chista pobeda ko solza
Абе опинок,гзот им го дадовте на браќата.И да искоростеа шанси искра ќе ви дадеа гол да дадете, ама застанат си во 90 -ти и ништо не разбираш.

Абе опинок,гзот им го дадовте на браќата.И да искоростеа шанси искра ќе ви дадеа гол да дадете, ама застанат си во 90 -ти и ништо не разбираш.
Prijatelski sovet, zemi list hartija, nacrtaj si shuma i izgubi se vo nea, koga nekoj e glup, ne mu e tesko nemu, tuku na tie okolu nego.

Prijatelski sovet, zemi list hartija, nacrtaj si shuma i izgubi se vo nea, koga nekoj e glup, ne mu e tesko nemu, tuku na tie okolu nego.
Како мали вас ви правеле така затоа сте останати и живеете во 90-ти,и не реплицирам на профил направен пред една недела зашто што сигурно позади него е ит мастерот од +45 години.

а вчерашното „ел класико“ беше ли местено? игра нула, никој не идеше на победа. Вардар си лапна бодче за да е прв, Пелистер лапна бодче за спас од испаѓање - вака би рекле теоретичарите на заговор.

dosta vishe so mestenite.. poima nemate so futball.., Ovde momentallno samo Bashkimi mesti, a drugite ekipi ne znat futball da igraat. Samo Shkendija ima soliden tim i struktura kako mu treba na eden klub.

Vardar ne mesti bidejki im trebaat bodovi, Shkendija kako da mesti so Pelister koga tie bodovi im nosat mozhebi titulla... ne svakam kolku nepismeni luge mozhe da ima vo eden forum..

Back
На врв Bottom