- Член од
- 13 август 2019
- Мислења
- 860
- Поени од реакции
- 4.845
Не гледам како би се остварило тоа, поготово не кога лигата е нецелосна, составена само од екипи од три земји…Наводно за победникот во регионалната лига ќе има директен пласман у ЛШ
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не гледам како би се остварило тоа, поготово не кога лигата е нецелосна, составена само од екипи од три земји…Наводно за победникот во регионалната лига ќе има директен пласман у ЛШ
Имаше статија на ракомет24 таму е подедтално објаснетоНе гледам како би се остварило тоа, поготово не кога лигата е нецелосна, составена само од екипи од три земји…
Ја прочитав да, но ми нема логика сеа за сеа искрено, пример да кажеме дека Веспрем би се приклучил за година-две, доколку Веспрем ја освои таа регионална лига, Сегед освои унгарска лига, дали тоа би значело дека пр. Татабања ќе добие шанса да побара вајлд карта во моменти кај што ЕХФ ги ограничува земјите на макс. 2 екипи учесници во ЛШ... Некако испаѓа дека екипите што ќе ја играат таа регионална лига ќе имаат многу повеќе шанси да обезбедат пласман во ЛШ (збориме јаките екипи) од на пример екипите од Франција или од Бундес лигата... Ајде да видиме, ако стварно направат шампионот да обезбеди пласман во ЛШ, тогаш сигурно од наредната сезона би се приклучиле и екипите од Хрватска, Словенија, Унгарија, Романија...Имаше статија на ракомет24 таму е подедтално објаснето
Јас мислам дека ако стварно направат така да се ограничи учеството само на екс-ју клубовиЈа прочитав да, но ми нема логика сеа за сеа искрено, пример да кажеме дека Веспрем би се приклучил за година-две, доколку Веспрем ја освои таа регионална лига, Сегед освои унгарска лига, дали тоа би значело дека пр. Татабања ќе добие шанса да побара вајлд карта во моменти кај што ЕХФ ги ограничува земјите на макс. 2 екипи учесници во ЛШ... Некако испаѓа дека екипите што ќе ја играат таа регионална лига ќе имаат многу повеќе шанси да обезбедат пласман во ЛШ (збориме јаките екипи) од на пример екипите од Франција или од Бундес лигата... Ајде да видиме, ако стварно направат шампионот да обезбеди пласман во ЛШ, тогаш сигурно од наредната сезона би се приклучиле и екипите од Хрватска, Словенија, Унгарија, Романија...
Salata i vo Bitola e polna na LS, a i vo Skopje na LE. Toa ako se lazeme deka samo na Vardar-Pelister bile polni salite. A regionalna liga ke napolni sali dopolnitelno, osobeno doagjanjeto na Partizan, Vojvodina i drugite ekipi. Koj ke gleda - ke gleda. Ne e sekogas rabotata za gledanje utakmici, nekogas e i za da igrame kvaliteten rakomet (koj gore dole sega e tapa)! Ova ke pomogne i na Alkaloid, Ohrid, pa i na vas. Ama od vakva liga najmnogu ke profitira toj koj ne igra od inat, samo da bide "antisk" i da e protiv nekoj.odi be begaj samo so pelister sala polnite 5 godini so lovcen i so vojvodina poarno e da igrate kurle ke be gleda
ova nekoja blaga verzija da ne e na kano upm
rkvardar.com.mk
Ракометниот клуб Вардар започнува иницијатива за зачувување на клупската историја преку формирање на нова трофејна соба во рамките на салата „Расадник“.
Со оваа иницијатива сакаме да ги собереме и зачуваме оригиналните дресови со кои Вардар настапувал низ годините. Дел од нив веќе се наоѓаат во сопственост на клубот, но нашата желба е да ја комплетираме колекцијата и да обезбедиме што повеќе оригинални и добро сочувани дресови од различни периоди.
Секој дрес носи своја приказна. Тој е дел од некој натпревар, победа, генерација и емоција што го граделе Вардар како клуб. Затоа сакаме сите тие моменти да ги обединиме на едно место и да ги зачуваме за идните генерации.
Ги повикуваме сите навивачи и симпатизери кои поседуваат вакви дресови, а се во добра состојба и со позната сезона од која потекнуваат, доколку сакаат да ги донираат, да не контактираат. Секој дрес ќе биде прегледан од клубот и ќе биде прифатен доколку недостасува во колекцијата или е во подобра состојба од постоечкиот.
Како благодарност, клубот ќе обезбеди:
– нов дрес или комплет
– сезонски билет
– VIP пристап во салата
– средба со тимот
– организирана тура низ салата и средба со ракометарите
Ова е можност секој навивач да стане дел од историјата на Вардар и да остави свој белег во клубот.
побарај не на:
е-пошта: contact@rkvardar1961.com
телефон : 070 936 601
пиши ни на социјалните мрежи
Вардар е повеќе од клуб.

Да не отиде Боре да вложува таму?
Почекај малку сабља, и на нашата улица ќе има празник.Охрид го носи Доминик Мате на десен бек. Wow, ако е вистина
А штом објавија дел од нашиве портали, скоро сигурно е вистина.
Голема шанса сме пропуштиле што не сме го донеле, иако кариерата му оди малку во надолна линија, пак е играчина.
Од кај им волку пари бре? Нема шанса до пари од општина вакви играчи да носат. Да не отиде Боре да вложува таму?![]()
Нека му е среќно!![]()
Уште еден странец заминува од Вардар и оди во Франција!
Mакедонскиот ракометен суперлигаш Вардар 1961 веќе работи на формирање на ростерот за следната сезона, а покрај засилувањата ќе има и заминувања. Тренерот Иван Чупиќ пред извесен период потврди дека летово од вардаровото семејство ќе си замине најдобриот ракометар – Дмитро Хориха, а како што...www.gol.mk
Бил опција и за кај нас, ама веројатно одиме на нешто појако чим не го одбрале нашите, а за наши услови не е прескап играч, али како што кажа малку у надолна линија е со форма и многу е склон на тешки повреди, иначе кога беше во зенит на форма беше страшен играч…Охрид го носи Доминик Мате на десен бек. Wow, ако е вистина
Голема шанса сме пропуштиле што не сме го донеле, иако кариерата му оди малку во надолна линија, пак е играчина.
Од кај им волку пари бре? Нема шанса до пари од општина вакви играчи да носат. Да не отиде Боре да вложува таму?![]()
Trpe investОхрид го носи Доминик Мате на десен бек. Wow, ако е вистина
a pozadi nego stoi golemec dobro poznat